Játékok

Retro és nosztalgia játékok

 

Ami egy nagyszülőnek nosztalgikus gyermekkori emlék, az unokának egy misztikus tárgy, történetek és mesék forrása lehet. Webáruházunkban megvehetők azok a játékok, amelyek iparművészeti szempontból és játékértéküket tekintve kiállták az idő próbáját, stílusukban és minőségükben az elmúlt évszázad játékipari történetének kiemelkedő darabjai, illetve azok hasonmásai.  Választékunkat nem csak a magyar retro és nosztalgia játékok alkotják, hanem a világ távolabbi vidékeiről (angol, spanyol, német, amerikai, japán) származó, ismert klasszikusokat is kínáljuk.

 

Webáruházunk kínálatában találhatók: kulccsal felhúzható vagy lendkerekes lemezjátékok, klasszikus fajátékok,  papír öltöztetőbabák, különleges gondoskodást igénylő porcelánbabák, a plüssállatok előfutáraként ismert teddy mackók, gyönyörű kőépítőjátékok, matchboxok, modellautók, pedálos autók. A nem konkrét játékok kreatív hobby tevékenységet kínálnak. A technikatörténeti jelentőségű fémépítő készletek, optikai játékok: kaleidoszkópok, oktaszkópok, társasjátékok, kártyák, logikai és puzzle játékok, ólomkatonák, üveggolyók, változó képeslapok, változó képes mesekönyvek, bűvésztrükk játékok és még sok más emlékezetes darab a sok klasszikus játék közül.

 

Lemezjátékok a Magyar Lemezárugyárból

 

A csipegető csibe, a törpeautó, a holdrakéta, a kutyás persely, a helikopter, a Roli Zoli kultikus magyar lemezjátékok, és társaik, a gyertyás csónak és a közlekedési játék nálunk ma is kaphatók. A hazai retro és nosztalgia hullám terjedésével, ezeket a játékokat most újabb generációk ismerhetik meg. Kiváló ajándék akár azoknak, akik gyermekkorukban játszottak velük, akár akik saját gyerekeiknek szeretnék megmutatni mint gyermekkoruk kedvenceit.

 

Jelmezek

 

A játékok mellett jelentős választékunk van a farsangi jelmezek egyik legfontosabb elemét alkotó álarcokból. Számunkra a minőség és tartósság ugyanolyan fontos ezeknél, mint a művészi kidolgozottság és a korhű megjelenítés. Elég hozzá egy köpeny és kész a tökéletes jelmez. Kaphatók korábbi korok híres embereit, történelmi személyeket ábrázoló álarcok: Kleopátra, VIII.Henrik, Erzsébet Királynő, Viktória Királynő, Einstein, régi korokat idéző álarcok: fáraó, szultán, háremhölgy, indián.

 

Porcelánbabák


Kisebb és nagyobb méretű porcelánbabákat árulunk, hozzájuk  kiegészítőket,  babaházakat,  bababútorokat, babaágyakat, babakocsit, ezekkel biztosítjuk a szerepjátékot. A papír öltöztetőbabák és ruháik, környezeti elemek változatos hosszan tartó elfoglaltságot biztosítanak. 

 

Fejtörők

 

A Bűvös kocka típusú logikai játékokon kívü, van szív vagy kör alakú,  tojás alakú puzzle, amelyből számtalan organikus - pl. madár kontur - rakható ki, de a klasszikus geometrikus TANGRAM nevű négyzetes kirakós a legelterjedtebb. Nagyszüleink, dédszüleink gyermekkorát idézik a kőből készült türelemjátékok.

 

Építőjátékok


A Richter-Anker cég különleges építő játéka speciális kőből készült és világra szóló sikert aratott építőszekrények precizitásukban megfelelnek a lego játékok igényességének, de míg pl. a lego duplo kiemelkedő bütykei biztosítják az elemek kapcsolatát, az építőkockáknál a kövek súlya, és felületének érdessége.

 

Társasjátékok

 

A táblás játékok legtöbbje, mint stratégiai játék szolgált régebben, beleértve a népszerű sakkot, de a táblás fa- és papírjátékok között vannak egyszerű solitarik, ügyességi- és szerencse-, valamint taktikai és stratégiai játékok. Webáruházunkban a Gazdálkodj okosan, a Capitaly és a Lóverseny társasjáték mellett számos más szép kivitelű, több játékost igénylő táblás játékunk van.

 

Karácsony, Húsvét, Valentin-nap, születésnap

 

Vannak alkalmakra szóló játékok, ajándék tárgyak és képeslapok is. A valentin nap, a gyengéd kedveskedő és romantikus ajándékok ideje, a sokféle zeneszerkezet,  zenedoboz, különösen a zenélő forgó, és sok ajándéktárgy ami a szívvel, a szerelemmel és virágokkal kapcsolatos. A karácsony tradicionális kellékei a karácsonyfa díszek, a karácsonyi kellékek, különösen a függeszthető miniatűr lemezjátékok, fafigurák, és más alkalmi például húsvéti ajándék ötletek.

 

 

Budapesten, Teréz körúti játékboltunkban valóságban is megtekinthetők azok a nosztalgikus retro játékok, ami itt a webshopban, mint webáruházban csak a fotókon keresztül sejthető. Fedezze fel kínálatunkat, mely egyedülálló sokszínűségével visszarepíti Önt a gyermekkor varázslatos világába!