26 – 27 mei 2018. Guo Shu Cup Amsterdam. Wedstrijd.

7 februari 2016. Open NK te Wierden.
Vier leerlingen uit Utrecht deden mee en wisten op overtuigende wijze twee eerste prijzen en twee derde prijzen te behalen.

17 oktober 2015. VFCK Cup te Münster, Duitsland.
Op 17 oktober deed Hung Ga Kung Fu Utrecht mee met de VFCK Cup te Münster, Duitsland.
Deze wedstrijd, waarbij alle serieuze scholen uit Duitsland en enkele scholen uit omringende landen meedoen, geldt als een van de zwaarste wedstrijden in West-Europa (d.w.z met het hoogste niveau puur traditioneel kungfu).

Vanuit de school uit Utrecht deden er drie leerlingen mee.
Alle drie scoorden ze goed en vielen ze in de prijzen. In de categorie ‘Vuistvorm beginners’ behaalden Mike en San een gedeelte 1e plek. Hun succes daverde voort bij de korte-wapenvormen, waarin ze met de sabel een 1e plaats (San) resp. 3e plaats (Mike) behaalden. Ook Gerard veroverde een medaille, en wel de bronzen medaille met zijn dubbelsabel in de categorie ‘Dubbele wapens semi-gevorderd’.

21 juni 2015. Nederlandse kampioenschappen Hung Ga Kung Fu.
Op 21 juni heeft de school met groot succes meegedaan aan het NK. Er waren zowel vormencategorieën als sandacategorieën (vrije gevecht met beschermmaterialen). Bij het vrije gevecht behaalde Stephan in zijn categorie de eerste plaats. Nog meer succes werd er behaald bij de vormen, het vertonen van vaste series bewegingen.
Er werden maar liefst 9 eerste plekken, 4 tweede plekken en nog eens 3 derde plekken behaald.
Dimitri – 1e plek vuistvorm gevorderd.
Peter – 1e plek sabel, 2e plek vuistvorm gevorderd.
Eric – 1e plek vuistvorm lang, 1e plek dubbelwapens, 1e plek tweegevecht
Jerry – 1e plek tweegevecht
Gerard – 2e plek dubbelwapens, 3e plek sabel
Mike – 1e plek vuistvorm kort, 1e plek vuistvorm II.
Reynier – 2e plek vuistvorm kort
Stephan – 3e plek vuistvorm kort, 3e plek stok
Onno – 1e plek stok, 3e plek vuistvorm kort II
Steven – 2e plek stok

18 december 2013. Examens.
Op 18 december hebben een aantal leerlingen examen gedaan. Geslaagd voor gele sjerp (Lau Ga): Sanne en Gijs. Geslaagd voor Gung Ji (rood): Edwin, Tommey, Majid en Peter. Op naar het volgende niveau!

Oktober 2013. Trainingsreis naar Hongkong.
De leraar was 2 weken naar Hongkong om zelf te trainen, er ging een leerling mee. Bijna elke dag werd er getraind, meerdere uren lang. Getraind werden vormen en toepassingen. Ook werden we gevraagd om mee te doen aan 2 demonstraties. De performances van de mensen uit Utrecht kregen een staande ovatie.
kung fu utrecht goes hong kong 2013
Daarnaast werd er met een leeuwendans meegedaan, die door de straten van Hongkong ging. Ook werden enkele andere kungfu-scholen en een paar kungfu-evenementen bezocht, zoals een sparwedstrijd. Er bleef ook nog wat tijd over om de toerist uit te hangen, maar niet zo veel.

26 mei 2013. Guo Shu Cup te Amsterdam.
Twee leerlingen uit Utrecht deze mee aan deze wedstrijd voor traditioneel kungfu. Met een redelijk grote opkomst waren eigenlijk alle scholen voor puur traditioneel kungfu uit Nederland aanwezig. De wedstrijd trok vanwege het culturele aspect ook vele Chinezen als publiek. Ook waren enkele eregasten speciaal uit China overgekomen. Het was al met al een bijzondere, spectaculaire dag. Er werd begonnen met een leeuwendans en drakendans. In de pauze volgden demonstraties van de leraren en van de speciale gasten uit het buitenland.
Naast een mooie dag om vele kungfu-stijlen te zien, was het qua resultaten ook zeker een geslaagde dag. Rina behaalde in de categorie ‘Vuistvorm Zuidelijke stijl, vrouwen, >4 jaar ervaring’ de eerste plaats met haar Fuk Fu Kyun. Daarnaast behaalde Eric met zijn messen een tweede plek in de categorie ‘Andere wapens, Noord & Zuid, >4 jaar ervaring’ en een derde plek met de set Lau Ga Kyun in de categorie ‘Vuistvorm Zuidelijke stijl, mannen, >4 jaar ervaring’. guo shu cup 2013
De performances van onze Hung Ga-stijl vielen zeker in de smaak: naast complimenten van enkele, al heel lang meedraaiende leraren was ook de Chinese gemeenschap onder de indruk. We werden namelijk meteen uitgenodigd voor enkele demonstraties bij Chinese feesten.

6 en 7 april 2013. Seminars met Hung Kuen-meester Wong Chung Man.
Dit jaar kwam meester Wong Chung Man naar Hannover, naar de school van zijn leerling Frank Bolte. In het weekend werden enkele seminars georganiseerd. De seminars gingen over toepassingen en vormen. Hung Ga Kung Fu Utrecht nam met 9 mensen deel aan dit geslaagde weekend.

