Skip directly to content

Juli-augustus: de zomertijd

Bouwen in de bajes kan in augustus en er is meer te doen. De nieuwsbrief zomertijd:

BOUWEN IN DE BAJES 15-19 augustus

Meedoen met Bouwen in de Bajes? We gaan lekker bouwen sjouwen en kliederen en aan het eind van de week hebben we giga grote allemachtig prachtige bouwsels gemaakt. Een avontuurlijke creatieve bouwweek in de zomervakantie. Dus trek je werkkleren aan en doe mee!

In de laatste week van de zomervakantie is er een spetterende kindervakantieweek bij de Vrije Wolf. Samen met echte kunstenaars wordt er de hele week lekker gesjouwd, gebouwd en gekliederd op de grote luchtplaats.

Hacking Habitat, een terugblik

Kunstmanifestatie HACKING HABITAT, van 26 februari tot 6 juni 2016 te zien geweest in de voormalige gevangenis op het Wolvenplein:

Ahmet Ögüt The Swinging Doors

'‘Algoritmes nemen het roer over’, aldus Ine Gevers, de organisator van de tentoonstelling vanuit Stichting Niet Normaal. ‘Je kunt denken dat je alles zelf bepaalt, maar je reageert onbewust op bepaalde triggers: reclames, kortingen, gevoel, associaties. Door ons surfgedrag is steeds meer over ons bekend, waardoor anderen steeds meer controle krijgen.

Juni: de zomervakantie in zicht

Nieuwsbrief juni: in de weken voor de zomervakantie valt nog een besluit over het huisvesten van statushouders. Het is ook de maand waarin De Vrije Wolf weer opengaat voor kortdurende evenementen. Nog enkele dagen Hacking Habitat!

Huisvesting statushouders

Onze stad is naarstig op zoek naar woonruimte voor statushouders (erkende vluchtelingen). De gemeente heeft er een speciale taakgroep voor geformeerd. Gevangenis Wolvenplein is door het Rijk aangeboden en de tien kleine appartementen lijken zeer geschikt.

Dorp in de stad - een bijzondere zaterdag

Dorp in de stad, deze zaterdag op 21 mei. Buurvrouw Willemse is overleden, in dezelfde straat (RIdderschapstraat) als waar ze 84 jaar geleden geboren, getogen en gebleven is terwijl ze 12 kinderen kreeg en 2 huwelijken. Vandaag stonden wij straatbewoners -als in een dorp uit de jaren vijftig- op ons stoepje voor de eigen voordeur om haar vertrek in de kist uitgeleide te doen en zo een haag te vormen voor de straatvullende colonne zwart gevlagde auto's gevuld met (klein)kinderen, die toeterend haar... huisje voorbij reed voor een laatste groet aan deze plek, op weg naar de begraafplaats.

Mei: theater, tuin en spanning

Aan alle belangstellenden Wolvenburg

In mei is er speciaal voor de theaterlief­hebbers: STRAF in de gevangenis. De Groene Wolf heeft gezaaid en voor het eerst dit jaar: Zomermarkt. Meelopen in het spoor van de Zaailing kan ook. Daarnaast de laatste maand Hacking Habitat, het doorlopende Bezoe­kersuur en de Buurtborrel.

Theatervoorstelling - STRAF

Donderdag 12 t/m zondag 29 mei speelt de voorstelling STRAF in de gevangenis Wolvenplein.

Pages