January 07, 2014

Makanan Dessert Murah di Kuala Terengganu

98 comments

Dessert Murah di Kuala Terengganu
Hahaha....mulakan entry dengan menahan diri.
Baiklah Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Semoga sihat-sihat selalu di hari ini. Kali ini kita bertemu kembali dalam episod "Sekitar di Kuala Terengganu"

Entry kali ini, mambang akan ceritakan serba sedikit mengenai satu produk usahawan keluaran bumitera kelahiran Terengganu. 

Berlokasi di Kampung Kuala Ibai, Kuala Terengganu, seorang pengusaha makanan seperti kek, lasagna, pizza, dan lain-lain makanan di bawah kategori dessert. hahaha. Dikenali sebagai nama K.Gee Muda yang telah menjalankan perniagaan ini secara berseorangan dan kadang-kadang dibantu oleh suami atau anak-anaknya telah pun berjaya menempah nama dalam kalangan peminat makanan seperti ini sekitar Kuala Terengganu.

Ok sekarang biar mambang ceritakan serba sedikit antara produk yang dihasilkan oleh K.Gee Muda kita ni.

mars bar, dessert, kuala terengganu
Ruquisimo Mars Bar
Ok untuk produk di atas ni namanya Ruquisimo Mars Bar. Yang ni boleh dibeli secara pos atau COD (Cash on Delivery).

choc, chocolate, cake, coklat
Lasagna + Chocolate Cake
Ok yang kat atas ni pula namanya Lasagna dan Chocolate Cake. Yang ni la yang mambang dapat makan masa kat rumah K.Gee dulu...hahaha....memang sedap kalau makan panas-panas Lasagna ni. Dah la dapat makan, lepastu K.Gee Muda bagi pulak kat mambang untuk dihayati dalam bas masa perjalanan pulang. hahaha. Oh ya lupa pula, untuk Lasagna dan Kek Coklat ini, perkhidmatan pos tidak disediakan kerana takut-takut bila sampai nanti dah jadi bentuk lain. hahaha. Jadi untuk yang nak dapatkan Lasagna ni, penghantaran hanya secara COD sahaja ye.

lasagna
Lasagna sebelum & selepas

dessert, k.terengganu
Antara tempahan yang diterima
Seterusnya mari kita menghayati antara desert yang K.Gee buat ya...

mango casablanca, kt, terengganu

Untuk gambar di atas :

1.  Frosen Resoles
2.  Cheezy Crackers Nestum
3. Mango Casablanca
4.  Chese Cake

lasagna, kt, terengganu

1. Lasagna 7x4
2. Lasagna Macaroni Base
3 & 4 : Murtabak Cream Crackers



Ha yang gambar kat atas tu nama dia Takoyaki. Mambang pun tak pasti dari mana datangnya nama tu, rasa-rasanya dari Jepun kot. hahaha...apa yang mambang pasti ialah kelazatannya hingga menjilat bekas makanan tu. hahaha....zaazzssss !

Ok next kita proceed to the next chapter iaitu Chocolate Moist Cake Meleleleleleleh ! hahahaha. Apa korang ingat korang saja ke yang meleleh baca menu-menu K.Gee ni ?? mambang yang tulis dengan upload ni dah berbunyi perut, telan air liur pon rasa segalanya dalam nih. haaa..



Ok untuk pengetahuan semua, K.Gee juga ada membuat Chocolate Moist Cake ni, yang marvelicious ha suka hati mambang lah nak capur tambah darab bahagi bahasa mambang kan.

Selain itu, untuk kategori frozen, K.Gee ada menyediakan makanan seperti Sardin Roll, Resoles dan banyak lagi akan menemui anda pada tahun ini.


 Hah ??? karipap ??? bukan lah...gambar kat atas tu ialah sardin roll. Boleh didapati dalam bentuk frozen. Beli dan balik goreng kat rumah, lepastu boleh la makan bersama, keluarga anda ya

resoles frozen, dessert

Lastly ialah Resoles Frozen seperti dalam gambar kat atas tu, yang ni sesuai dimakan pada waktu petang bersama keluarga tersayang sambil menikmati udara segar.

K.Gee juga menyediakan perkhidmatan membuat kek untuk majlis hari jadi, majlis perkahwinan, dan lain-lain majlis.

Dan kepada penduduk sekitar Kuala Terengganu, anda boleh mendapatkan makanan di atas secara COD.

blooggers, review
Sesi bergambar bersama K.Gee Muda  
blooggers, review
Bergambar bersama K.Gee Muda dan suaminya

Baiklah untuk mengelakkan anda bosan membaca dan terpaksa menahan nafsu, jom hubungi K.Gee Muda di sini :

Facebook 
Whats App : 012-9880351

Dan jangan lupa sekali lagi nyatakan anda pembaca blog coretan-mambang.my untuk mendapat harga promosi !!!

p/s : terliur pula aku yang menulis....

