Lepota bivanja
slice
Foto: V Intercontinentalovi B-restavraciji, najvišji restavraciji v mestu
Pod jedilnik se je podpisal italijanski mojster Alfredo Russo, 23. november 2017 ob 07:56 V Intercontinentalu, ki je svoja vrata po ekspresno hitri gradnji odprl konec avgusta, vam že pri vhodu dajo naglo vedeti, da vstopate v posvečen prostor, edini petzvezdični hotel v Ljubljani in ...
81
Nagrada Maksa Fabianija za Nordijski center Planica
3
13. november 2017 ob 12:36 Šesto bienalno nagrado Maksa Fabianija za izjemna dela na področju urbanističnega, regionalnega in prostorskega načrtovanja je žirija podelila projektu Nordijski center Planica, pod katerega se ...
Foto: Najboljši letos ustvarjen in predstavljen izdelek? Vhodna vrata.
8. november 2017 ob 22:08 Gospodarsko razstavišče je odprlo vrata dveh sejmov pod skupnim sloganom - Vse za dom. Med vsemi razstavljenimi izdelki pa so izbrali tudi češnjice na torti - pet najboljših.
Foto in video: Veličastna vila s plemenitim vrtom v Krškem
8
6. november 2017 ob 09:34 V Krškem stoji markantna vila iz leta 1903, ki so jo sedanji lastniki z izjemnim posluhom za tradicijo slovenskega stavbarstva skrbno prenovili.
Danilo: Nova zgodba stare gorenjske gostilne
16
3. november 2017 ob 07:11 Pri Danilu je ena tistih slovenskih gostilniških institucij, kjer nikdar niso opustili tradicije, a so hkrati vedno postavljali nove mejnike – tudi v tem novem poglavju, ko je gostilna osvežila ...
Iz sodov nastanejo luči - Ritoznojčan obuja dediščino vinarstva Da stari vinski sodi ne bi končali na kurišču, skrbi Ritoznojčan Aleš Wenzel, ki iz njih izdeluje pohištvo in opremo pa tudi modne dodatke.
3
Video: Prva podvodna restavracija v Evropi bo na Norveškem Norveški arhitekturni biro Snøhetta načrtuje postavitev prve podvodne restavracije v Evropi, ki bo imela tri nadstropja in bo lahko sprejela največ sto gostov naenkrat.
10
Foto in video: Briška vila, ki v nedrju skriva vodnjak V Kozani, vasici v Goriških brdih, obdani z griči in vinogradi, se v nebo vzpenja zvonik ob cerkvi svetega Hieronima , ki so ga obnovili po načrtu Jožeta Plečnika.
9
S podelitvijo oblikovalskih nagrad se je začel 15. Mesec oblikovanja V Mestu oblikovanja Slovenija v Ljubljani se je nocoj s podelitvijo nacionalnih oblikovalskih nagrad začel 15. Mesec oblikovanja. Pod sloganom Napredek se bodo odvila številne razstave in predavanja.
7
Foto in video: Prenovljeno staro meščansko stanovanje s filmskim interierjem V središču Ljubljane, natančneje na Miklošičevi ulici, v stavbi, ki jo je zasnoval znameniti arhitekt Vladimir Šubic, je čudovito prenovljeno trosobno, staro meščansko stanovanje, ki nas že takoj ob ...
11
Foto in video: Obetavni arhitekt na Koroškem zasnoval moderno vilo s kovinsko fasado Ravne na Koroškem so zadnja desetletja prepoznavne ne le po železarstvu, ampak tudi po jeklenih skulpturah, ki nastajajo v okviru kiparskega simpozija Forme vive.
51
Pravljični miti se umikajo sodobnosti, Otja in prijatelji svetujejo malčkom Na prvi pogled popolni za družbo najmlajšim, a v resnici imajo veliko oboževalcev tudi med starejšimi, kar potrdi tudi Nadja Ocepek, ki stoji za znamko Little Otja, v kateri družbo zajčku Otji ...
1
Ker lahko s kančkom domišljije zavrženo znova postane uporabno V Mestnem muzeju Ljubljana v sklopu bienala oblikovanja BIO 25 predstavljajo avstrijske oblikovalce, ki jim je skupna pomembna zgodba o recikliranju in ponovni uporabi surovin in odpadkov, s ...
1
"Oblikovanje je način, kako izboljšati vsakdanje življenje" Po londonskem tednu oblikovanja so se oblikovalci preselili na Dunaj, kjer poteka 11. oblikovalski festival, slovenske barve pa zastopa Gigodesign.
Do okolja prijazna računalniška oprema iz bambusa Mariborsko podjetje je lani na slovenskem trgu predstavilo računalniške tipkovnice, miške in slušalke iz bambusa. V pisarne si prizadevajo uvesti materiale, ki so do okolja prijaznejši od plastike.
25

Povabilo

V rubriki Lepota bivanja vam predstavljamo zanimive projekte in ustvarjalce iz sveta urbane kulture, oblikovanja in arhitekture. Poudarek je na slovenskih oblikovalcih in zanimivih interierjih, ki jim je namenjena rubrika Prostor in pol. Če v vašem kraju opazite zanimiv projekt, dogodek ali ustvarjalca, nam pišite na lepota.bivanja@rtvslo.si.

Kazalo