Orbán: A hazánk elindult a maga választotta úton

MN

2018. április 9., hétfő 00:02, frissítve: hétfő 08:55

Győztünk! – kezdte beszédében Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap éjjel, a kormánypártok eredményváróján a budapesti Bálna előtt. Az ünneplők erre azt skandálták: „Ria, ria, Hungária!” A kormányfő szerint Magyarország nagy győzelmet aratott. „Most kell szerénynek lenni, mert most van mire” – mondta, és kijelentette, a magas részvétel minden kétséget zárójelbe tesz.

Orbán külön köszönetet mondott a külhoni magyaroknak, amiért „segítettek megvédeni az anyaországot”. Köszönetet mondott az önkénteseknek, az aktivisták és a jelöltek családtagjainak és azoknak, akik imádkoztak érte. Az eredményről a kormányfő azt mondta: nagy csata van mögöttük, és sorsdöntő győzelmet arattak, lehetőséget teremtettek, hogy megvédjék Magyarországot. A mi hazánk még nem tart ott, ahol szeretnénk, de már elindult a maga választotta úton – fogalmazott Orbán, aki azzal zárta beszédét, hogy „soli Deo gloria”, vagyis egyedül Istené a dicsőség.

Percről percre közvetítésünket itt olvashatja.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.