Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Volvo esitteli uuden mallinsa

Tarkoin varjellun salaisuutensa paljasti Volvon tehdas keskiviikkona samanaikaisesti Gööteporissa, Oslossa, Kööpenhaminassa ja Helsingissä.

Ihmiset
 
HS
Volvon tehtaan tarkoin varjeltu salaisuus, jonka tuotanto aloitetaan tällä viikolla: Volvo 144.
Volvon tehtaan tarkoin varjeltu salaisuus, jonka tuotanto aloitetaan tällä viikolla: Volvo 144.

Tarkoin varjellun salaisuutensa paljasti Volvon tehdas keskiviikkona samanaikaisesti Gööteporissa, Oslossa, Kööpenhaminassa ja Helsingissä, kun tehtaan uusi malli, Volvo 144 esiteltiin. Viimeksi on tehdas vaihtanut mallia kymmenen vuotta sitten, jolloin vieläkin valmistettava Amazon-malli tuli markkinoille.

Volvo on sijoittanut noin 150 miljoonaa kruunua uuden mallinsa suunnittelukustannuksiin. Lisäksi tehdas joutui laajentamaan laitoksiaan. Uuden auton tuotanto lähtee käyntiin tällä viikolla ja sen arvioidaan tulevan pohjoismaisille markkinoille myöhään tänä syksynä ja ensi vuoden aikana vähitellen muille vientimarkkinoille.

Uutta mallia on saatavana kahdella moottorilla, 85 hv ja 115 hv sekä edellistä automaattivaihteisena. Auton moottori on entinen B18 nelisylinterinen kansiventtiilimoottori.

Levyjarrut toimivat kaksipiirijärjestelmällä, jolloin molemmat piirit vaikuttavat erillisinä etupyöriin ja toiseen takapyörään. Ohjaus on turvallisuuden vuoksi rakennettu kaksiosaisella ohjausakselilla.

LSD nyt julistettu pannaan Belgiassakin

Bryssel, 17. 8. (AFP)

LSD-nimisen huumausaineen myynti kiellettiin Belgiassa keskiviikkona kuninkaallisella asetuksella. Tämän harha-aistimuksia aiheuttavan huumausaineen hankinta, myynti ja valmistus on vastedes kielletty maassa ilman terveysministeriön erikoislupaa.

Samanlainen kielto tuli voimaan Tanskassa kesäkuussa. Molempien maiden viranomaiset toimivat YK:n huumausainekomitean suosituksesta.

Suurajot käynnistyy tänään katsastuksella Erikoiskohteita ajetaan yli 250 kilometriä

Jyväskylä, keskiviikkona (HAP)

Kello 11.00 torstaina aamupäivällä pyöräytetään neljä vuorokautta kestävä Suurajojen vauhti ruletti Jyväskylässä käyntiin. Euroopan mestaruuskilpailun ja Suomen mestaruusrallin tapahtumat alkavat kahdella katsastuspaikalla, jossa 115 kilpailuun hyväksyttyä ajokkia iltaan mennessä on laskettu läpäisseen tämän ensimmäisen ”lähtökynnyksen”.

Vuorokautta myöhemmin perjantaina kello 13.00 starttaa ensimmäinen kilpailija 2273 kilometrin ja kahden vuorokauden urakalleen, jonka monipuolisuutta on sävytetty 250 kilometrillä vaativia erikoiskokeita.

Keskiviikkona täyttyi Jyväskylä eri puolita Eurooppaa saapuvista huoltokolonnioista, kilpailuajokeista ja ajajista. Ruotsalaiset, saksalaiset, englantilaiset, n-liittolaiset ja suomalaiset käsitykset rallin nykytilanteesta Suomessa ja muualla puitiin valmiiksi ennen kuin siirrytään sanoista tekoihin.

Kekkosen synnyinkodin entisöinti käynnissä

Kuopio, 17. 8 .(MK).

Presidentti Urho Kekkosen synnyinkodin Lepikon torpan entisöimistöiden harjannostajaisjuhlaa vietettiin tiistaina Pielavedellä.

Presidentin isä Juho Kekkonen on omistanut Lepikon torpan Pielavedellä vuosina 1900–1906. Lepikko-säätiö, jonka puheenjohtaja on akateemikko Kustaa Vilkuna, osti torpan viime huhtikuussa tontteineen ja torpan koko pihamiljöö kaikkine rakennuksineen entisöidään alkuperäiseen asuunsa.

Päärakennuksesta puretaan mm. yläkerta ja vuoraukset ja se aiotaan kalustaa alkuperäisin esinein, joita on jo saatu hankituksi pitäjältä.

Lepikon entisöidyn torpan avajaisjuhlaa vietetään Pielaveden kotiseutujuhlapäivänä 3. syyskuuta ja tasavallan presidentti on lupautunut olemaan läsnä juhlassa.

Entisöimissuunnitelman on tehnyt arkkitehti Heikki Havas Kansallismuseosta ja töitä valvoo Kansallismuseon edustajana maist. Alfred Kolehmainen.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Reseptit