Nielson Ambassadeur van de Vrijheid 2016!

Geplaatst op: 22-02-2016 00:00

NIELSON vliegt als Ambassadeur van de vrijheid naar Bevrijdingsfestival Flevoland.

Het festival zal worden gepresenteerd door Arie Koomen.

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft voor de 26ste keer Ambassadeurs van de Vrijheid benoemd die op de 14 Bevrijdingsfestivals gaan spelen Dit jaar zijn dat zangeres Kovacs, zanger Nielson en het DJ-duo Sunnery James & Ryan Marciano.

Nielson zal het Festival in Flevoland aandoen en al zijn grote hits ten gehore brengen zoals “Sexy Als ik Dans”, “Hoe” en “Beauty and The Brains”.

 

Om vrijheid en onvrijheid te belichten, heeft het Nationaal Comité 4 en 5 mei samen met de Ambassadeurs van de Vrijheid 2016 mini-documentaires gemaakt. In deze mini-documentaires worden de ambassadeurs gevolgd en geïnterviewd over wat vrijheid en onvrijheid voor hen betekent. Daarvoor werden plaatsen bezocht die een grote impact hadden en hebben op leven in vrijheid of onvrijheid. Zo bezocht Nielson het Parijse Bataclan en het monument op de Place de la République. Nielson schreef na de aanlag in Parijs een protestlied. ‘Toen mij vóór mijn reis naar Parijs werd gevraagd wat ‘vrijheid’ voor mij betekent, zei ik: ‘Vrijheid is kiezen voor wat je wil worden’. Nu zie ik het anders: ‘Vrijheid is boven je angst uitstijgen’. gedoe, dan vinden we ons ambassadeurschap geslaagd.’

 

Dit jaar wordt het festival voor het eerst gepresenteerd door comedian, oud-“Lama” en (al jaren) Almeerder Arie Koomen. Verder vinden er o.a. optredens plaats van Di-Rect, Ronnie Flex, VanVelzen en Kenny B. en zijn er vijheidscolleges

Gezocht: Vrijwilligers voor Bevrijdingsfestival (2 tot 6 mei)

Geplaatst op: 12-02-2016 00:00

Weet jij van aanpakken? Lijkt het je leuk om eens achter de schermen van een groot festival te helpen? Geef je dan snel op! We zoeken nog o.a. servicemedewerkers (van alles wat), vrijwilligers kinderactiviteiten en natuurlijk mensen voor de logistiek. Want voordat het bevrijdingsfestival van start kan gaan, moet alles worden opgebouwd. Heb jij een paar sterke armen en ben je vrij van 2-6 mei? Dan kunnen wij jou hulp goed gebruiken! Onder leiding van een teamleider ga jij meehelpen met het opbouwen van het festivalterrein in Almere! Voor 5 mei zelf zoeken we nog medewerkers kinderactiviteiten en servicemedewerkers.

Stuur een mailtje naar vrijwilliger@5mei.nu met als onderwerp 'BFF 2016 vrijwilligers' en ontvang van ons een inschrijfformulier. 

Eerste artiesten BFF 2016 bekend !

Geplaatst op: 21-01-2016 00:00

Eerste Artiesten Sena podium Bevrijdingsfestival Flevoland bekend.

Bekende (internationale) acts op 4 podia in Almere Centrum.

De eerste grote acts voor het Bevrijdingsfestival Flevoland zijn geboekt.

O.a. Ronnie Flex (New Wave), Di-Rect, Kenny B. en Van Velzen zullen op de 24ste editie van het festival optreden.

 

De komende editie van het Bevrijdingsfestival is een bijzondere omdat deze voor het eerst in heel lange tijd op Hemelvaartsdag valt, zodat extra veel mensen vrij zullen zijn.

 

Kenny B. is sinds zijn zomerhit “Parijs” (“Praat Nederlands Met Me”) van afgelopen jaar met zijn band bezig aan een uitverkochte clubtour langs de poppodia en festivals in het land. Met inmiddels 4 dikke hits en veel nieuw werk onderweg wordt ook 2016 een topjaar voor Kenny.

Di-rect bestond het afgelopen jaar 15 jaar en is met 24(!) top-40 hits een van Nederlands meest succesvolle rock bands ooit.

Ronnie Flex had niet alleen een dikke hit met Lil’ Kleine maar won ook afgelopen weekend “Dé Popprijs” en zorgde daarmee voor heel wat opschudding.

VanVelzen zal op 5 mei een speciaal concert verzorgen samen met de “Hibby GB’s”, een uit Kenia afkomstige groep zangeressen.

