SE KAIKEN PAHAN ALKU

perjantai 17. kesäkuuta 2016

Te snäpissä seuraavat tiesittekin, että sairastuin viime perjantaina kummalliseen pöpöön. Sain kamalat vatsakouristukset ja kuumeen. Lopulta kouristukset olivat niin pahat, että jouduin menemään sairaalaan. Kaikkein verikokeiden, ultrauksien ja muiden näytteiden tuloksena ei saatu syytä kivuille, joten sunnuntaista saakka on koitettu parannella kotikonstein.

Nyt on onneksi jo selkeästi parempi olo, joten jos homma jatkuu näin, niin vatsa saadaan varmasti taas entisenlaiseen kuntoon. Eniten ehkä hämmästyttää se, kuinka lähes jokainen ihminen on liittänyt taudin tai bakteerin dieettiin. On kuullut jos jonkunlaista analyysiä. Mutta hei nyt on takana kohta 7 viikkoa, hiilareita edelleen todella hyvin, ruokaa paljon, rasvoja syön joka aterialla ja vieläpä puhtaasti.

Ainoa asia jolla voisi olla yhteyttä on rasvanpolttajat. Niissä on paljon kofeiinia ja ne ovat voineet pitkällä aikavälillä (noin kuukaudessa) ärsyttää suoliston. En siis normaalisti käytä arkielämässä kofeiinia ollenkaan. Silloin tällöin voin juoda yhden Noccon, mutta noin kerran kahdessa viikossa ja senkin aloitin vasta noin 3 kk sitten. Mutta tuostakin huolimatta uskon, että kyseessä on ihan perinteinen normaalia pidempi vatsatauti, koska myös yläkerrassa ystävän perhe sairasti sen juuri.

Paraneminen on siis aloitettu ja hyvässä vauhdissa. Näin muutaman päivän terveenä olemisen jälkeen alkaa tuntua jo lähes normaalilta. Väsyn ehkä helpommin, mutta muuten. Vielä en uskalla tehdä mitään kovin suuria suunnitelmia tai lupauksia, kun aamun olosta ei aina tiedä. Paino tippui tässä rytäkässä melkein kilon. En saanut sitä takaisin, mutta ruokaa nostettiin niin paljon, että se on pysynyt hyvin samana.


Näin se näköjään menee, epäterveellinen fitnessdieetti on syyllinen kaikkeen, kaiken pahan alku ja juuri. Nyt ei auta saada flunssaa tai muita pöpöjä, koska se kamala fitness, se saa kaikki sairastumaan. (Huomaa sarkasmi..)

 Seuraa blogiani FacebookissaBloglovinissa tai Instagrammissa. Snapchat: lillalolaura.

NÄIHIN LAIHDUTTAMINEN TYSSÄÄ

keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Oikeastaan en edes enää haluaisi puhua laihduttamisesta, koska omalla kohdallani oli enemmän kyse kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja herkuttelun vähentämisestä. Niiden seurauksena paino tippui, joten laihduin pysyvästi. Homma vaatii itsekuria ja ennen kaikkea kärsivällisyyttä.

Ongelma 1. Kärsivällisyys

Kun elämäntavat muutetaan paino tippuu alkuun nopeasti, koska nesteet lähtevät kropasta hujauksessa. No, aika nopeasti homma alkaa myös hidastua ja se jos mikä ottaa päähän. Rasva palaa kuitenkin hitaasti, se on vain karu tosiasia. Tässä ei ole oikotietä onneen.

Ongelma 2. Pikadieetit

Nämä todella saavat minut voimaan pahoin. Elä 9 päivää pussikeitoilla/smoothieilla ja naurettavan vähillä kaloreilla niin saat takuuvarmoja tuloksia NOPEASTI. Osa bloggaajista kehtaa vielä laittaa kuvia ennen ja jälkeen, samalla kun hehkuttaa tuloksia. Tosi hienoa, että sait kuurin ilmaiseksi kokeiluun, mutta hei haloo. Okei suurinosa kuureista myydään "poistamaan kuona-aineita" ja buustaamaan laihdutusta, mutta näissä on oikeasti enemmän kyse rahastuksesta.  Kyllä, niillä saa pois nesteet, mutta kun alat taas syömään normaalisti ne hiipivät takaisin. Suosittelen kurkkaamaan Murulit -blogin Meerin jutun eräästä kuurista (lue se tästä). 

