MITÄ CROSSFIT MAKSAA?

Multa pyydettiin postausta siitä paljonko crossfitin harrastaminen mulla maksaa, joten tässä se sitten tulee.

Kuukausimaksu

Sellaisen kiinteän kuluerän muodostaa varmasti kuukausimaksu, jonka treeneistään maksaa. Varmasti monissa paikoissa sen voi maksaa myös isommissa erissä, jolloin sitä rahaa ei tarvitsisi olla koko ajan sitä kuukausittaista maksua varten. Meidän salilla hinta riippuu siitä kuuluuko johonkin alennusryhmään vai ei eli 74-87 euroa kuukaudessa ja jos ostaa esim. 12 kuukauden treenit niin saa taas hieman halvemmalla. Vuodessa hinta vaihtelee 812-1044 euroa.

MUOKATTU: Eli siis epähuomiossa unohdin, että esim meidän salilla opiskelijat saavat korkeakoululiikunnan sporttipassilla kuukauden treenit 60 euron hintaan ja 3kk treenit 170 euron hintaan. Eli vuodessa se tekisi sen 680 euroa, johon suurimmalla osalla opiskelijoista on varmasti varaa.

Näin kun sitä alkaa miettimään niin tuntuuhan se aika paljolta, mutta sitten kun taas miettii kuinka paljon kaikkea sillä saa niin ei se mun mielestä oo ollenkaan enää niin kallis. Ja toisaalta ite oon ainakin valmis SIJOITTAMAAN omaan hyvinvointiini. Tuolla kuukausimaksulla saa valmiin ohjelmoinnin, ei tarvitse kuin raahautua salille, noudattaa onhjelmointia ja tuloksia tulee. Tuolla hinnalla saa osaavat valmentajat, jotka neuvovat, kannustavat ja opastavat tekniikoissa. Osaavat valmentajat myös toppuuttelevat liian innokkaita treenaajia. Tuolla hinnalla saa mahtavat treenikaverit, jotka kannustavat ja puskevat vielä parempiin tuloksiin. Tuolla hinnalla saa myös yhteisön, josta ei halua pois kun sinne on kerran löytänyt.

Treenivaatteet ja -kengät

Yhden melko ison kuluerän muodostaa myös treenivaatteet ja kengät, sekä muut oheistuotteet. Yritän näistä laskea jonkinlaista summaa, mitä itsellä näihin kuluu, hieman vaikea kun en oikeen enää muista mitä kaikkea sitä onkaan tullut ostettua.

Luulisin, että ite tulee ostettua ainakin yhdet kengät per vuosi, todennäköisesti kahdet kengät vuodessa ovat lähempänä totuutta. Tietysti jos menee vanhoilla niin tässä kohtaa pystyy säästämään. Itellä on kengät vaan niin kovastaa käytössä, että haluan niiden olevan oikeasti hyvät ja toimivat.

Painonnostokengät 100-220 euroa

Treenikengät 80-150 euroa

Sitten ne vaatteet, huhhuh, mun tulee niitä ostettua melkeen muidenkin edestä. Toki nykyään kulutan ihan ehdottomasti eniten aikaa treenivaatteet päällä niin toisaalta niihin saa sitten varmaan panostaa. Kisoihin tulee melkeen aina ostettua varmaan se kaksi toppia/paitaa, shortseja/trikoita ainakin saman verran. Sitten mulla on Zeropointin säärystimiä muutamat, niitä toki oon aikanani ostanut ja sitten saanut osaa kisoista niin en niihin ihan hirveitä oo rahaa kuluttanut.

Topit/t-paidat 25-35 euroa/kpl x 10 kpl/vuosi, max 350 euroa/vuosi

Shortsit 22-35 euroa/ kpl x 5 kpl/ vuosi, max 175 euroa/ vuosi

Trikoot 60-70 euroa/ kpl x 4 kpl /vuosi, max 280 euroa/ vuosi

Muut oheistuotteet (vyö, rannetuet, teipit, jne) 100-200 euroa/vuosi

Yhteensä 1375 euroa/ vuosi

Lisäravinteet

Ite käytän enimmäkseen palkkaria, nyt oon jonkun aikaa käyttänyt kreatiinia. Jossain määrin voisin käyttää vielä enemmän lisäravinteita, mutta nekin tuovat yhden lisäerän, joten sponssisopimuksia odotellessa.

Palkkari 60 euroa/kk x 12 kk, max 720 euroa/vuosi

Muut (kreatiini, protsupatukat, ym. ei niin säännölliset) 100-200 euroa/vuosi

Yhteensä 920 euroa/vuosi

Kilpaileminen

Ite tietysti, kun kilpailen niin kisoissa käyminen tuo aika ison lisäerän. Hotellit maksaa, matkat maksaa ja osallistumismaksu. Sitten paikanpäällä pitää käydä syömässä ja ostaa eväitä. Eniten tietysti maksaa hotelli ja matkustaminen. Ite oon vielä semmonen että mielummin maksan vähän paremmasta hotellista enemmän, kun nukun huonosti tai saan huonon aamupalan.