Verder zijn er optredens van o.a. de uit Engeland afkomstige legendarische 80’s Ska bandThe Beat” (o.a. de hits “Tears Of A Clown” en “Can’t Get Used To Losing You”),

de uit Amerika afkomstige festivalband van topmuzikant Andy Frasco (o.a. een uitverkocht Paradiso)

en de nieuwe mash-up sensatie “Daredevils” (zij mixen o.a. Avicii met Queen en Abba met Kanye West).

 

De “ambassadeur van de vrede” (helicopteract) zal begin februari bekend worden gemaakt.

 

Het Festival wordt dit jaar flink uitgebreid met een aantal podia, verdeeld in het centrum van Almere.

Naast het Sena podium op de Esplanade zullen er een podium met jong talent, een jazz/blues podium,

een retropodium en een meezingpodium en een kinderplein worden geprogrammeerd.

Verder is er het “plein van de vrijheid”  met veel inhoudelijke projecten (o.a. speeddaten met veteranen)

en worden er vooraf een breed inhoudelijk programma uitgevoerd. Alle details over de andere artiesten,

projecten en locaties zullen in februari bekend zijn.

Bedankt !

Geplaatst op: 07-05-2015 00:00

b

Na overleg met alle betrokken instanties en professionals, is op 5 mei besloten om het festival terrein aan de Esplanade i.v.m. de weersvooruitzichten niet te openen.

Gelukkig konden de programma onderdelen op de andere locaties in Almere Centrum wel doorgang vinden en zijn we dit jaar gestart met een aantal nieuwe activiteiten zoals het goed bezochte Flevolands 4 mei concert en de Vrijheidscolleges.

Hierbij bedanken wij iedereen voor de ondersteuning van Bevrijdingsfestival Flevoland! Onze dank gaat met name uit naar: alle bezoekers (dank voor jullie begrip!), de ruim 300 vrijwilligers, muzikanten & medewerkers.

Maar natuurlijk ook bedankt:
Alle sponsoren, meewerkende bedrijven & personen, buurtbewoners & ondernemers. Provincie Flevoland, gemeente Almere, afdeling VTH, stadsbeheer- en toezicht, de mensen van de reiniging, brandweer en politie Flevoland, Rode Kruis Almere, Apollo Hotel, Windesheim Flevoland, Drinx, Proficam, BTV Showequipment, Horeca Grote Markt, OVSA, Almere Centrum, Almere City Marketing, TSR Total Sound Reinforcement, poppodium de Meester, Camerainstallatie.nl, The Security Company, ROC Flevoland / MBO College Almere, Jeugdland Stad, Almere Dichtbij, Tweak, Rabobank, Diks Autoverhuur en alle anderen!

Graag tot volgend jaar !

Studenten Windesheim Flevoland brengen Bevrijdingsvuur

Geplaatst op: 01-05-2015 15:00

In de nacht van 4 op 5 mei vindt de nationale Bevrijdingsvuurestafette plaats. Studenten brengen de fakkel van Wageningen naar Almere.

Tijdens de eerste editie van het Flevolands 4 mei Concert op de Grote Markt in Almere, waar onder meer Mathilde Santing en Lisa Loïs optreden, worden de sporters om 20:55 uur toegesproken door presentator Jörgen Raymann. Vervolgens zwaait het publiek de studenten uit. Zij vertrekken dan naar Wageningen.

Op 5 mei om 16:00 uur overhandigen de studenten op het Bevrijdingsfestival Flevoland de fakkel aan de Commissaris van de Koning van de provincie Flevoland, de heer Leen Verbeek.

Kraanwater graag!

Geplaatst op: 01-05-2015 12:00

Op 5 mei start een unieke, driejarige samenwerking tussen de drinkwaterbedrijven en de 14 bevrijdingsfestivals. Tijdens de bevrijdingsfestivals delen alle drinkwaterbedrijven collectief kraanwater uit. Niet eerder waren er zoveel organisaties betrokken op één dag in een samenwerking rond kraanwater. De bevrijdingsfestivals ontvangen bij elkaar meer dan 1 miljoen bezoekers op 5 mei.

5 mei vrij!

Geplaatst op: 01-05-2015 00:00

 

 

5 mei is een van de belangrijkste dagen in het jaar. 

We willen dat iedereen op die dag (de) vrijheid kan vieren, omdat het misschien wel het belangrijkste is dat we hebben. 
Wij werken aan een Nationale vrije dag, vol inhoud. Laat werkgevers en overheid weten dat jij 5 mei een vrije dag waard vindt.


Doe mee!

Programma Schema

Geplaatst op: 30-04-2015 00:00

Eerste “Flevolands 4 Mei Concert” in Almere

Geplaatst op: 09-04-2015 00:00

Dit jaar zal op 4 mei het eerste “Flevolands 4 mei Concert” plaatsvinden op de Grote Markt in Almere Centrum.