Ongelma 3. Liikunnan merkitys

Yllättävän moni kuvittelee, että liikkumalla heikkopäisesti saadaan paino putoamaan. Kyllä liikunta edistää prosessia, mutta 90 % urakasta tehdään keittiössä. Lisäämällä urheilua kertaheitolla, saa aikaan vain rasitusvammoja.

Ongelma 4. Illan herkkuhetket

Näitä ei todellakaan tarvitse lopettaa. Täytyy vain keksiä iltapalaksi herkku, joka on astetta terveellisempi. Itse syön pensasmustikoita ja rahkaa sekä juon ison kupin teetä. Iso suositus Kotimaista laktoosittomalle maitorahkalle, joka on niin pehmeää, että perinteinen rahkan vihaajakin saa sen "raakana" alas.


Ongelma 5. Ateriarytmi ja hiilarit

Ennen kaikkea opettele syömään 5 kertaa päivässä. Näin aineenvaihdunta toimii koko ajan ja herkkuhimot vähenevät. Hei ja hiilarit ei todellakaan ole pahasta. Itse syön hiilareita joka aterialla, niiden tulee vain olla hyvälaatuisia (riisi, pasta, bataatti, peruna) ja oikeassa suhteessa liikuntaan.

Ongelma 6. Liika hifistely

Nyt tulee joka tuutista näitä maidottomia, gluteiinittomia yms. ruokavalioita. Kokeile vaihtaa ensin kaikki tuotteet puhtaisiin raaka-aineisiin ja minimoida sokeri, uskon ettei suurinosa ihmisistä tarvitse sen jälkeen edellä mainittuja ruokavalioita. Kuvittelin itsekin, että maidottomuus tekee minusta räkäisen ja turvonneen, mutta kun sokeri jäi pois, ei maitotuotteilla ollut enää mitään merkitystä.


 Seuraa blogiani FacebookissaBloglovinissa tai Instagrammissa. Snapchat: lillalolaura.

DIEETTI, VIIKKO 6, TULOKSIA

tiistai 7. kesäkuuta 2016

No niin, taas alkaa uusi viikko ja kovalla motivaatiolla mennään edelleen. Ilmoittauduin jo kisoihin, joten nyt se on virallista. Ellei mitään mullistavaa satu, meikäläinen nousee Jyväskylässä syyskuussa lavalle. Aika jännää!

Viime viikolla näin valmentajaa ja sain uudet treeniohjelmat loppudieetille. Palaute oli hyvää ja vielä illallakin tuli kehuviestejä. Kyllä ne taas kasvatti itsetuntoa sen verran, että jaksaa painaa seuraavat 15 viikkoa täysillä. Ja mikäs sen parempaa kun paiskia hommia taas uusilla ohjelmilla.

Paino on tippunut tasaisesti. Mennään noin -200-500g viikkotahtia ja uskon, että pysytään hyvin aikataulussa tällä menolla. Edelleen jalka nousee lenkillä hyvin, vaikka hiilareita ajoittain tiputellaankin (onneksi myös nostellaan, niin kun tänään). Olen kyllä niin fiiliksissä tästä juoksutahdista, että ensi vuodelle on pakko ottaa puolikas kiikariin, jos en kisaa syksyn kisoissa. Nike Running näyttää koko ajan kevyen lenkin kilometrivauhdiksi 5 alkavia lukemia, hämmentävää. Olisi ollut niin kiva jo tänä vuonna mennä, mutta kaikkea ei voi saada ja nyt keskitytään tähän yhteen asiaan.

Rasvaprosentti näytti inbodyssä 17% ja paino 48,3. Lihasta on saatu kaikkiin paikkoihin lisää, joten ei voi kun olla tyytyväinen. Täydellä höyryllä siis eteenpäin!

 Seuraa blogiani FacebookissaBloglovinissa tai Instagrammissa. Snapchat: lillalolaura.


Tässä vielä loppuun motivaattorikuva itselle. Tuntuu ettei kehitys mene ollenkaan eteen päin, mutta kun tätä vanhaa kuvaa katsoo, niin muutos on huikea!

