Matkalla muutokseen

Blogini on elänyt viime aikoina hiljaiseloa. Meneillään on niin suuria projekteja, että olen tullut siihen tulokseen, että joudun aikataulullisista syistä lopettamaan Luovan liikunnan-blogin.

Kirjoitan tällä hetkellä kirjaa luontoliikunnasta. Lisäksi uudet tuulet puhaltavat yrityksessäni. Kuuntelen sydämeni ääntä ja hyppään hyvinvointimatkailun puolelle. Jätän ensiapukoulutukset, liikunnanohjaukset ja sairaanhoitajan työt sivutoimisiksi ja lähden toteuttamaan pikäaikaista haavetta ulkona työskentelystä, luonnossa liikkumisesta ja luonnon hyvinvointivaikutuksista.  Yritykseni Kestidean facebookin  kautta pääset seuraamaan miten muutos etenee ja nimi vaihtuu.

Haluan kiittää kaikkia jotka, olette seuranneet blogiani. Blogin kirjoittaminen on ollut mukavaa, mutta harmikseni en ole ehtinyt kirjoittamaan kaikesta mistä olisin halunnut. Ehkäpä tulevaisuudessa perustan uuden blogin, mikä keskittyy luontoon, liikuntaan ja hyvinvointiin.

Toivotan kaikille iloisia ja luovia liikuntahetkiä kevääseen -Elli

20160401_092441_1

Ei kommentteja

Avainsanat: , , , , ,

Elli Keisteri-Sipilä

Elli Keisteri-Sipilä

Kirjoittaja on sairaanhoitaja, kolmen lapsen äiti ja luova liikkuja.

Kirjasuosituksia

Lukeminen on ihanaa ja vihdoin jaksan keskittyä muuhunkin kuin naistenlehtien lukemiseen, kun lapset ovat jo vähän isompia eivätkä valvota öisin.Olen luopunut iltaisin kännykän räpläämisestä, koska olen lukenut niin monta artikkelia kännykän sinisestä valosta, joka heikentää unen laatua. Iltaisin luen  kaunokirjallisuutta sekä ammattikirjallisuutta ja tietokirjoja. Tähän olen listannut erilaisia kirjoja liittyen henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin.

Metsämieli on luonnollinen menetelmä mielentaitoihin. Kirjassa on erilaisia mindfulness-harjoituksia, joita voi tehdä  metsässä ja luonnossa. Olen kokeillut muutamia harjoituksia käytännössä nuorten ryhmälle ja ne ovat toimineet.

Hengähdyshetkiä on opas stressittömämpään elämään. Kirjassa on harjoituksia keskittymiseen, hengittämiseen ja rentoutumiseen liittyen. Kun kiire ja stressi painaa päälle niin voi kokeilla esimerkiksi suklaameditaatiota, jossa syödään ajatuksella ja rauhassa suklaapala.

Kehonpainoharjoittelusta tykkään tosi paljon. Kehonpainoharjoittelussa on oma kuntosali aina mukana eli et tarvitse mitään erityisiä välineitä. Olin toisen kirjoittajan Jarno Härkösen kurssilla vuosi sitten ja siitä on jäänyt monta liikettä joita säännöllisen satunnaisesti harjoittelen. Harjoittelua tämä kirja on tukenut paljon ja lisäksi olen hyödyntänyt harjoitteita omissa liikunnanohjauksissa.

Lihastohtori on uusin kirjahankintani. Kirja on kirjoitettu kivalla ja helppolukuisella tavalla, vaikka sisältääkin paljon painavaa asiaa. Näyttöön perustuvaa tietoa voimaharjoittelusta, ravinnosta, fysiologiasta ja terveydestä.

Mieheni sai juuri lahjaksi Voittamisen anatomian. Olin aiemmin lukenut muutaman artikkelin Aki Hintsasta ja hänen kokonaisvaltaisesta hyvinvointimallistaan ja uskon kirjan luettuani tietäväni siitä lisää. Artikkeleiden pohjalta olin jo vaikuttunut, mutta kirjan luettuani loppuun aion soveltaa mallia myös omaan elämääni. Hyvinvointimallin ydin muodostuu vastauksesta kolmeen kysymykseen: Tiedätkö, kuka olet? Tiedätkö, mitä haluat? Hallitsetko omaa elämääsi?

IMG_1439

Ei kommentteja

Avainsanat: , , , , ,

Elli Keisteri-Sipilä

Elli Keisteri-Sipilä

Kirjoittaja on sairaanhoitaja, kolmen lapsen äiti ja luova liikkuja.

Onko terveellinen ruoka kallista?