Het Comité 4/5 mei Almere en de stichting Bevrijdingsfestival Flevoland slaan de handen ineen om een muzikale en emotionele brug te slaan tussen het herdenken op 4 mei en het vieren op 5 mei.

Er wordt o.a. opgetreden door:

  • Theater- en zangicoon Mathilde Santing,
  • X-Factor winnares Lisa Lois (nr. 1 hit met “Hallelujah” ),
  • winnaar van “Nederlands beste singer-songwriter” Stef Classens
  • het Almeerse talent Daniël vd Zee met een speciaal nummer over Anne Frank.

De presentatie is in handen van Jörgen Raymann.

Gratis Vrijheidscollege door

Geplaatst op: 31-03-2015 00:00

Artsen zonder Grenzen medewerker en fotojournalist Ton Koene geeft op 9 april het eerste Flevolandse Vrijheidscolleges in denieuwebibliotheek.

Burgemeester Annemarie Jorritsma opent deze serie van vier Vrijheidscolleges. De lezingen zijn gebaseerd op de ‘Four Freedoms’ van de Amerikaanse president Franklin Delano Roosevelt en vinden dit jaar voor het eerst ook in Flevoland plaats.

Het vrijheidscollege van 9 april wordt geopend door burgemeester Annemarie Jorritsma, de muziek zal verzorgd worden door singer-songwriter Daniël van der Zee.

Programma Sena Talent Stage compleet!

Geplaatst op: 13-03-2015 00:00

klik op "lees verder" voor de promo met alle acts!

 

Op de Esplanade kun je genieten van:

*Kensington
*Caro Emerald
*Handsome Poets
*Memphis Maniacs
*The Partysquad 
*Liptease Bigband
*Rootsriders Tribute2 Bob Marley
*Radio Riddler (UK) plays Purple Rain
*Tourette On Tour
*Roadcrew


Dit jaar zijn er behalve het podium op de Esplanade nóg 3 podia, de invulling hiervan wordt begin april bekend gemaakt.

Vrijheidscolleges in Almere: lezingen over de vier vrijheden

Geplaatst op: 03-03-2015 00:00

Maarten van Rossem, Gerdi Verbeet, Arend Jan Boekestijn en Ton Koene zullen tussen 9 april en 5 mei ieder een lezing geven in het centrum van Almere. Deze lezingen zullen het thema ‘de Vier Vrijheden’ van Roosevelt behandelen.

De vrijheidscolleges zijn georganiseerd door Bevrijdingsfestival Flevoland in samenwerking met het Nationaal comité 4 en 5 mei, de Nieuwe Bibliotheek en Windesheim Flevoland. 

Memphis Maniacs sluiten Bevrijdingsfestival Flevoland 2015 af.

Geplaatst op: 25-02-2015 13:00

Maak je klaar voor een muzikaal orgasme op 5 mei, want de Memphis Maniacs komen naar Almere!

Dit jaar sluiten we Bevrijdingsfestival Flevoland knallend af met een band die je meeneemt op reis door alle goede muziek die in de afgelopen gemaakt is! Van Metallica tot Queen en The Beatles, deze band doet het allemaal.  

70 Jaar Bevrijding - Monumenten-app en Website

Geplaatst op: 24-02-2015 00:00

In het kader van 70 jaar Bevrijding lanceert het Nationaal Comité 4 en 5 mei samen met het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid de gratis app Oorlogsmonumenten in Beeld. Tegelijk lanceert het comité ook de interactieve site Tweedewereldoorlog.nl/70jaarbevrijding.

Met de app en de site wordt de geschiedenis van de bevrijding van Nederland in kaart gebracht aan de hand van historische foto’s en beelden van het Polygoonjournaal. Ook geeft de site een overzicht van de activiteiten die in het land worden georganiseerd vanwege het lustrumjaar 70 jaar Bevrijding. 


Rootsriders op Bevrijdingsfestival 2015.

Geplaatst op: 06-02-2015 00:00

Een nieuwe toevoeging aan de line-up van Bevrijdingsfestival Flevoland!

Dit jaar is het 70 jaar geleden dat Bob Marley werd geboren. De Internationale band Rootsriders start deze week met een grote tour door Nederland om dit te vieren en zal ook op 5 mei het hoofdpodium van Bevrijdingsfestival Flevoland bestijgen.

[Klik op 'Lees verder' voor meer info]

© 2016 Bevrijdingsfestival Flevoland - Vrijheid Wereldwijd! | Powered by Codestream 3.6.0