Behandling

HVERDAGEN

img_5606Kildegaarden er ikke et behandlingssted, det er et hjem. Vi kalder os et rehabiliterings og omsorgshjem. Vores koncept er kærlighed accept , tilgivelse, Et koncept som vi i ordenes egentlige betydning forsøger at udleve i praksis. Et ophold på Kildegaarden er på en måde at vende tilbage til livet som det var i gamle dage, god mormormad, faste måltider, arbejdstid og fritid, god omgangstone, og ansvar. Vi tror på at de mennesker som kommer til os, er mennesker med værdi og potentiale. Nogen gange er det de behøver, blot omsorg, struktur og ro til at blive rejst op som mennesker igen. Andre gange skal der nytænkes og foretages mere gennemgribende forandringer Vi oplever, at idet vi giver beboerne en ramme af struktureret hverdag og ansvarsgivende forpligtelser i relationer og i det praktiske, at mennesker får livet tilbage. Vi underviser i positiv tænkning, som evangeliet lærer os det og vi prøver efter bedste evne at udleve det i hverdagen.

Centret har regelmæssig kontakt til lægehuset i Kværndrup. VI tager på ture sammen, bowler, går i biografen mm. Deltagelse i aktiviteter og møder i og udenfor centret. er vigtigt for os. I det daglige samvær lægges der stor vægt på at opretholde den atmosfære, der kommer af respekt og tolerance for andre.

Arbejdstræning

Efter en afrusnings- og tilvænningsfase (2-14 dage) er der obligatorisk arbejdstræning i 5 timer daglig i vores produktion,(Fredag dog kun til kl. 12.00)

Arbejdstræningen består af pakkeopgaver, træ- og køkkenarbejde, rengøring og vask samt arbejde i drivhus og have. vedligeholdelse af bygninger mm.

opholdets varighed

Et ophold på Kildegaarden varierer fra 4 mdr. til 1 år (til man har fået fuld kontrol over sit liv). Vi anbefaler mindst et ½ år.

img_5470

Positive Resultater

Erfaringer siden centrets start i 1982 viser, at det er vigtigt man bruger den tid der skal til for at få nye livskvaliteter.

En god livsstil fører til et godt liv og giver nye venner, som er en væsentlig del af et nyt livsmønster.

Økonomi

Prisen er 5.700 kr. pr. måned, hvis man kommer som privatperson, og 15.700 kr. pr. måned, hvis man er henvist fra en kommune. Priserne er ekskl. lommepenge.