IMG_1429

Liian usein kuulen sanottavan, ”että terveellinen ruoka on kallista.Ei minulla ole varaa kuin eineksiin ja epäterveelliseen” Hämmästyn aina näistä kommenteista, koska mielestäni  asia ei ole alkuunkaan niin. Mietin, että mistä se johtuu, että mielikuva terveellisestä ruuasta on sama kuin kallis. Vai onko enemmän niin, että intoa, voimia eikä aikaa ole ruuanlaittoon ja silloin sorrutaan valmisruokiin ja herkkuihin. Paljon on ohjeita superterveellisiin ruokiin, joiden raaka-aineiden hankkimiseen joudut  kiertämään erityisiä kauppoja.Luomuruuat, erikoiskauppojen tuotteet ja superfoodit tietysti ovat kalliimpia kuin normiruoka. Ja uskon hyvin että monelle on suuri kynnys siirtyä nuudeleista ja lihapiirakoista spiruliinaan ja  chiasiemeniin. Mutta eihän se niin kuulu mennä, kultainen keskitiekin löytyy. Kaikki muutoksethan tapahtuu pikkuhiljaa. Liian suurin harpauksin ei kannata lähteä ruokavaliota muuttamaan, pienin muutoksin kannattaa tässäkin asiassa edetä eteenpäin. Itsellänikin polku terveelliseempään ja monipuolisempaan ruokaan on ollut monivuotinen.   Karvani nousivat jossain vaiheessa pystyyn superfoodien hypetyksestä ja halusin tietoisesti keskittyä perus raaka-aineisiin, joita saa kaupoista normaaliin hintaan sekä hyödyntää itse poimimia metsän antimia kuten sieniä ja mustikoita.  Tämän postauksen haluankin omistaa tavalliselle ruualle ja perusraaka-aineille.

Päätin tehdä pienen kokeen.Ostin kaikki ruuat Lidlistä, jossa ruoka on tutkitusti halpaa. Kuvasin raaka-aineet ja tein niistä arkipäiväisiä  annoksia, joissa pyrin noudattaamaan tämän päivän ravintosuosituksia ja lautasmallia.  Ruuat ovat minun mittapuullani pikaruokia, eli niiden valmistamiseen ei ole kulunut pitkää aikaa. max.30 minuuttia. Samaa ruokaa söi koko perheeni, mutta olen tässä laskenut hinnan yhden ihmisen  annokselle. Tässä siis yhden päivän ruokani. Koko päivän ruokien hinnaksi tuli 7,75€. Aika edullista mielestäni.

IMG_1415

Aamupala-ainekset: Kaurahiutaleet 0,63€/pkt, Mustikat 1,89€/pss, Pähkinät 3,70€ pss, Hunaja 2,85€

IMG_1427

Kaurapuuro, mustikoilla, pähkinöillä ja hunajalla 1,20€

 

 

 

 

 

IMG_1417

Lounaan ainekset: porkkanat 0,85€/pss, kasvisliemikuutiot 0,60€, raejuusto 2€, kookosmaito 1€, sipulirouhe 0,80€

IMG_1429

Lounaaksi kookospaorkkanakeittoa raejuustolla ja sipulirouheella höystettynä. Annoksen hinta 0,80 €

 

 

 

 

 

IMG_1416

Välipala. Mustikat 1,89€/pss, pähkinät 3,70€ pss, hunaja 2,85€, jugurttirahka 0,50€, mangopalat 1,50€

IMG_1426

Välipalaksi jugurttirahkaa, mustikoilla, mangopaloilla, pähkinöillä ja hunajalla. Annoksen hinta 1,55€

 

 

 

 

 

IMG_1422

Päivällinen. Makaroni 0,83€/pss, vihannessekoitus 0,75€, pikkuporkkanat 0, 99€, tomaattimurska 0,47€, jauheliha 1,89€

IMG_1432

Päivälliseksi makaroonia ja jauhelihakastiketta kera vihannesten. annoksen hinta 1,10€

 

 

 

 

 

IMG_1419

Iltapala. Kurkku 1,10€, jääsalaatti 0,89€, jäävuorisalaatti 1,25€, avokado 2,59€/pussi, kananmunat 1,39€, tomaatit 1€, fetaa ja oliivia öljyssä 1,99€, savukalaa 5,49€/pkt, salaattikastike 1€

IMG_1431

Iltapalaksi salaattia. Annoksen hinta 3,10€

 

 

 

 

 

 

 

Ei kommentteja

Avainsanat: , , , ,

Elli Keisteri-Sipilä

Elli Keisteri-Sipilä

Kirjoittaja on sairaanhoitaja, kolmen lapsen äiti ja luova liikkuja.