Karsintamaksu 10-20 euroa/kerta x 4 kpl, max 80 euroa/ vuosi

Osallistumismaksu 20-50 euroa/kerta x 3, max 150 euroa/ vuosi

Hotelli + matkustaminen + ruoat 200-350 euroa/ kerta x 3 kpl/ vuosi, max 1050 euroa/ vuosi

Yhteensä 1280 euroa/ vuosi

Tuossa nyt suurinpiirtein kaikki mitä mieleen tulee, varmasti kun oikeasti alkaisi miettimään niin löytyisi vielä muitakin kuluja. Siis ihan älyttömiä summia, tässä just mietin että mitenköhän ihmeessä mulla on tuollaiseen varaa. Onneks vielä ainakin on ollut. Itteä tietysti auttaa ihan hulluna se, kun saan valmentaa meidän salilla ja sitä kautta saan osaa kuluista pienemmäksi. Sitten on tietysti omat säästöt, jolla pääsee pitkälle ja mulla jonkun verran myös vanhemmat auttavat ja tukevat mua kilpaurheilun parissa.

Tietysti myös tuo mun kilpaileminen tuo ihan oman lisäerän, koska kisoissa käyminen on tosi kallista ja sitten kun kilpailee ja treenaa vielä vähän kovempaa niin ne kamppeetkin kuluu ihan eri tavalla kuin normitreenarilla. Silloin niitä kamppeita saa olla uusimassa vielä vähän useammin.

Eli mun pitkän matikan taidoilla, kun nuo kaikki ynnätään yhteen tulee 4385 euroa/vuosi. Ihan kohtuullinen summa tälläiselle kokopäiväiselle opiskelijalle, ei ihan pelkillä opintotuilla tuollaisia summia taiota. Mä nyt ehkä hieman laskin osan yläkanttiin ja jossain kohdissa pystyy varmasti säästämään jos haluaa. Ei tartte olla ihan kaikkein parhaimmat kengät ja niitä ei tartte uusia niin usein. Ei oo pakko ostaa niin paljoa uusia treenikamppeita vuodessa, jne.

Kyllähän sitä alkaa ahistaa jos liikaa alkaa miettimään sitä, paljonko omaan harrastukseen palaa rahaa. Toisaalta oon aatellut sen sitä kautta, että se on se mistä mä nautin, millä mä jaksan käydä koulussa ja tulevaisuudessa sitten töissä. Omasta harrastuksesta saan ihan hulluna virtaa kaikkeen muuhun elämässä ja voin paremmin kuin koskaan ennen. Mun mielestä tuo summa on todellakin sijoitus tulevaisuuteen (mulla ei ehkä oikeasti kuitenkaan, kun kilpaurheilijat paskoo ittensä kumminkin). No mutta kuitenkin. Pääasia, että tekee sitä mistä tykkää.

Toiset matkustelee, kuluttaa viikonloput baareissa ja tekee jotain muuta, ite oon valinnut urheilun ja sijoitan sitten omat rahani siihen. Oishan se mahtavaa jos siitä joskus vielä saisi jotain sitten takaisin päin ja eiköhän sitä sitten lääkärin ammattia harjoittaessa viimeistään ole oikeasti harrastuksiin varaa.

Avainsanat:

Jenni Puoliväli

Jenni Puoliväli

Jenni on 25-vuotias CrossFit-kilpailija ja lääketieteen kandi Oulusta.

Kommentit (3)

Kaikkien kommenttien tarkastus on käytössä. Ethän siis lähetä kommenttiasi useampaan kertaan, kiitos.

  • möhkis

    En tiedä onki tämä liian henkilökohtainen kysymys, joten ymmärrän kyllä jos et vastaa! Oletko nostanut opintolainaa vai elätkö pelkillä säästöillä ja tuilla? Olen itse opiskelija, ja haaveilen crossfitin aloittamisesta, mutts kuukausimaksut kieltämättä hirvittävät.

    Vastaa
  • Maiju

    Kiitos tästä postauksesta! Se oli informatiivinen ja osaan nyt ainakin miettiä omalta kannaltani, että kumpi painaa vaakakupissa enemmän; rahanmeno vai se, että nauttii lajista. :)

    Vastaa
  • Antti Kylänpää

    CrossFit Oululla harjoittelevista opiskelijoista valtaosa omistaa korkeakoululiikunnan sporttipassin. Sporttipassilla kuukausihinta on 60e/kuukaudessa ja 170/3kk. Mitä tulee noihin varusteisiin niin lenkkarit, shortsit ja t-paita riittää mainiosti CrossFitin harrastamiseen.

    Vastaa

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *