måndag 6 november 2017

Renovering av lampskärm till bordslampa.


Jag älskar att ge en gammal lampskärm nya fräscha kläder ☺️☺️☺️

Här klär jag om en lampskärm i plast och tyg åt en kund i tyget Manhattan, Josef Frank.


Vill du klä om själv? Följ bilderna/instruktionerna nedan, eller sänd ditt tyg och skärm till mig så  gör jag det åt dig. För att ge dig ett hum om prisbild så tar jag runt 400 kr för en liten skärm och cirka 800 kr för en stor skärm, och allt däremellan. Är den megastor eller annorlunda på annat sätt kan priset skilja.

När det gäller sömnad av skärm, vilket är en helt annan teknik så är det också en annan prisbild. Mejla mig för att få pris, tips och information gällande din skärm. 😊

info@dinlampa.com


1. Först sprätta försiktigt bort den gamla plasten ifrån ringarna. Det är viktigt att ha den gamla skärmens plast som mall. Så tejpa plasten om den är torr och börjar spricka. Det är helt avgörande att ha den gamla formen intakt efter man avlägsnat ringarna. Om man klär om en helt rak cylinderformad skärm är det inte viktigt alls. Då räcker det med ringarnas omkrets.


Bild kommer


2. Sen ritar man av mallen och klipper ut en ny mall i den självhäftande plasten. Glöm inte att ha överlappning i fogen, ta lite extra om du är osäker. Det kan hända att den gamla skärmen hade en väldigt snål överlappning. Då försvårar det för dig att få en snygg skarv så ta till lite.

Bild kommer


3. Laminera tyget mot plasten, i det här fallet hade jag inte tillräckligt stor bit att jobba med så jag fick först skarva den med symaskin.

Bild


4. Klipp bort överflödigt tyg, men lämna lvar ca 15 mm tyg utanför plasten.  Detta tyg ska användas till att dölja ringarna. Ena kortsidan viker du såhär enligt bild med hjälp av tejp.


5.  Klä ringarna med dubbelhäftande tejp.


6. Placera dom klibbiga ringarna precis på plasten vid kanten, omedelbart innan det utstickande tyget.

7. Rulla ihop skärmen.  En konisk skärm kräver att man lutar ringarna lite grand, annars rullar den utanför plasten. Det är lite pilligt men följ bara plastkanten långsamt så bör det går bra ☺️☺️

8 limma fogen med textillim eller superlim.

9. Vik/rulla tyget runt ringarna,  som fortfarande är klibbiga av den dubbelhäftande tejpen.  tryck in tyget in under ringen med "det lilla verktyget" eller en trubbig/mjuk kniv.

 Jag ska infoga bilder men just nu krånglar mobilen så håll ut, dom kommer smart 😂

lördag 29 april 2017

Organzaband i fler bredder...organzarulle, organsa per meter, genomskinligt band, genomskinligt tyg, skirt tygband, nät på rulle, tyll, chiffong, organza, billiga band, band till bröllop

onsdag 19 april 2017

Linda din lampstomme i organzaband!

Vi kan erbjuda dig förmånen att köpa organzaband till grossistpriser! En rulle om hela 45 meter organzaband i 10 mm bredd för endast 69 kr!  Just nu i vitt, men fler färger förväntas komma in.

Tillverkar du mycket? Som drömfångare, lampskärmar, kort, rosetter så är detta kanon för dig!

Besök butiken www.dinlampa.com


fredag 7 april 2017

Kampanj färdiga lampskärmar!

Vårkampanj!


Halva priset på färdiga lampskärmar, klädda i olika fantastiska tapeter!
Storlekar du kan välja på är diameter: 20, 30 och 50 cm!

Finns både till bordslampa, golvlampa och taklampa! Skicka ett mail om du har ytterligare frågor!

Har du en egen tapet så kan jag tillverka en lampskärm av den istället.www.dinlampa.comsökord: josef frank lampa, lampskärm, svenskt tenn, marimekko lampa, unikko, tapetlampskärm, klä lampa med tapet, kampanj, gör din egen lampa

onsdag 25 februari 2015

Lampskärmskurs alla hjärtans dag!

Jag hade nöjet att få hålla kurs för mina mostrar och några av deras döttrar och svärdöttrar. Här kommer ett gäng bilder från dagen. Alla deltagare var så glada, duktiga och ambitiösa lampmakare! Efter kursen avslutade vi med en underbart god middag hemma hos Lotta (en av svärdöttrarna) i deras fantastiska hus.

Tack för den här dagen goa släktingar! :)
sökord: lampskärm, lampskärmskurs, lamptillverkning, lampmakare, göra sin egen lampa, göra sin eget tapetlampa, tapetlampor, lampor av tapet, lamskärm av tapet, tapetskärm, tapetpyssel, tapetspill, josef frank eldblomma, lampa eldblomma, trådskelett, trådställning, lampskelett, lampstommar, lampstomme, lamp stomme, stommar, beställa lampa, skräddarsydd lampa, designa egen lampa,