DIEETTI, VIIKKO 5, NESTEPALLERO TÄSSÄ MOI!

tiistai 31. toukokuuta 2016

Tekisi mieli jokaisella viikolla päivitellä, kuinka nopeasti aika menee, mutta taidan tällä kertaa jättää sen tekemättä. Mutta tosiaan, nyt on käynnissä dieetin 5. viikko ja edelleen homma kulkee kivasti. Tällä viikolla lisättiin 10min pituutta aerobisiin ja lyhyt pätkä myös salitreenien päätteeksi. Aineenvaihdunta tuntuu toimivat kuin junan vessa, olen litimärkä jokaisen treenin jälkeen, joka on ainoastaan hyvä asia.

Nestettä näkyy kertyvän aina aika-ajoin. Paino saattaa pompata 800g kertaheitolla ja tippua sitten taas parissa päivässä takaisin. Tähän oli joku tieteellinenselitys siitä, kuinka rasvasolut varastoivat nestettä, mutta en ihan tarkalleen muista kuinka se meni, joten jätänpä suosiolla asian sikseen. En ota mitään stressiä satunnaisista painon nousemisista, niin käy kaikilla ja myös naisen hormoonit vaikuttavat tähän. Alas päin mennään kuitenkin koko ajan ja treeneissä tuntuu, että lähden lentoon, niin kovalla motivaatiolla mennään.

Mun rakas harrastus juokseminen on nostellut päätään. 28 minuuttiin ensin 5,5 km ja seuraavana päivänä 27 min 5,6 km, ei huonosti. Snäpissä jo hehkutinkin, sitä fiilistä minkä saa, kun juoksu kulkee. Teen suurimman osan aerobisista crossilla, koska olen tosiaan kesän käytännössä yksinhuoltaja. Lapsen isä on muualla töissä, mutta niinä harvoina päivinä, kun pääsen juoksemaan, on fiilis mahtava.


Mitähän vielä? Ruoka välillä vähenee, välillä lisääntyy. Lähetän 3 kertaa viikossa painon valmentajalle, joten sen mukaan mennään. Kirjoittelinkin tuossa aiemmin, kuinka haluan, että dieetin ohessa on myös muuta elämää ja niin meillä on ollutkin. Kisasin koiran kanssa lauantaina, ollaan pidetty leffailtoja, käyty uimassa sekä tehty ihan niitä tavallisia asioita. En usko, että perheellisenä olisi edes mahdollista pitää focusta koko päivää ainoastaan tässä hommassa. Arki rullaa, mutta niin rullaa dieettikin.Pakarat jumissa ja sormet ristissä ensi viikkoon. 

 Seuraa blogiani FacebookissaBloglovinissa tai Instagrammissa. Snapchat: lillalolaura.

HERKKUHIMOT

sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Nyt on takana 4 viikkoa dieettiä ja ensimmäistä kertaa koko aikana kärsin kauheista herkkuhimoista. Ne iski ihan yhtäkkiä eilen ja näyttää jatkuvan vielä tänäänkin. En oikeasti käsitä. Luulisi, että pahimmat hetket ajoittuvat ensimmäisille viikoille, kun kroppa totuttelee täysin sokerittomaan elämään, mutta ei.

Hetken jo mietin, että pistän poskeeni paketin suklaakeksejä, onneksi tulin järkiini. Kyse on varmaan hormooneista, koska ruokavaliokaan ei tosiaan ole muuttunut sitten aiempien viikkojen. Se on ainoa selitys jonka keksin. Ei nimittäin ole kyse mistään pienistä himoista, en pysty ajattelemaan muuta. Vietettiin eilen vielä leffailtaa (itekuria kokeiltiin kunnolla). Muille suklaata, irtokarkkeja ja poppareita, meikäläiselle iso muki Zeroa.

Toivon todella, että huominen on parempi.

 Seuraa blogiani FacebookissaBloglovinissa tai Instagrammissa. Snapchat: lillalolaura.DIEETTI, VIIKKO 4 (ONKO PAINOLLA MERKITYSTÄ?)

torstai 26. toukokuuta 2016

Hurjaa miten aika meneekin vauhdilla, nyt ollaan jo viikolla 4! Yllättävän montaa ihmistä tuntuu kiinnostavan paljonko painan ja kuinka paljon on vielä tiputettavaa ennen kisoja (juttelinkin tästä aiheesta jo snäpissä (lillalolaura)). Joten mietitään tätä dieettiä nyt vähän painon kantilta myös täällä blogin puolella.

