muraturi_ee_53463700

Un POLIŢIST A DAT LOVITURA. S-a lăsat de meserie şi a devenit “REGELE MURĂTURILOR”

Puiu Badea a fost șaisprezece ani polițist de circulație după care, în urmă cu trei ani, a decis să se apuce de făcut murături în mod profesionist în Călărași.

“Încetul cu încetul am dobândit secretele murăturii perfecte. În sare e toată șmecheria, dar nu vă spun mai mult. Știți că de exemplu la varză, tot ce găsiți în comerț, fie că e vorba de piețe sau de magazine, este murat în pământ. Da, în pământ. Se sapă o groapă, se pune o folie, se aruncă varza, apă și sare. Și Dumnezeu cu mila! De asta multă lume se plânge că varza murată este foartă sărată și are mirosul acela neplăcut. La mine, varza e pusă în butoi la murat. Totul este făcut cu atenție și grijă”, spune Puiu Badea pentru agrointel.ro.

Fostul polițist este mândru că a reușit în acest an să distribuie 50 de tone de murături. I-au mai cerut dar nu mai are de unde, anul acesta.

“La anul aș pune mai mult dar trebuie să mă gândesc la o formulă de finanțare. Eu alerg după furnizori prin Prahova. Cumpăr 100 de kilograme de castraveți de aici, 100 de kilograme de gogonele de acolo. Cu cât omul e mai sărac și producția lui e mai mică cu atât sunt sigur că nu s-au folosit chimicale multe. Și în felul acesta îi ajut pe ei, că le iau marfa”, explică “Regele Murăturilor”.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/un-politist-a-dat-lovitura-s-a-lasat-de-meserie-si-a-devenit-regele-muraturilor_1334035.html#ixzz3F5nHEymM
Follow us: @realitatea on Twitter

muraturi_asortatUn POLIŢIST A DAT LOVITURA. S-a lăsat de meserie şi a devenit “REGELE MURĂTURILOR”