• Ana Sayfa
  • Bakanlık
  • Hizmetler
  • İnsan Kaynakları
  • Askeralma
  • Atatürk Köşesi
  • E-Posta
  • En
Düzenleme Tarihi : 08.06.2015

Şehit/Gazi Künye ve Kütük Kayıtları ile İlgili Hususlar

 İlk Defa İstiklâl Madalyası Alacaklar için Uygulanacak Esaslar;

 

(1) Kurtuluş savaşına katıldığı TSK arşiv kayıtlarından tespit edilenlere istiklâl madalyası verilmesi ile mirasçısına intikal işlemi MSB ASAL Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülmektedir. 

(2) Kurtuluş savaşında hizmeti olduğu halde, istiklâl madalyası almadan vefat edenlerin sıralı mirasçılarına ilk defa istiklâl madalyası verilmesi için ikamet edilen veya yerli kayıtlı bulunulan As.Ş.Bşk.lığına müracaat edilir.

(3)  As.Ş.Bşk.lığı tarafından dilekçe sahibinden ilk olarak madalya istenilen şahsa ait vukuatlı nüfus kayıt örneği alınır.

(4)  Vukuatlı nüfus kaydı örneğine ilave olarak varsa kaydı istenilen şahsın aile lakabı ile eski köy veya mahalle bilgileri de dilekçeye eklenir.

(5)  Bu bilgi ve belgelere istinaden künye kaydı ve inha (görev) belgesinin tanzimi için as.ş.bşk.lığı tarafından doğrudan msb arşiv müdürlüğü ile yazışma yapılır.

(6)  Arşiv müdürlüğünden alınacak künye kayıtları ile inha (görev) belgesi mevzuata göre incelenir. Arşiv kayıtlarından şahsın 15 mayıs 1335 (1919) ile 09 eylül 1338 (1922) tarihleri arasında istiklâl savaşına katıldığı tespit edilir ve sakıncalı durumu bulunmaz ise inha belgesi/arşiv kayıtları yanında gaziye ait eş ve çocuklarını gösterir vukuatlı nüfus kayıt örneği aslı, gazi veya eşinden birisine ait veraset ilamı aslı ile madalya isteyen hak sahibine ait sabıka kayıt belgesi msb asal d.bşk.lığına gönderilir.

(7)  İstiklâl madalyası intikali ile ilgili müracaatlarda, askeralma bölge bşk.lıkları veya as.ş.bşk.lıkları tarafından madalya kayıtları incelenmeden (uygun olan iletişim araçları kullanılarak asal d.bşk.lığı ile koordine edilmeden), msb arşiv müdürlüğünden künye kaydı ve inha (görev) belgesi istenmez.

 

Maaş işlemi, askerlik borçlanması vb. Nedenlerle ihtiyaç duyulan künye/kütük kaydının temini ve teslimi için;

 

(1)  As.Ş.Bşk.lığı tarafından dilekçe sahibinden ilk olarak kaydı istenilen şahsın vukuatlı nüfus kayıt örneği alınır. (dilekçeye varsa kaydı istenilen şahsın aile lakabı ile eski köy/mahalle bilgileri eklenir.)

(2)  Bu bilgilere istineden As.Ş.Bşk.lığı tarafından doğrudan MSB Arşiv Md.lüğü ile yazışma yapılır. MSB Arşiv Md.lüğünden alınan arşiv kayıtları As.Ş.Bşk.lığı tarafından dilekçe sahibine teslim edilir.

 


Okunma Sayısı : 4721

Savunma Teknolojileri Bilgi Sistemi

SHP'nin Sanayi'ye Açılımı

Yurtiçi/Yurtdışı Yasaklı Firmalar

AQAP Belgesi Alan Kuruluşlar

Dava Açma Usul ve Yolları

Askeri Cezaevi Yönetmeliği

Şehit Yakınları ile Malul ve Gazilere İlişkin Bilgiler

Teknoloji Panelleri

İletişim Bölümü



İLETİŞİM BİLGİLERİ
Santral Danışma: 0 312 402 61 00
Bakanlık
06100 Bakanlıklar / ANKARA
Yukarı