13 februari 2013. Demonstratie Rotterdam.
In het kader van Chinees Nieuwjaar verzorgde onze school een korte demonstratie op het festival georganiseerd door Studio Zi. Ondanks de vrieskou en de bijbehorende stijfheid was het een geslaagde dag waarbij een indrukwekkende impressie van het Hung Ga werd achtergelaten bij het Rotterdamse publiek. Een kleine impessie vind je hier: http://www.youtube.com/watch?v=s7wsG3a_Ka4

20 oktober 2012. Wedstrijden in Münster, Duitsland, van de VFCK.
Ook dit jaar waren we weer bij deze wedstrijd aanwezig. Voor Linda en Rianne was het de eerste wedstrijd en ze deden allebei de vorm ‘Lau Ga Kyun’ in de categorie ‘Tot 2 jaar ervaring dames, vuistvorm Zuid-Chinese stijl. Ze wisten een 1e respectievelijk 3e plaats te behalen, en daarmee was de dag al meteen geslaagd. Het succes werd voortgezet door Dimitri die in zijn categorie ‘vuistvorm Zuid-Chinese stijl’ met een krachtige uitvoering van de set ‘Fuk Fu Kyun’ een 1e plaats behaalde. Tot slot behaalde David nog een 3e plek met de vlindermessen in de categorie voor >4 jaar ervaring. Al met al een zeer geslaagde dag dus!

5 en 6 mei 2012. Seminars in Utrecht met meester Wong Chung Man uit Hongkong.
Dit jaar was Hung Ga-meester Wong voor seminars afgereisd naar Nederland. Er waren diverse seminars op het gebied van het Hung Ga Kungfu.
Ook waren diverse andere scholen aanwezig, o.a. uit Deventer, Hannover (DE) en Praag (CZ).

13 november 2011. The First Universal Chinese Sport-Wushu Competition, mede georganiseerd door The China Hong Kong Traditional Wushu Federation
Samenvallend in onze trainingsreis naar Hongkong deden 2 leerlingen van de school uit Utrecht aan deze wedstrijd mee, namelijk David en Eric. De wedstrijd had enkele honderden deelnemers van over de hele wereld. Het was dan ook een grote verrassing dat Eric een 1e plaats haalde in zijn categorie ‘kortere vuistvormen’ en daarvoor werd beloond met een gouden medaille. Een nog betere prestatie werd door David behaald: hij was niet alleen 1e van zijn categorie ‘Sap Ying Kuen’ maar ook van de overlappende categorie ‘alle Zuidelijke vuistvormen’ – hij kreeg dan ook een grote beker uitgereikt.

1 oktober 2011. VFCK-cup te Münster, Duitsland.
Met een klein team gingen we naar een grote wedstrijd in Duitsland voor traditioneel kungfu, waaraan bijna alle serieuze kungfuscholen uit Duitsland deelnamen.
In het zware deelnemersveld met meestal een heel hoog niveau wist ook Hung Ga Kung Fu Utrecht 4 prijzen in de wacht te slepen.
Rina behaalde een 1e plaats in de categorie ‘Vuistvorm vrouwen 2-4 jaar ervaring’ en een 2e plek in de categorie ‘Lange wapens/stok 2-4 jaar ervaring’. David op zijn beurt won de 1e prijs in de categorie ‘Dubbelwapens 4-8 jaar ervaring’, en het geheel werd gecomplementeerd door Eric met een derde plaats in de categorie ‘Diverse wapens 4-8 jaar ervaring’.

16 april 2011. Wedstrijden VKS te Meerssen.
Bij deze grotere wedstrijd met vaak druk bezette categorieën werden door onze school bijzonder goede resultaten behaald.
Zo wonnen Eric en Rina een eerste prijs en David in de wapencategorie een derde.

20 maart 2010. Wedstrijden VKS te Kerkrade.
In de categorie Senioren tot 4 jaar ervaring heeft Dimitri de eerste prijs gewonnen en Eric de tweede. Daarnaast wisten David en Jeroen met de partnerset ‘sabel tegen speer’ de derde plek te veroveren.

21 maart 2009. Wedstrijden VFCK te Siegen, Duitsland.
In de categorie Langwapen 4-8 jaar ervaring heeft Lion een eerste plaats behaald. Daarnaast wist Eric een derde plaats in de categorie Vuistvorm 2-4 jaar ervaring te behalen en legde Jeroen beslag op de derde plek met de sabel in de categorie Sabel 4-8 jaar ervaring.

17 januari 2009. Wedstrijden VKS te Maastricht.
In de categorie Quanshu (vormen) Senioren tot 4 jaar ervaring, heeft Sarah een derde plaats weten te behalen. In dezelfde categorie heeft Dimitri de eerste prijs gewonnen.

15 december 2007. Wedstrijden van de VKS te Kerkrade.
In de categorie Quanshu (vormen), Senioren tot 4 jaar ervaring, hebben onze leden indrukwekkende prestaties laten zien.
Zo heeft Eric een derde prijs in deze categorie behaald en wist David zelfs beslag te leggen op het goud.
Het toernooi was goed georganiseerd en we kijken al weer uit naar volgend jaar!