Pohjoismaiden dynaamisimmin pysähdyttävä satiirisivusto

Tamperelaisesta rautakaupasta löytyi myyjä

Raportoi 17.04.2007 14.04 Muut kohkaukset, Tapetilla aina, Uutiset ja vanhaset

Maastokuvioidut asut auttavat tulevaisuudessa rautakaupan myyjiä sulautumaan noutopihan valikoimiin.

Myyjällä ei ole välitöntä hengenvaaraa, mutta hän joutuu jäämään tarkkailtavaksi Tampereen yliopistolliseen keskussairaalaan.

Asiakas löysi tamperelaisesta rautakaupasta myyjän tänään aamupäivällä. Myyjä löytyi kaakeliosaston hyllyjen lähettyviltä. Hän ei löytöhetkellä osannut täsmällisesti kuvailla, miten oli joutunut rautakaupan asiakkaiden näkösälle.

Myyjän tarkoituksena oli ollut mennä kuusiokoloavainhyllyn ja rautakauppahallin takaseinän väliin jätetyn 40 senttimetriä leveän tyhjän tilan kautta kahvihuoneeseen, mutta toistaiseksi tuntemattomasta syystä kuluttaja-asiakas oli havainnut hänet juuri ennen kahvihuoneen ovea.

Myyjä oli yrittänyt kertoa asiakkaalle, että ei ollut töissä kaakeliosastolla, mutta asiakas oli tästä huolimatta puhutellut myyjää.

”Asiakas tiedusteli, kenen kanssa hän voisi keskustella kaakeleiden ostamisesta”, vielä kaksi tuntia tapahtuneen jälkeen silminnähden järkyttynyt myyjä toteaa.

Rautakauppaan järeät toimet

Suomen kuusiokoloavain- ja kaakelimyyntiasiain neuvottelukunta on jo vuosia vaatinut rautakaupan myyjille kriisitilannekoulutusta. Tämä vastikään Tampereella paljastunut myyjänlöytymistapaus saa neuvottelukunnan puheenjohtajan Ari Virtasen vaatimaan entistä järeämpiä toimia.

”Rautakaupan pitäisi siirtyä järjestelmään, jossa kuluttaja-asiakkaat tunnistettaisiin kaupan ovella. Ei voi olla niin, että vuosi toisensa jälkeen todistamme vaikeita tilanteita, jotka ovat saaneet alkunsa siitä, että asiakas löytää rautakaupasta myyjän”, Virtanen korostaa ja perää työnjakoa yksityisten ja julkisten toimijoiden välille.

”Rautakauppa on markkinataloudessa toimiva yritys. Jos jollakin on tarvetta esittää kysymyksiä kaakeleista, niin yhteiskunnan tehtävä on järjestää kysyjälle vastaukset.”

Uusi asu kohentaa työoloja

Kuusiokoloavain- ja kaakelimyyntiasiain neuvottelukunta on toimittanut maamme johtaviin rautakauppoihin maastokuvioituja pukuja, joiden avulla myyjät voivat noutopihoilla minimoida kontaktit kuluttaja-asiakkaisiin. Uuden työpuvun kuviointi muistuttaa noutopihan tavaroiden ja verkkoaidan muotoja, joten se parantanee rautakaupan työntekijöiden oloja kertaheitolla.

Puheenjohtaja Virtasen mukaan kuluttaja-asiakas on helppo erottaa rautakaupan muusta asiakasvirrasta. Kuusiokoloavain- ja kaakelimyyntiasiain neuvottelukunta on jakanut työasujen mukana rautakaupan myyjille ja omistajille listan, jonka avulla tunnistus käy kätevästi.

”Kuluttaja-asiakas saapuu kauppaan usein varhain aamulla tai kello neljän jälkeen ja hänellä on mukanaan omaa rahaa. Kuluttaja-asiakas saattaa kuljeskella ja pälyillä hyllyjen välissä tai noutopihalla pitkäänkin, ennen kuin tekee valintansa. Toisinaan hänellä on mukanaan myös perhettä.”

Jutun kommentointi on päättynyt

Tuoreimmat artikkelimme etusivullamme.


Lue Uutissirkuksesta enemmänkin teemoista , ,

Tutustu toki kaikkiin aihepiireihimme: 112 aikataulut alaiset aluehallinto aluepolitiikka alusasut ja päällysvaatteet amk anteeksipyynnöt arkkitehtuuri asuntopula autoilu autot avaruus bussikatokset bussit C2H5OH eduskuntavaalit2015 elintarviketeollisuus elokuvabusines elämä ja epäerotiikka elämän paras aika energia esimiehet estetiikka eurovaalit 2014 facebook fanitus Finland gladiaattorit graffitit Guggenheim havainnot Helsinki herkut humppa huvit hybridiautot ja -reet hyvä veli -verkostot idyllit ihmisyys In English Internet islam isyys ja äitiys jakeluautot jatkosota jouluherkut julkisuus junat kaapelijakokaapit kaavoitus kansantalous katutaide kaupanteko keittiöideat keksinnöt kierrätys kirjallisuus kodinhoito kodinkoneet kohtuullisuus kohut komeettakarriäärit korvaukset kotitalousvähennys koulut koulutus kristinusko kulinarismi kunnallispolitiikka kuntatalous kuntavaalit 2008 kuntavaalit 2012 kuolemanvakavuus kutsunnat kybersota ja -rauha käteinen lapset latua! leikkaukset lentoturvallisuus levikkikierre liikenne likasankojournalismi lintsaus lottovoitot lyhenteet markkinointitoimeliaisuus matkailu media merkkipäivät metsästys ja tuulastus miehet miehet ja miehet miehet ja naiset mikrotalous monarkiat monikulttuurisuus moottorit mopoautot mopot motorismi muoti muoto muotoilu muuten vaan sota mäntsälä Mäntsälä mielessäin naiset naiset ja miehet naiset ja naiset nettihuijaukset nuoriso oikeinkirjoitus opinnot opiskelijaelämä Oulu paikallinen sopiminen palvelut parvekegrillaus perhe piparkakkutalot pojat politiikka purjeet ja moottorit pyöräily raha rakentaminen ja remontit rap rasismi ravinto retoriikka reviirit rintamamiestalot robotiikka rock roskalavat, -säiliöt ja paperikorit roskasäiliöt ja paperikorit sairaus ja terveys sapuska saunonta seteliraha siivous sijoittaminen Sipoo sisältö some susihavainnot suurpedot säästöt säät ja ilmat Tallinna talous taloyhtiöt talvisota Talvivaara Tampere tehokkuus tekniikka tiede tietojärjestelmät tortut Tour de ski tukiratkaisut tulevaisuus tunteet Turku tuulivoima twitter työ ja työttömyys työkalut ja räjähdysaineet uhat urheilu USA:n vaalit 2012 vaalikoneet vaarat vaatetus vakavuus vanhat vanhat lehdet kertovat vanhukset Vantaa varainhoito Venäjä verotus vihreät arvot viina ydinvoima Yle ylioppilaaksi yt-neuvottelut älypuhelimet