Photos
Posts

Zojuist is bevestigd dat de nieuwe maan niet gezien is en dat de Ramadaan begint op donderdag 18 juni 2015. De maand Shabaan zal met dertig dagen volgemaakt worden.

Image may contain: sky and outdoor

Het is ons bekend geworden dat de nieuwe maan gezien is. Dit is bekend gemaakt door Saoedi-Arabie, wat inhoudt dat de maand Ramadan zo met slaat al-magreb ten einde komt en dat het morgen (maandag 28 juli) al-3eid zal zijn.

Posts

Ken je deze nog?

Image may contain: text

Interessant artikel over gezonde voeding tijdens de Ramadan:

Ramadan begins in the heat of summer with long days and short nights. It’s the perfect time to take our deen to another level that includes nutrition.
muslimmatters.org

Ramadan moebarak broeders en zusters, laat het een profijtvolle maand zijn. Moge Allaah ons kracht geven om deze maand optimaal te benutten, onze harten versterken in de liefde voor Hem, onze taqwa vermeerderen en ons laten behoren tot degenen die de poort Rayyaan bnnen mogen treden, de poort waar alleen vastenden door naar binnen gaan.

Image may contain: night and text

Er is zojuist door het hoge gerechtshof van Saoedi-Arabië bekendgemaakt dat de nieuwe maan niet gezien is en dus de eerste vastendag zal zijn op zondag 29 juni.

Ook de Koran uitlezen deze Ramadan of zelfs meerdere keren? Gebruik dit handige schema:

Koran één, twee of drie keer uitlezen
ramadantijd.nl

Is de maand Ramadan ook waar je vol verlangen op wacht?

No automatic alt text available.

Een groot voorbeeld voor ons:

Het is overgeleverd door Sheikh Abdul Kareem Al Kudair:

Mij werd verteld door één van de weduwen van Sheikh Abdul Azeez bin Baz dat hij op een dag terugkeerde uit het ziekenhuis en toen hij binnenkwam, merkte zij (zijn vrouw) dat hij zeer moe en uitgeput was. Nadat hij in slaap viel, veranderde ze de alarmtijd van zijn wekker van de tijd waarop hij normaal opstond om het nachtgebed te bidden in een later moment. De Sheikh werd echter wakker op de... normale tijd, zonder de wekker en onderzocht waarom zijn wekker niet gewerkt had. Zijn vrouw vertelde hem dat zij de tijd had veranderd zodat hij kon uitrusten. Hij vermaande haar en zei: “Rust is in het Paradijs.”

(Bron: een lezing genaamd: “Radiant Pages From The (examples) of The Worship of The Scholars”)

See More

Wat is jouw doel tijdens deze Ramadaan?

Sheikh Ahmed An Najmee heeft het volgende overgeleverd:

“Als jonge jongens kregen we les van onze leraar Sheikh Abdullah Al Qara’wee in het memoriseren van de Koran, ter voorbereiding op de maand Ramadan. We memoriseerden overdag en aan het einde van de dag kwamen we bijeen om elkaars memorisatie te overhoren. Ik (Ahmed An-Najmee) memoriseerde die dag 1 hizb (1 deel van de Koran), maar Hafith Al Hakimy memoriseerde die dag een hele Juz (twee delen van de Koran). We gingen één volle maand door en iedere dag memoriseerde Hafith één hele Juz en hij memoriseerde de hele Koran in één maand.

RamadanTijd shared their photo.
June 2, 2014

De prachtige maand Ramadan is er weer bijna. De Ramadan begint in 2014 op zaterdag 28 of zondag 29 juni 2014 in shaa Allah.

Ben jij al voorbereid?

Reminder...

No automatic alt text available.
RamadanTijd added a new photo.
No automatic alt text available.

“De Boodschapper van Allah was gewoon om zijn vasten voor het bidden (van het maghreb gebed) met verse dadels te verbreken. Als die er niet waren met gedroogde dadels en als die er niet waren met een paar monden vol water.”

In Abu Dawud en in Tirmidhi staat deze sahih hadith vermeld die overgeleverd is door Anas ibn Malik (moge Allah tevreden met hem zijn).

Een mooie lezing over de Ramadan in het licht van de Koran (Nederlands ondertiteld):

Nouman Ali Khan met alweer een heel leerrijke lezing. Deze gaat over de ramadan. Deze lezing zal je liefde voor de maand ramadan zeker vergroten en zal je ap...
youtube.com

"O jullie die geloven, het vasten is jullie verplicht, zoals het ook verplicht was voor hen voor jullie, hopelijk zullen jullie Allaah vrezen." (Surah Al-Baqarah 2:183)

Dit is de smeekbede die je dient te zeggen bij het verbreken van het vasten.

Lees verder op http://www.duakracht.nl/ of like hun facebookpagina https://www.facebook.com/Duakracht

Image may contain: food