Hoi, wat leuk dat je hier komt kijken!

Wie ik ben? Een enorme geluksvogel, dat ben ik. Maar ik heb óók hard gewerkt om me nu te kunnen bezighouden met dat wat ik het allerliefste doe: het overbrengen van verhalen en het duiden van nieuws. Dat doe ik in verschillende vormen, op radio, tv, online en op evenementen en congressen.

De beurs, beleggen, ondernemen, eigenlijk alles wat met economie te maken heeft doet mijn hart sneller kloppen. Op het moment dat ik dat onderwerp mag combineren met mijn passie voor presenteren en interviewen ben ik op mijn best.

Ik werk als freelancer (of zzp’er) voor verschillende opdrachtgevers. Zo ben ik regelmatig te zien als beurscommentator op RTL Z en als presentatrice van webinars voor partijen als pensioenfonds ABP en ABN Amro. Je kunt me ook regelmatig tegenkomen als dagvoorzitter op congressen en evenementen, waar ik sprekers interview, discussie modereer en het gesprek aan ga met de mensen in de zaal.

Als spreker kom ik graag vertellen waarom vrouwen beter beleggen dan mannen. En laat ik graag zien hoe ik dat zelf doe, want ik beleg sinds 2013 met (voor mij) serieus geld en publiceer mijn hele portefeuille op www.blondjesbeleggenbeter.nl. Een luchtige presentatie, waar je tegelijkertijd veel van kunt opsteken. Want hoewel ik vind dat iedereen prima zelf kan beleggen, blijft het wel iets waar je even je hoofd en je gezond verstand bij moet houden.

Wil je dat ik op jouw evenement kom, als spreker of dagvoorzitter? Of zoek je iemand die een webinar of videoproductie kan presenteren? Neem dan gerust contact met me op.
Op deze pagina vind je mijn contactgegevens. Ik vind het leuk wat van je te horen.

——————————

Loopbaan

In 2000 begon Janneke als economieredacteur bij de GPD. Daarna was ze als redacteur en verslaggever betrokken bij de start van RTL Z, werkte ze als redacteur bij Pieter Storms’ Breekijzer en was ze jarenlang presentatrice en samensteller van de beursprogramma’s van FinanceTelevision. Verder presenteerde ze AT5-programma Amsterdam Inc, de eerste editie van het RTL Z Beursspel en was ze als nieuwslezer van het Novum Nieuws op verschillende radiostations te horen.

Van 2007 t/m 2013 was ze hoofdredacteur van beleggingssites Belegger.nl en Beursduivel.be, die toen eigendom van uitgever Sanoma waren. Onder haar redactionele leiding verschenen een magazine, een videokanaal, twee websites en jaarlijkse edities van de Gouden Stier, de ‘Oscars’ van de beleggingswereld.

Die baan zegde ze op, om zich per 1 mei 2013 als freelancer volledig op het presenteren te storten. Haar start als zp’er (zelfstandig presentatrice) kreeg een vliegende start bij de wekelijkse talkshow WNL Op Zondag op NPO 1. Als presentatrice van dat programma werd Janneke in september 2014 genomineerd voor de Aanstormend Talent Award bij de Gouden Televizier-Ring.

In 2013 startte Janneke de website BlondjesBeleggenBeter.nl, een knipoog naar de vele onderzoeken waaruit blijkt dat vrouwen beter beleggen dan mannen. Iedereen kan meekijken met haar successen én ‘blonde’ mislukkingen of een van de workshops over beleggen volgen. Meld je hier aan voor de gratis mailservice.

Sinds 2014 presenteert Janneke bij RTL Z en sinds 2016 is ze ook RTL Z-beurscommentator.

Volledig cv Janneke op LinkedIn >

 

 

Presentatrice en dagvoorzitter

Janneke heeft 5 jaar lang het online tv-programma Geldzaken op 7 Ditches TV gepresenteerd. Ze presenteert webinars/online seminars en is veelgevraagd dagvoorzitter op congressen, evenementen en netwerkbijeenkomsten. Eerder presenteerde ze de talkshow WNL Op Zondag op NPO 1. In die baan  werd ze genomineerd voor de Televizier-Ring voor Aanstormend Talent.

Blonde belegger

In 2013 startte Janneke de website BlondjesBeleggenBeter.nl, een knipoog naar de vele onderzoeken waaruit blijkt dat vrouwen beter beleggen dan mannen. Iedereen kan meekijken met haar beleggingsavonturen of een van de workshops over beleggen volgen. Meld je hier aan voor de gratis mailservice.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren