Bent u ondernemer en wilt u fiscaal voordelig investeren in milieuvriendelijke technieken? Dat kan met de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). Het ministerie van Infrastructuur en Milieu stimuleert met deze regelingen milieuvriendelijke investeringen. Wilt u naast MIA\Vamil meer weten er binnen bepaalde sectoren mogelijk is? Kijk op de pagina Duurzaam ondernemen.

Met de MIA kunt u profiteren van een investeringsaftrek die kan oplopen tot 36% van het investeringsbedrag. Dat komt bovenop uw gebruikelijke investeringsaftrek. De Vamil biedt u de mogelijkheid om 75 % van de investeringskosten op een door uzelf te bepalen tijdstip af te schrijven.

Bekijk de infographic Hoe werkt MIA Vamil?

Milieulijst

Op 30 december 2015 is de nieuwe Milieulijst 2016 gepubliceerd in de Staatscourant. Wilt u weten welke mogelijkheden er zijn om te investeren in de meest milieuvriendelijke oplossingen mét fiscaal voordeel? Kijk dan op de Milieulijst van 2016. Op deze lijst staan circa 270 investeringen die échte milieuwinst opleveren. Met de zoekfunctie zoeken in de Energielijst en Milieulijst 2016 kunt u zoeken naar milieuvriendelijke en energiezuinige technieken met fiscaal voordeel. Ook kunt u zoeken op (meerdere) trefwoorden, branches en codes.

U vindt op de volgende pagina's informatie over:

Aanvragen

Meldingsformulier MIA\Vamil 2016: beschikbaar

Het meldingsformulier voor de MIA en Vamil regelingen voor het jaar 2016 is beschikbaar. Het meldingsformulier voor het jaar 2015 blijft ook beschikbaar voor investeringen die zijn gedaan in het jaar 2015.

Wees op tijd met het aanvragen van MIA\Vamil: binnen 3 maanden na het geven van de opdracht (schriftelijk of mondeling). U kunt MIA en/of Vamil aanvragen via het eLoket van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Vraag hiervoor op tijd eHerkenning aan. Meer informatie over het aanvragen van de regelingen vindt u in het stappenplan aanvragen MIA\Vamil.

Uw milieuvriendelijke investering op de Milieulijst

Gaat u niet zelf investeren? Maar heeft u een vernieuwende milieuvriendelijke techniek ontwikkeld die u graag op de markt wilt brengen? Dan kunt u een voorstel indienen om uw product op te nemen op de volgende Milieulijst.

Download:

Service menu right