Regionalne vesti
0

Sierra Nevada stigla u Srbiju

Sierra Nevada stigla u Srbiju

Tolikosmouzbuđenidasmozaboravilinarazmake! Jedna od naših omiljenih pivara, američka Sierra Nevada, svoja piva konačno će distribuirati i u Srbiji zahvaljujući uvozniku „Mediteraneo group“ iz Novog Sada.

Ukoliko prvi put čuješ za ovu američku pivaru, na brzaka ćemo te podučiti da je u pitanju druga najveća craft pivara u Americi osnovana davne 1980. godine sa ciljem popularisanja craft piva u dobu kada je tržište bilo preplavljeno isključivo dosadnim industrijskim bućkurišima. Posle mnogobrojnih problemima sa kojima se susrela, ova pivara je postala jedna od najzaslužnijih za svetsku craft revoluciju i popularizaciju američkog stila IPA piva. Ukoliko si pogledao neki od dokumentarnih filmova u našem delu sajta sa video klipovima, sigurno si primetio da su mnogi nezavisni pivari kao najveći uticaj naveli upravo piva iz ove kalifornijske pivare.

Na našem tržištu pojaviće se dva proizvoda iz Sierra Nevadine lepeze. Prvi je ujedno i najprodavaniji klasik, „Sierra Nevada Pale Ale“, koje je izrastao u pivsku ikonu. Ukoliko ti je potrebno pivo koje će da te „navuče“ na craft pivarstvo, slobodno počni od ovoga koje u sebi nosi ukuse grejpfruta i zimzelene arome.

Drugo pivo, pod imenom „Torpedo“ u sebi sadrži more hmelja, što znači da su citrusni i voćkasti ukusi i mirisi pojačani do maksimuma. Ovo je prvo pivo koje je koristilo takozvani „Hmeljni torpedo“, metodu suvog hmeljenja piva gde se hmelj dodaje na samom kraju potpuno kontrolisano kako ne bi dodao na gorčini pivu, dok bi dozvolio unos što više arome.

SierraNevada2

Prvobitna cena neće biti niska (500 dinara za „Pale Ale“ i 550 za „Torpedo“), ali ukoliko se uvede posebna cena „za poneti“, sigurno ćemo kući navući koliko god nam ruke i novčanik budu primali… Za početak, potražite ih u Pivopiji (Zemun), Miners Pubu (Beograd) i Lager&Wine (Novi Sad).

Podeli:

Autor teksta: Svet Piva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Uživaš u pivu i našem sajtu?

Molim te podeli to sa prijateljima :)