Aloe Vera, farmacia din ghiveci

aloe vera ghiveciAloe Vera este de departe unul dintre cele mai vechi remedii naturiste descoperite de om. Ea are numeroase proprietati curative si poate fi folosita in tratarea unui numar surprinzator de mare de boli. Ce-i drept, ea nu vindeca, insa reuseste cu succes sa amelioreze afectiuni ale aparatelor respirator, circulator, digestiv sau nervos, folosindu-se de efectele sale analgezice si calmante. De asemenea, Aloe Vera este folosita si pentru reglarea metabolismului prin regenerarea si detoxifierea acestuia.

Insa planta de Aloe Vera nu isi manifesta aceste calitati pana ce nu implineste macar doi ani iar preparea unor medicatii specifice este destul de dificila. Din acest motiv este indicat sa folositi mai degraba suplimente alimentare, cum ar fi cele produse de Calivita si care va ofera toate proprietatile plantelor intr-un mod practic si usor de administrat.

In cazul aparatului respirator plata de Aloe este folosita in medicina naturista pentru tratarea si tinerea sub control a astmului bronsic si a alergiilor de sezon. Din punct de vedere circulator, planta ajuta la mentinerea unui sange curat, infuentand astfel intregul organism. De asemenea, pe circuitul digestiv, Aloe Vera amelioreaza starile de pancreatita cronica, colita intestinala, ulcer, etc, favorizand si absorbtia corecta a alimentelor. De asemenea, planta influenteaza pozitiv si sistemul nervos oferindu-i stabilitate si calmand starile nervoase.

Pentru a trata asemenea stari, cei mai multi medici naturisti recomanda un tratament de lunga durata folosind suplimentele alimentare Calivita. Cu ajutorul acestora va puteti recapata sanatate de odinioara fara a mai apela la medicamentele farmaciei clasice, care desi va pot ajuta, va introduc in organism si numeroase chimicale daunatoare pe termen lung.

Chiar si pentru simplele accidente casnice Aloe Vera se poate dovedi utila, de aceasta data prin proprietatile sale dezinfectante si antiinflamatorii ce nu numai ca impiedica aparitia unei infectii dar contribuie de asemenea si la regenerearea celulara a tesuturilor afectate.

Insa cea mai cunoscuta calitate a platei de Aloe Vera este cea de tratare a afectiunilor dermatologice, ea fiind inclusa in numeroase creme si lotiuni specifice. Astfel, planta se poate dovedi extrem de utila in tratarea dermatitelor, urticariilor, keratrozelor, inhtiozelor sau psoriazisului. De asemenea ea este folosita si in ameliorarea starilor produse de unghiile incarnate, herpes, hemoroizi sau varice. Tocmai de aceea, planta de Aloe Vera este adesea cunoscuta drept farmacia din ghiveci.

Leave Comment