ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ
27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

ΚΑΙΡΟΣ

ΑΘΗΝΑ 12°C

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά Τραμπ έξω από τα γραφεία των New York Times [photos]

Διαδήλωση κατά του Αμερικανού προέδρου για την επίθεση που εξαπολύει στα Μέσα Ενημέρωσης, πραγματοποίησαν σήμερα περίπου 250 άτομα, έξω από τα γραφεία της εφημερίδας New York Times.

  • ΕΘΝΟΣ On Line
  • 22:35, 26/2

Είναι η πρώτη φορά που μία συγκέντρωση οργανώνεται για να υποστηριχθεί ο Τύπος, έπειτα από μία εβδομάδα γεμάτη από επιθέσεις του Λευκού Οίκου κατά ΜΜΕ με δημοκρατικό προσανατολισμό, όπως οι New York Times, οι Los Angeles Times ή το CNN.

Χθες, ο Λευκός Οίκος απαγόρευσε στα μέσα αυτά την πρόσβαση στο καθημερινό μπρίφινγκ του εκπροσώπου του Τραμπ.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά στην είσοδο του κτιρίου των New York Times, κοντά στην Τάιμς Σκουέρ, κρατώντας πλακάτ με την πρώτη τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος για την ελευθερία του Τύπου. Ορισμένοι φορούσαν στο στόμα ταινία για να συμβολίσουν την απόπειρα φίμωσης των μέσων ενημέρωσης.

«Κάθε φορά που ένα αυταρχικό πρόσωπο ή δικτάτορες αναλαμβάνουν τον έλεγχο, φιμώνουν τον Τύπο, είναι το πρώτο πράγμα που κάνουν», δήλωσε η Ντόνα Μαρί Σμιθ, συνταξιούχος εκπαιδευτικός και συνδρομήτρια των New York Times «εδώ και περισσότερο από 40 χρόνια».

«Η δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς ελεύθερο και ανεξάρτητο Τύπο και αυτό ακριβώς προσπαθεί να κάνει αυτή η κυβέρνηση: να τον κάνει να σιωπήσει. Αλλά δεν θα τους επιτρέψουμε να το κάνουν», δήλωσε η Μπέτσι Απλ, δικηγόρος ειδικευμένη σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