VOITETTU HOPEA

eevsku_adidas

Tuijotan tuota hopeamitalia pöydällä. Eilen aamulla näin siinä häviön, epäonnistumisen, ärsytyksen, vääryyden. Nyt näen vain voiton.

Kukaan, ei kukaan muu, paitsi minä itse ja muutama ihminen lähelläni tiesi kuinka paljon taas pistin peliin eiliseen aamuun. Parhaani. Niinkuin jokainen kilpakumppaninikin. Me kaikki halusimme voittaa. Kaikki muut paitsi sarjamme voittaja Oona lähti eilen kilpailupaikalta pettyneenä. Ja niin kuuluukin.

Olen aivan äärettömän onnellinen niistä tunteista mitä taas sain eilen kokea. Kuten olen aiemmin sanonutkin, niitä tunteita ei saa mistään muualta. Se on itsensä voittamista, jännittämistä, odottamista – jokaikinen sekunti ennen kuin kilpailusuoritukset ovat ohi. Sen jälkeen saa kokea sen helpotuksen ja onnentunteen, kunnes alkaa odottaa palkintojen jakoa. Jos suoritukset ovat menneet loistavasti, palkintojen jakoon on aina mahtavaa mennä – silloin on jo voittanut niin paljon. Itse en ole koskaan ollut tyytyväinen muuhun sijoitukseen kuin voittoon, mutta palkintojen jaossa siihen ei enää voi vaikuttaa. Silloin on jo tehnyt parhaansa. Antanut kaikkensa. Loppu ei ole enää omissa käsissä.

adidas_eevsku1

Voitin SM -hopeaa myös 2013, jolloin se ei todellakaan näyttänyt voitolta seuraavanakaan aamuna. Eikä seuraavalla viikolla tai vielä vuonnakaan. Tajusin sen voiton vasta oikeastaan tämän vuoden aikana. Tuosta vuoden 2013 SM -hopeasta lähti sellainen vuoristorata elämässäni, että siinä kyydissä olikin sitten aikamoinen meno aina viime vuoden lopulle saakka. Kunnes olin valmis hyppäämään siitä pois ja kohtaamaan kaikki ne solmut, ongelmat ja epäonnistumiset mitä matkan varrelle oli tullut.

Joku saattoi tulla lukemaan tänne koottuja selityksiä siitä, miksi en eilen voittanut. Kunto oli nesteinen ja näytti niin paljon paremmalta edellisenä iltana. Värit ja viimeistelyt meni pilalle. Oli vähän sitä ja oli vähän tätä. Olisin minä mutta kun ja hitto kun ne tuomaritkin varmasti pelas omaan pussiin!!

Silloin, kun on paras, voittaa. Silloin, kun kaikki menee nappiin ja kokonaisuus on kunnossa, kaikki on hiottu loppuun ja virheitä ei tehdä, silloin voitetaan. Silloin ansaitaan olla siellä ykkössijalla. Tuomarit tekevät arvostelulajeissa lopulliset päätökset ja siitähän sitä spekulointia riittää vaikka viikoiksi, mutta hei ihan oikeasti – jos olet OIKEASTI paras, niin kyllä silloin voitat. Piste. Jos joku muu voitti, ni se vaan nyt oli sinua parempi! Se kuka ei tätä leikkiä kestä, niin kannattaa vaihtaa sellaiseen lajiin, jossa voitto ansaitaan muulla, kuin tuomarien antamilla pisteillä.

Haluan toivottaa aivan äärettömän suuret onnittelut jokaiselle tänä viikonloppuna kilpailleelle urheilijalle! Meistä jokainen on tehnyt aivan mielettömän ison duunin ja kasvattavan matkan tähän pisteeseen. Nauttikaa siitä!! Nauttikaa siitä, mitä kaikkea tämä on tuonut mukanaan. Kuinka paljon löysitte itsestänne potentiaalia, mitä ette tiennyt olevankaan. Kuinka paljon koitte tunteita, joita ette koskaan olleet ennen kokeneet. Muistakaa, että muiden mielipiteillä, kirjoituksilla, sanomisilla ole mitään merkitystä. Rakentava palaute on eri asia ja sitä oikea urheilija osaa ottaa vastaan, jos haluaa kehittyä ja menestyä. Kaikki muu, kuin rakentava palaute kannattaa jättää aivan omaan arvoonsa! Kertoo enemmän sen sanojasta tai kirjoittajasta, kuin sen kohteesta.

