Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Deimos v.d. Zelos "Metku"

perustiedot 

rotu, sukupuoli suomalainen puoliverinen, ori
väri, säkäkorkeus mustanruunikko (EE/Aa) , 175cm
syntymäaika 01.02.2017 
rekisterinumero VH17-031-0104
kasvattaja Loci VRL-12679, Zelos
omistaja Veera Ruusula VRL-14299
painotuslaji este/kenttäratsu ♦ ko. VaB / re. 140cm / CIC3

oma hevonen 04.02.2017 - 01.06.2017

luonne

Suuri kokoinen suomenpuoliveriori Metku, virallisemmin Deimos v.d. Zelos, muutti meille varsanvaihto-operaation myötä kasvattajaltaan Locilta vuoden vanhana. Ori on pitkineen jalkoineen hieman tohelo tapaus, jonka perusluonnekkin on hieman höpsähtänyt. Orista tulee mieleen sarjakuvien Hessu Hopo. Käsiteltäessä kömpelö ori pääsee ratsastaessa yllättämään, ori on mitä kevyin ratsastettava, kunhan sen kanssa on alkuverryttelyt suorittanut huolellisesti. Tulevaisuudessa tähtäämme Metkun kanssa este- ja kenttäratsastuskentille, tähtäimessä vaativammat luokat.

Metku antaa itsensä kiltisti kiinni tarhasta ja kompuroi pitkillä jaloillansa taluttajan perässä. Ori astuu helposti omien jalkojensa sekä, valitettavasti, ihmisten jaloille, kun se ei hallitse jalkojensa liikettä. Orille tulisikin muistaa pistää erityisesti talvisin jalkoihin tarhailuun tarkoitetut tukevat suojat, jotta ylimääräisiltä kolhuilta ja nirhamilta vältyttäisiin. Hoitaessa Metku on kiltti tapaus. Nostaa kuuliaisesti kaviot ja muutenkin kaikki hoitotoimenpiteet kengityksestä, loimitukseen ja pesemiseen onnistuu hyvin. Varusteet sujahtavat päälle hyvin, tai hyvin ei ehkä ole paras sana ilmaisemaan asiaa, jos hoitaja on lyhyt. 175cm korkeudella ei sitä satulaa ole helpointa laittaa. Suitsiessa Metku laskee päätänsä alas, jolloin työ helpottuu valtavasti.

Vaikka Metku on taluttaessa ja alkutunnista hieman kömpelö, moni yllättyy miten sulavasti ori liikkuu kun se pääsee kunnolla työn touhuun. Alkulämmittelyt tulee tehdä huolella ja antaa kookkaalle orille aikaa hakea hyvä tasapaino, jotta yhteistyö lähtee sujumaan. Alkutunnista orilla on tapana mennä todella matalassa muodossa, joten sitä saa useimmiten muistutella pään kohottamisella. Metkulla on rauhalliset ja tasaiset liikkeet, ravi on alkuunsa hieman höpsöttelyä eteenpäin, ennenkuin se lämpeneen. Laukka on ollut orin vahvin askellaji varsasta lähtien. Metku taitaa kouluratsastuksessa asiat aina vaativa B-tasolle asti. Estepainotteisella orilla on hyvä hyppykapasiteetti ja se hyppää yli mistä vain. Kisoissa hankaluutta tuottavat lyhyet estevälit ja pienet hallit, koska kookkaana orina sillä on pitkä laukka. Reitit ja lähestymiset tulee miettiä todella tarkkaan, että orin kanssa pääsee sulavaan rytmiin hypätessä. Maastoillessa Metku on rauhallinen ja kuuliainen. Sileällä maastoillessa sen selkään uskaltaa laitta kokemattomammankin ratsastajan. Maastoesteille ori tarvitsee ratsastajan, joka osaa ohjata oria rytmikkäästi esteille. Kapeat maastoesteet ovat Metkun heikkous, muut estekokonaisuudet luonnistuvat orilta hyvin. Kisapaikoilla ori on hieman ujo ja kompuroi alkuverryttelyissä tavallista enemmän. Orilla kannattaa käydä tekemässä verryttelyt mielummin maastossa kuin pienellä kentällä, jossa orilla on tilaa liikkua. Radalla ori yrittää aina pistää parastansa.