98 comments:

  1. Replies
    1. hahaha...kan...hanya warga Kuala Terengganu ja dapat merasa macam ni T_T

      Delete
  2. sedapnya... sy jauh kat sarawak.. T.T

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...xpe..nnti kita cuba cari produk untuk sarawak pula ya :)

      Delete
  3. alahaii ~ melelh air liur aku . haha .

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. hahaha...memang sedap pon...marvelicious

      Delete
  5. Replies
    1. hahaha...ni dah bukan macam...tapi memang sedap... >.<

      Delete
  6. tengok makann ni dah baut orang lapar

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...baru tengok di sini...belum tengok depan mata lagi

      Delete
  7. wow...sya asal trgganu tpi xpergi lgi

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. ya...menjilat2 jari kalau kena benda ni...hahaha

      Delete
  9. kenapa biarkan chocolate tuh meleleh macam tuh jer..hehe..
    tahan nafsu jer tengok entry2 makanan..(:

    ReplyDelete
  10. uhh. sedapnya.. yummy! :)


    http://diarionlineaten.blogspot.com/2014/01/new-year-giveaway-by-fd-fariqanafina.html

    ReplyDelete
  11. sedapnya ! habis mlm2 ni mengidam nk makan benda sedap.. ;)

    ReplyDelete
  12. kriuk kriuk perut bunyi tengok semua makanan ni.. serius nampak sedap.. nanti balik Terengganu wajib pi try :)

    ReplyDelete
  13. macam sedap je , macam sedap je hihi

    ReplyDelete
  14. sodap nye..nak mintak ble ??? :)

    ReplyDelete
  15. sedapnyeeeeeeeee.. telan ayaq liuq :3 nasib jauh tempatnya.huhu

    ReplyDelete
  16. telan air liur je la tengok semua makanan tu... huhuhu.

    ReplyDelete
  17. waahhh sedapnyee..terliuq aihh tengok :'D

    ReplyDelete
  18. macam sedap je , macam sedap je :)

    ReplyDelete
  19. perrghhh... t'liur btul sy dok tgk pic2 tue... rs lapo tibe2 padahal br je pas mkn lunch... :P

    ReplyDelete
  20. Ya Allah mengoda sungguh kek coklat tu tapi selamat baru makan kek jadi tahap terkegodaan tu 50% shja .. haha :)

    ReplyDelete
  21. Sedapp nyeeeeee~ xD wahhh wahhhh.

    ReplyDelete
  22. wah sedapnyaaaa! ni yang teringin nak pergi Terengganu ni :)

    ReplyDelete
  23. Chocolate Moist Cake tu.Sedap je nampak!

    ReplyDelete
  24. Sedapnya..meleleh liur..tengok gmbar ni :)

    ReplyDelete
  25. waahhh memang nmpak menyelerakan!! HEHE~
    rase mcm nak rase semue jeee

    ReplyDelete
  26. eloklah,perut menyanyi tengok kek-kek makanan semua ni terliur. adoiiiiii

    ReplyDelete
  27. perghhh.. terliurnya tengok makanan yg punyalah nampak sedap! hihi :D

    ReplyDelete
  28. Bestnya kalau dapat makan.. XD

    ReplyDelete
  29. Pehh pehh pehhh... terliur tgk pic2 nih semua.. cake dia nampak marveles.. nyum nyum nyumm

    # datang dari GA Nabila Medan :)

    ReplyDelete
  30. sedapnya tgk choc moist cake tu!!!

    ReplyDelete
  31. mknn kt trgganu mmg bez
    tambah2 keropok lekor
    #saranghae ganu

    ReplyDelete
  32. wah sedap2 dessert dekat kuala terengganu nie :) nak pergi lah :D

    ReplyDelete
  33. nampak sedap dan menyelerakan serta pelbagai dessert menu kat atas ni walaupun kak sally tak pernah makan lagi. tgk gambar aje pun dah mengancam.

    ReplyDelete
  34. wahhhh. memang kena singgah nanti ni time pergi terengganu bulan depan hehehehe

    ReplyDelete
  35. Nak pergi terengganu lagi ah camni. na na na ganu kitaaa lol

    ReplyDelete
  36. chocolate moist cake! >.< adoiii sedapnyaaa

    ReplyDelete
  37. wah sedap!!!! sy org ganu, nanti boleh cuba carik^^

    ReplyDelete
  38. fuyooo,...sedapnya
    telan air liur jea tengok picture kek2 nie...
    nyum3

    ReplyDelete
  39. sodap-sodap giler makanan nyer..huhuhu

    ReplyDelete
  40. Peh sedap emmmmmmmmm. K saya orang terengganu, hihi

    ReplyDelete
  41. boleh tergugat iman tengok gambar tu. sedap jugak makan sambil blogwalking kan

    ReplyDelete
  42. hanya mampu menelan air liur . sedap siott .

    ReplyDelete
  43. Kuala Ibai ekkk. Nasib baik tak jauh. Macam nak try :D

    ReplyDelete
  44. kek atas sekali dan bawah sekali paling menambat hatiku.... *chocolate lover* >.<

    ReplyDelete
  45. perghh , memang menyelerakan .

    ReplyDelete

.