Heräsin tänä aamuna ja olin vain onnellinen. Kiitollinen. Kaikesta ja niin monelle ihmiselle. Tämä oli ehdottomasti paras kilpailuvalmistautumiseni ikinä vaikka lopputulos ei ollut vielä mitä halusin. Sain tästä silti eniten. Paljon saatiin parannettua, paljon jäi parannettavaa. Ennen kaikkea opin itsestäni niin paljon ja käsittelin niin paljon vanhoja solmuja, että minun on paljon helpompi nyt jatkaa. Oloni on oikeastaan aika kevyt ja helpottunut. En missään nimessä koe, että nämä kilpailut olisi pitänyt jättää välistä vaikka en parasta kuntoa eiliseen saanutkaan. Jos olisin lopettanut kesken, olisin luovuttanut. Olisin jäänyt niin paljosta paitsi. Se olisi ollut turvallinen ja ehkä jonkun mielestä fiksu ja oikea valinta, mutta ei minun mielestäni. Se olisi ollut luovuttaminen. Viime syksynä päätös jättää kesken oli vain ja ainoastaan oikea, mutta nyt en olisi antanut itselleni anteeksi sitä, että olisin päättänyt siirtää kilpailuja. Minun oli päästävä henkilökohtaisesti itse muutamasta omasta solmusta eroon ja sen tein. Kapasiteettiani ja äärirajojani koeteltiin ja venytettiin. Hyvin ne venyikin ja nyt tiedän taas kuinka hemmetin koviin suorituksiin pystyn.

adidas_eevsku2

Haluan tässä vaiheessa kiittää kaikkia minua kannustaneita ja tukeneita ihmisiä sekä yrityksiä! Koko ajan olen tajunnut enemmän ja enemmän sen, että minun ei ole pakko pärjätä ja olla yksin ja se on tehnyt kaikesta kyllä helpompaa ja todella paljon hienompaa. Kiitos, kun olette tässä mukana. Kiitos kaikille teille, ketkä tulitte eilen mua TRUE:n ständille moikkaamaan – te inspiroitte, motivoitte ja annatte minulle voimaa jatkaa enemmän kuin tiedättekään! <3

Kiitos perhe, Eevi & Minna, ystävät, Tuulia, Ringa, Aleksi, Teemu. Te tiedätte <3

Kiitos Adidas, TRUE, Tempur, Foodin, Puhdas+, Spartan Gear, Delight Finland, Fysio Pro, Hieros Oy, Salon Milagro, Sahara Beauty, Nina, Tommi, Ilona, Milla. Kiitos Suomen Fitnessurheilu ry, Nordic Fitness Expo. Kiitos kaikki yritykset, kenen kanssa olen saanut tehdä töitä ja mahtavia projekteja taas tämänkin kauden ajan.

Yhdeksät kilpailut ovat nyt takana neljään vuoteen ja tavoitteeni lajissa on entistä kirkkaampi mielessäni. Tästä on erittäin hyvä jatkaa.

<3

Eevsku

 

Viikonlopun aikatauluja

img_20161006_120520

Nordic Fitness Expo starttaa lauantaiaamuna ja koko viikonlopun ajan Lahden Messukeskus on täynnä urheiluhuumaa! Tästä tapahtumasta mukaansa saa varmaa inspiraatiota ja treenimotivaatiota, joten suosittelen tulemaan paikalle vaikka fitness-lajit eivät tuttuja olisikaan. Kyseessä ovat siis lajimme SM-kilpailut ja lisäksi lauantaina käydään myös kansainvälisiä kilpailuja. Oma kilpailuni käydään sunnuntaiaamuna klo 9 ja olenkin luultavasti lavalla heti pian 9 jälkeen! Kilpailujen jälkeen tulen messualueelle klo 12-15 TRUE-osastolle, jonne kannattaa tulla moikkaamaan, nappaamaan halutessaan kuva ja maistamaan tietenkin TRUE juomia.

Toivottavasti näen mahdollisimman monet Lahdessa sunnuntaina! Lisätietoja aikatauluista ja lipuista löytyy NFE:n sivuilta.

true_eevsku-30
true_eevsku-20

Lahdessa nähdään!


Eevsku

Seuraa myös snapchat&instagram: eevsku

GIVE IT ALL

eevsku-giveall3

Meillä on aina kolme mahdollisuutta asioiden kanssa, joita teemme. Oli se sitten urheilusuoritus, työasia tai parisuhde. Haluatko luovuttaa, haluatko yrittää vai haluatko antaa asialle kaikkesi? Asioiden yrittämisen ja kaikkensa antamisen välissä on aika hiton monta askelta. Se miksi harvoin annamme kaikkemme on pelko. Pelko siitä, että nyt jos annan tälle kaikkeni ja epäonnistun, niin se aikahan on mennyt hukkaan! Valinta oli väärä ja ehkä pelkää myös sitä, mitä muut ajattelevat.

Yksi tärkeimmistä asioista, jonka olen itse sisäistänyt on se, että ei kannata miettiä mitä muut ajattelevat. Ei sitten yhtään. Kannattaa tehdä asioita, joita oikeasti itse haluaa, sillä arvostelijoita on joka tapauksessa! Oli valinta ja lopputulos mikä hyvänsä. Kun keskittyy omaan tekemiseen, antaa kaikkensa ja haluaa kaikille muillekin hyvää, on lopputulos joka tapauksessa aina hyvä.

