Lotta Bromé
Lotta Bromé kommenterar Eurovision Song Contest 2016. Foto: Jan Danielsson/SVT

Lotta Bromé kommenterar Eurovision Song Contest 2016: ”Det är lite av en dröm”

Programledaren lotsar tittarna genom semifinalerna och finalen i Eurovision. ”Jag kommer göra det med värme och visst mått av finurlighet”, säger Lotta Bromé.

Artikeltexten fortsätter längre ner Hoppa till artikeltexten

Lotta Bromé har en diger meritlista med programledaruppdrag i både radio och tv. Hon har också varit julvärd, vunnit På Spåret och suttit i den svenska Eurovision-juryn. Men en sak har hon aldrig gjort förut – kommenterat Eurovision Song Contest på hemmaplan.

– Jag tycker det är ett hedersuppdrag och blev väldigt glad när jag fick frågan och jag är väldigt glad att jag ska göra det, säger Lotta Bromé och fortsätter.

– Jag har ju alltid varit väldigt intresserad av både Melodifestivalen och Eurovision så för mig är det lite av en dröm.

Ska anta uppdraget med värme och finurlighet

I och med att Sverige är värdland i år så ska Lotta Bromé fungera som ett komplement till programledarna.

– Jag ska mest lotsa tittarna framåt i programmet med värme och visst mått av finurlighet, säger Lotta Bromé.

Lotta berättar att hon ser fram emot att få vara en del av Eurovision-världen.

– Det ska bli roligt att få gå in i den här bubblan och att jobba med hela gänget för jag tycker att de är väldigt professionella och jag uppskattar att jobba med människor som både tycker om och kan det de gör.

Poängen enda orosmomentet

Några nerver inför att ensam axla uppdraget som kommentator känner Lotta inte av.

– Nej inte än, jag hoppas jag ska kunna hålla koll på poängen det är väl det. Men om man kan tända ett ljus i tv på julafton så ska man nog klara poäng också.

Som inbiten Melodifestival- och Eurovisionfantast så har Lotta så klart också några favoritbidrag genom tiderna.

– Jag blir väldigt nostalgisk så jag hamnar ju liksom på 70-talet och Tysklands Dschinghis Khan, den tyckte jag var rolig när det kom och sen är det Abba så klart.