Weidegras als koeienvoer?

Grassa BV richt zich op het verwaarden van plantaardige stromen door middel van bioraffinage. Grassa haalt veel méér uit gras en gewas: hoogwaardige, eiwitrijke veevoeding én een goede bestemming voor de reststromen. Met een mobiele raffinagemachine verwerkt Grassa bijvoorbeeld vers gras vanaf de weide, zó dat de componenten zo goed mogelijk benut worden. Na raffinage komen twee producten vrij: grassap en grasvezel. Eiwittten uit het grassap worden gebruikt voor hoogwaardig veevoer. Zo wordt gras niet alleen ruwvoer voor koeien, maar kan het worden ingezet als krachtvoer, ook voor varkens en op de lange termijn misschien zelfs voor mensen. En dat vanuit uw eigen achtertuin! Er blijft geen afval achter: van het grasvezel kan ruwvoer voor koeien of karton of biocomposiet gemaakt worden. Efficiënt én duurzaam dus.

 

Laatste Nieuws

Grassa! goes international! De buitenlandse belangstelling voor het bioraffinage-proces van Grassa! wakkert aan. Zo’n duurzaam systeem waarbij een meerwaarde uit gras kan worden gehaald, blijkt niet alleen interessant voor Nederland. Zo staat er inmiddels al een machine te draaien in Uganda en zijn er gesprekken met partijen in Noorwegen, Denemarken en Argentinië.

Kennis delen in BioTreatCenter Het nieuwe BioTreatCenter in Venlo moet dé kennisbank worden voor de Biobased Economy. Het onderzoekscentrum biedt bedrijven de gelegenheid om samen te werken op het gebied van pre-treatment van biomassa en kleinschalige bioraffinage. Het uitgangspunt: innovatie.

Nieuwe proef, kleinere machines Grassa start dit jaar met de demonstratie van een kleinere, compactere grasraffinagemachine. Deze derde generatie bevat de laatste technologische verbeteringen en kan zodoende nog efficiënter en gemakkelijker worden ingezet.

Rapport: bewijs voor grasvezel als ruwvoer voor koeien  Uit het rapport ‘Grasraffinage en gebruik van grasvezel in de rundveevoeding’ van de WUR blijkt dat met een aantal toevoegingen ingekuilde grasvezel ‘gewoon’ kuilgras kan vervangen in het rantsoen van melkvee. Hoe? Lees verder

Jaarverslag 2014: Méér dan gras voor Grassa! De ideeën van Grassa werden in 2014 met veel enthousiasme ontvangen. In het jaarverslag staan we stil bij de mijlpalen van 2014 én blikken we vooruit; we nemen u mee door een jaar Grassa! Lees verder

 

Oudere berichten