sukutaulu

1-polvinen

i. Daquiri
mrn 172cm hannoverinhevonen
ii. Damascus iii. Decibel
iie. Prom Queen
ie. Miss Franca iei. Masterpiece
iee. Amber Gem
e. Berenike
prn 174cm oldenburginhevonen
ei. Himiors eii. Heckmann
eie. Magen Nanna
ee. Berdine eei. Saupfren
eee. Bonadita

sisarukset
♦ 05.03.2016 old-t. Westa v.d. Zelos (i. Kölnisch Wasser)
♦ 06.04.2016 old-o. Oldfinion First Class (i. First Class Act)

jälkeläiset

♦ 10.05.2017 fwb-t.
 
Delila
 
e. Tryfaina
 
mrn
 

 

päiväkirja & valmennukset

torstai 22.06.2017 ♦ estevalmennus kotona ♦ valmentaja Jannica

Noustuaan orinsa kyytiin aloimme työskennellä Metkun ja Veeran kanssa heidän kentällään keskikesän juhannusjuhlan lähetessä vääjäämättä. Metku vaikutti alkuun hieman rauhattomalta, liekö syynä esteet, joita se pääsisi pian hyppäämään. Tasaisella ohjastuntumalla ja istunnalla sait sen kuitenkin pidettyä hyvin tuntumalla ja kuuntelemassa apuja. Ravi- ja laukkatehtävien jälkeen aloitimme tekemään puomitehtäviä ympyrällä, uran sisäpuolella ja kaarevalla uralla. Sen jälkeen otettiin vielä temponvaihtelua ja askeleen laskua puomeilla, joiden jälkeen saitte hetken levähtää ennen hyppyjä. Aloitimme pienistä esteistä, jotka sujuivat ongelmitta. Sen jälkeen saitte aloittaa kahdeksasta esteestä koostuvan radan ylitystä, jonne mahtui mukaan muutama uusi erikoisestekin.

Aluksi yhteisen sävelen löytäminen oli hypyissä vähän hukassa, jäit hypyissä jälkeen tai menit edelle ja Metku hyppäsi välillä ihan liian kaukaa. Laitoimme apupuomeja ennen esteitä, joka auttoi huomattavasti löytämään oikean hyppykohdan. Pidätteetkin alkoivat mennä jo radan myötä paremmin perille eivätkä erikoisesteet tuottaneet ongelmaa, vaan ori hyppäsi ne kuin vanha tekijä. Kolmen esteen sarjalla ori otti vähän kaukaa viimeisen hypyn aina, mutta rauhoituttuaan alkoi sujua paremmin. Saitte myös tehdä laukassa vielä ristikoilla laukkatehtävää ympyrällä, joka sujui suhteellisen hyvin, vaikka tempo olisi saanut olla tasaisempi ja rauhallisempi. Tähän oli hyvä lopetella tänään itsenäisten loppuverkkojen jälkeen. Kotitehtäväksi saitte harjoitella myötäämistä hypyissä, tiukempia kaarteita puomeilla sekä vauhdin kontrollointia etenkin estettä lähestyessä. Mihinkään kympin suorituksiin ei kuitenkaan nuoren orin kanssa tähdätä, vaan riittää kunhan se tekee parhaansa. Myös tehtäviä kannattaa vaihdella paljon, ettei ori kyllästy.

lauantai 04.02.2017 ♦ Metku muutti meille ♦ kirjoittanut omistaja

--

kilpailukalenteri

Porrastetut kilpailut ~ päivitetty 24.05.2017

esteratsastus, maksimitaso 8

tasolla 2, ominaisuuspisteet 718.78p

kenttäratsastus, maksimitaso 6

tassolla 1, ominaisuuspisteet 268.47p

COPYRIGHT

tekstit & kuvat © Veera, ellei toisin mainita  taustakuva © Ristiretki  CSS © Viimakoura

Tämä on virtuaalihevonen/ virtuaalitalli

©2017 Veeran yksityistalli - suntuubi.com