Luin viime viikolla erään samassa pituusluokassa kisaavan kirjoituksia ja hän oli kirjoittanut painavansa 55 kiloa ja kisapainon olleen viimeksi noin 48 kiloa. Oma painoni on nyt 49 kiloa ja kisapainoni oletettavasti jotain 43 kg luokkaa. 5 kiloa eroa on paljon, kun puhutaan meistä alle 160 senttisistä. Voi olla, että kanssakisaajalla on enemmän lihasta kuin minulla, voi myös olla, että kroppa on muuten vain erilainen. Oikeastaan sillä ei ole mitään väliä. Nämä painot ovat niin henkilökohtaisia, eikä kukaan punnitse minua lavalla.

Mietin muutenkin tätä paino asiaa. Naisilta ei koskaan saa kysyä paljonko puntari näyttää. Miksi ihmeessä? Mitä väliä sillä on alkaako paino 6 vai 5, lopulta se miltä pääkopassa tuntuu on tärkeintä. Ja tässä lajissa tietenkin se, että saa OMASTA kropasta mahdollisimman paljon rasvaa pois. Kiinnitin kerran huomiota Fit-lehden juttuun, jossa Venla Savikuja ei halunnut kertoa painoa. En usko, että niin itsevarma nainen häpeilee kilomäärää. Luulen, että hän ei vain halua kenenkään stressaavan ja vertailevan itseään hänen mainitsemiinsa lukemiin, järkevää.

Voin kyllä avoimesti kertoa täällä missä painoissa mennään. En vain halua, että kukaan lukija yrittää painaa yhtä vähän tai vertaa omaa kilolukemaansa meikäläiseen. Muistakaa, että lihas painaa enemmän kuin läski (+meikäläisen pituus on 150cm) ja kehonkoostumusmittaus kertoo paljon enemmän kuin vaaka. Ainakin itse toivon, että voisin tulevaisuudessa painaa kisakunnossa mahdollisimman paljon.


Hei tässä vielä vähän muutoskuvaa. jonka julkaisin Instassa. Olen siis "pahimmillani" painanut 59 kiloa. Jaksoin silloin juosta 15km ja tehdä kovia treenejä, mutta muuten en voinut hyvin ja ruokailu  (lue herkut) oli ihan retuperällä. Nyt sellainen terveellinen ja aika luontainen paino satunnaisilla herkutteluilla näyttää olevan 50-51 kiloa, koska siinä se pysyi offilla useamman kuukauden välidieetin jälkeen,

Mutta mikä ihme siinä painossa on se juttu? 

 Seuraa blogiani FacebookissaBloglovinissa tai Instagrammissa. Snapchat: lillalolaura.

STRESSI

maanantai 23. toukokuuta 2016

Olen ihminen, joka ei todellakaan stressaa usein. Voi laskea yhden käden sormilla, montako kertaa olen tuntenut painetta tai stressiä elämäni aikana. Nyt ollaan kuitenkin tilanteessa, jossa uni kärsii ja leukaperiä kiristää. Kyllä, ne leukaperät reagoivat tähän olotilaan.

Tiedättekö sen tunteen, kun joku kaatuu elämässä niskaan, eikä vain yksi asia, vaan kaikki tulee kerralla? Ensin hajoaa auto, sen myötä loppuu rahat, ainoa kulkuväline pyörä keljuilee, seuraavaksi paino junnaa ja lopulta moni muukin asia hajoaa. Väsyneenä kaikki tuntuu vielä 1000 kertaa pahemmalta.

No, tänään päätin kuitenkin aloittaa uuden viikon hyvällä fiiliksellä ja niin se alkoikin. Edelleen leukaperiä kiristelee, mutta kyllä se tästä. Tällä viikolla keskitytään niihin rentouttaviin asioihin. Treenaaminen helpottaa, eikä täällä oikeastaan ole enää mitään, mitä voisi hajota tai tuhoutua, kop kop.

Nämä asiat lievittävät stressiä:

Treenaaminen

Lihashuolto (venyttely, hieronta)

Sauna

Kävely metsässä

Ystävät

Sohva ja TV

Löhöily

Rentouttavaa viikkoa!

Seuraa blogiani FacebookissaBloglovinissa tai Instagrammissa. Snapchat: lillalolaura.