Kategorier:
Okategoriserade

Ny blogg på

Nu bloggar jag på http://bloggar.aftonbladet.se/sockerfritt/

Välkommen dit!

Kategorier:
Okategoriserade

Koka, frys in, tina, ät

Jag är bekväm, det erkänner jag. Gillar inte när matlagningen tar tid och kräver min uppmärksamhet mer än kanske 30 minuter. Samtidigt ställer jag mig gladeligen vid spisen och kokar en jättekastrull svart råris i trekvart. Syftet är givetvis att kyla ner risen och lägga i påsar i frysen. Dessa påsar tinas över natten i kylskåpet, på en kvart i varmt vattenbad och på några minuter i mikron. Det sparar massor av tid och jag alltid de mest fantastiska kolhydratkällor liggande i drivor i frysen. Jag varierar mellan quinoa, mathavre, svart råris, rött råris och matvete, och ofta blandar jag ner lite sallad eller annat som gör maten snyggare och godare.

Viktigt är att låta maten svalna ordentligt innan den läggs in i frysen så att du inte höjer temperaturen på övrig känslig mat. Dessutom ska du helst lägga maten i små plastpåsar som plattas till ordentligt. Då blir de mycket lättare att tina och blir inte bara en djupfryst klump som tar massor av tid du inte har. Självklart kan man göra storkok av det mesta, men just dessa kolhydratkällor är så värt det och varken näring eller smak påverkas negativt.

Kategorier:
Okategoriserade

Ser fram mot ”Fed Up”

I maj släpps en dokumentärfilm som heter ”Fed Up” och den handlar om hur livsmedelsindustrin i USA orsakar en enorm hälsokatastrof genom att proppa maten full av socker och annat olämpligt. Se https://www.youtube.com/watch?v=aCUbvOwwfWM för att se trailern. Känns som att tiden är mogen för att se en verklig förändring av folkhälsan i USA. Det är precis som med rökning. Det tog decennier innan synen på tobak förändrades och rökning förbjöds på många offentliga platser i ett stort antal delstater. Socker kommer att genomgå samma omvandling, från ett oskyldigt njutningsmedel till en sjukdomsalstrande substans vi ska undvika i största möjliga mån.

Kategorier:
Okategoriserade

Godsmak.se

Nu kan du även beställa mat från Paulúns Deli från www.godsmak.se om du bor i Stockholm.

Kategorier:
Okategoriserade

Beställ mat från Paulúns Deli

Nu finns möjligheten att beställa mat från Paulúns Deli med hemkörning direkt till ditt hem eller arbete. Kika på www.aptit.se/pauluns

Kategorier:
Okategoriserade

Bli kostrådgivare på distans

Äntligen kan du studera till kostrådgivare på Paulúns Näringscenter på distans! Se http://www.pnc.nu/nyhet-kostradgivarutbildning-pa-distans/ för mer info.

Kategorier:
Okategoriserade

Nu är det officiellt!

Jag och Martin Brunnberg öppnar Paulúns Deli i Örebro Saluhall (Kungsgatan 15 i Örebro) den 25/4. Kökschef blir Stefan Spångberg (Stefans mat och hälsa) och vi kommer servera frukost, lunch och middag samt ha ett komplett sortiment Paulúns livsmedel. Självklart blir allt väldigt gott och kompromisslöst nyttigt. Bor du inte i Örebro? Ta det lugnt, vi planerar att öppna Paulúns Delis i de flesta större städer i Sverige de kommande åren.

Kategorier:
Okategoriserade

Ännu en ledtråd!

20130331-192158.jpg

Kategorier:
Okategoriserade

?

Vad ska detta bli? Lovar att avslöja allt inom kort :)

20130327-092544.jpg

Kategorier:
Okategoriserade

Varför finns det socker i bantningsprodukter?

Det är hälsovådligt och ger sämre effekt på viktminskningen. Om tillverkarna vill få upp energiinnehållet som påstås gör de det mycket bättre genom att använda andra produkter än socker… Inslaget börjar tre minuter in i programmet.
http://www.svtplay.se/video/1049197/22-2-09-00-textat