Έκτακτη είδηση

Το διαβάζουν τώρα:

Σφραγίζει τα αμερικανικά σύνορα για τους Σύρους πρόσφυγες ο Ντ. Τραμπ


ΗΠΑ

Σφραγίζει τα αμερικανικά σύνορα για τους Σύρους πρόσφυγες ο Ντ. Τραμπ

Hot Topic Περισσότερα σχετικά με Ντόναλντ Τραμπ

Διάταγμα που απαγορεύει επ’ αόριστον τις μετεγκαταστάσεις προσφύγων από την Συρία στις ΗΠΑ υπέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Παράλληλα, με διακηρυγμένο στόχο την προστασία από την είσοδο ισλαμιστών τρομοκρατών σε αμερικανικό έδαφος, ο νέος πρόεδρος παγώνει συνολικά το πρόγραμμα υποδοχής προσφύγων για τέσσερις μήνες

Επιπλέον κλείνει τα σύνορα για επισκέπτες από την Συρία και έξι ακόμα μουσουλμανικές χώρες (Ιράν, Ιράκ, Λιβύη, Σομαλία, Σουδάν και Υεμένη) για διάστημα 90 ημερών.

Στις κοινότητες μουσουλμάνων μεταναστών που ζουν στις ΗΠΑ επικρατεί αναβρασμός

«Οι οικογένειες των Σύρων έρχονται στην Αμερική εξαιτίας των επιλογών εξωτερικής πολιτικής. Δυστυχώς δεν τους θέλει και δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι τον στηρίζουν διότι δεν έχουν περάσει ποτέ δύσκολες καταστάσεις, δεν έχουν ζήσει τον πόλεμο», δηλώνει ένας Παλαιστίνιος, που ζει ως πρόσφυγας στις ΗΠΑ.

Οργανώσεις προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σημαντικές προσωπικότητες καταδίκασαν την πρωτοβουλία του Ντόναλντ Τραμπ.

Στην Νέα Υόρκη περίπου 100 ακτιβιστές σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα αποκλείοντας συμβολικά το κτίριο της υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας.

Στο euronews είμαστε περήφανοι που έχουμε δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο, έτοιμους να σας μεταφέρουν τις τοπικές ειδήσεις μέσα από μία παγκόσμια οπτική γωνιά. Δείτε αυτό το θέμα από την οπτική των δημοσιογράφων των υπολοίπων γλωσσών του euronews

αυτόματη μετάφραση

αυτόματη μετάφραση

επόμενο άρθρο

Διεθνή νέα

Σε ηλικία 77 ετών «έφυγε» ο Τζον Χαρτ