Olen itse ihminen, joka katsoo aina kaikki kortit loppuun saakka. Pistän kaikki peliin ja välillä mennään sitten perse edellä puuhun ja kovaa. Tämä pätee elämässäni varsinkin urheiluun ja ihmissuhteisiin, työ- ja opiskeluasioissa olen osannut olla hieman järkevämpi. Mutta kun elää niin tunteella, ei mikään muu riitä. Haluan mennä täysillä. Haluan tuntea täysillä. Haluan kokea täysillä. Välillä sattuu, mutta se on sen kaiken arvoista. Riskejä on uskallettava ottaa. Ja kun tulee niitä onnistumisia, ne tuntuvat lottovoitolta.

eevsku-giveitall4

On tämä taas ollut matka. Koko vuosi. Koko viisi vuotta. Vuodesta toiseen sitä vain on ollut koko ajan valmiimpi pistämään tähän lajiin enemmän peliin. Tämä laji on niin paljon muuta, kuin se kilpailupäivä. Ne päivät ovat toki niitä ikimuistoisia ja ne tunteet mitä sieltä olen saanut ovat jotain, mitä en ole saanut mistään muualta. En mistään. Tunnen eläväni eniten, kun olen lavalla. Vetänyt läpi kovan kilpailuvalmistautumisen ja tehnyt onnistuneen suorituksen. Olisitte nähneet kuinka paljon itkin keväällä Helsingin EM-karsinnoissa vapaaohjelmani jälkeen takahuoneessa pari minuuttia ennen kuin piti mennä fysiikkakierrokselle – en meinannut saada happea. Olin niin onnellinen. Kaikkeni antanut.

Uralleni on sattunut aika paljon kaikenlaisia kuoppia matkan varrelle, mutta sieltä on noustu joka kerta. Tiedän että en ole edelleenkään saavuttanut lähellekään täyttä potentiaaliani, mutta eteenpäin mennään koko ajan ja se on pääasia. Vanhoja solmuja on availtu ja ratkottu, mutta aivan kaikkia ei ole vielä saatu auki. Paljon on ollut myös tekemistä kaiken muun elämän kuntoon saamisessa – urheilun lisäksi kun on niin paljon muutakin vaikka näin kilpailujen lähellä se aina hetkeksi unohtuukin.

Kilpailin viimeksi Lahden SM -kilpailuissa kolme vuotta sitten ja sen jälkeen olikin taukoa aina viime kevääseen saakka. Ei omasta tahdostani, mutta kaikista vaikeuksista johtuen. Menneisyyttä ei liikaa kannata nostaa esiin, mutta on hyvä välillä kelata läpi mistä kaikesta sitä onkaan selvinnyt. Miten hyvin jotkut asiat ovat nyt verrattuna moniin kuukausiin tässä muutaman vuoden varrella. Huhhuh. Viimeksi vuosi sitten kävin niin pohjalla, että en tiennyt miten sieltä noustaan. Ne hetket opettavat kyllä sen, että kaikki järjestyy aina. Siihen on vain pakko luottaa. Ja on pakko uskoa hyvään. On pakko uskoa siihen, että niillä asioilla on aina tarkoituksensa. Jopa niillä pahimmilla. Ainakin olen oppinut kiitollisuutta. Hyvinkin pienistä asioista. Minulle ei ole todellakaan itsestäänselvyys, että saan urheilla. Itsestäänselvyys ei ole terveys, koti,perhe, työ, ystävät, onnellisuus, turvallisuus, mikään. Kaikki on katoavaista, jos siitä ei pidä hyvää huolta.  eevsku-giveall

Välillä sitä miettii, että ihan kaikkea ei välttämättä olisi halunnut kokea. Mutta ne kokemukset ovat muokanneet juuri sellaiseksi, kun tällä hetkellä on. En varmasti osaisi olla näin kiitollinen kaikesta. En pystyisi pistämään niin paljon peliin, kuin mitä olen taas pistänyt. Tämä laji on kasvattanut minua enemmän, kuin mikään muu. Aina huomaa pystyvänsä enempään, kun vain uskaltaa mennä hieman pidemmälle. Epämukavuusalue on hyvin venyvä. Sinne voi päästä todella pitkälle. Ja se kyllä kasvattaa. Se myös antaa eniten, kun sitä saa venytettyä ja parhaimmillaan vielä onnistuu.

Tämän vuoden kilpailut ovat olleet minulle niin paljon enemmän, kuin kilpailupäiviä. Niihin on tiivistynyt niin paljon itsensä voittamista ja asioista yli pääsemistä. Se säteily mikä tuli keväällä lavalta yleisöön saakka ei varmasti ole ainakaan himmentynyt, sillä voin olla taas itsestäni asteen verran tyytyväisempi.

Sunnuntaina kisataan. Klo 9 Lahdessa. Aivan mieletöntä. Olen kyllä antanut kaikkeni ja aion nauttia. Mutta silti tiedän pystyväni vieläkin parempaan ja matka jatkuu juuri niinkuin sen kuuluukin. Tulkaa kannustamaan ja moikkaamaan kilpailun jälkeen 12-15 välillä TRUE:n ständille! Kisafiiliksiä tulee olemaan tällä viikolla instagramissa ja snapchatissa (eevsku), joten tulkaa mukaan seuraamaan.

Maailman suurin kiitos taas kaikille tukijoille jo tässä vaiheessa, en olisi käynyt tätä matkaa yksin.

GIVE IT ALL

eevsku-giveall1<3

Eevsku