Otvorena 49. Gitarijada u Zaječaru

Sre, 29/07/2015 - 23:48 -- MRS

ZAJEČAR - U specifičnoj atmosferi arheološkog lokaliteta Feliks Romulijana u sredu uveče je grad Zaječar otvorio vrata rok muzičarima, pošto je na tom mestu otvorena 49. Gitarijada.

Gitarijada je zvanično počela dodelom ključeva grada Zaječara Rokonačelniku ovogodišnje manifestacije, Nenadu Milosavljeviću, poznatom kao Neša Galija, i uručivanjem nagrade "Kostadin Kostadinović - Čauš" muzičaru i novinaru Vladimiru Jankoviću - Džetu.

Milosavljeviću je ključeve grada uručio gradonačelnik Velimir Ognjenović, a Jankoviću je nagradu predao zamenik gradonačelnika Mirko Nikolić.

Pre te ceremonije svečano je otkrivena tabla povodom preimenovanja ulice "4. juli" u Kostadin Kostadinović Čauš.

Ulica u Zaječaru je odnedavno ponela ime tog producenta i osnivača Gitarijade koja je uz njegovo rukovodstvo postala najznačajnija rok manifestacija u Jugoslaviji, ali i na Balkanu.

Program je nastavljen nastupima Darko Rundek Cargo trija, Gibonnija i Vlatka Stefanovskog, Nikole Vranjkovića, Giga Groovy Going Group i pobednika 48. Gitarijade benda D Zoo.

U okviru takmičarskog dela nastupiće 14 bendova u polufinalu. Ocenjivaće ih žiri na čijem je čelu Branimir Lokner, a čanovi su Dragiša Radulović, Nenad Kuzmić, Marko Ranđelović, Dušan Hedl (Slovenija), Dragutin Matošević (BiH), Igor Polak (Hrvatska), Panta Džambazoski (Makedonija) i Vasko Gromkov.

Polufinale će biti održano 30. i 31. jula, a finale 1. avgusta.

Na Gitarijadi će nastupiti i Van Gogh, Dubioza Kolektiv, Hard Time, Guano Apes, Kerber, Laibach, Galija, Therapy?, Generacija 5, Električni orgazam, Ðura i mornari i drugi.(Tanjug)