Karşıtlıklar üzerinden çocukluk teorisi
-
10.10.2020
Agamben, ‘Çocukluk ve Tarih-Deneyimin Yıkımı Üzerine Bir Deneme' isimli kitabında Kant, Hegel, Husserl, Heidegger, Benveniste, Benjamin gibi düşünürleri takip ederek günümüz düşüncesindeki bir takım tema ve karşıtlıklara yeni yorum getiren bir çocukluk teorisi geliştiriyor.
Mwenda pole hajikwai*
Hatice Çolak / Yazar
-
10.10.2020
Eğer gezmeyi seviyorsanız, yolda başınıza gelecek herşeye hazır olmalısınız. İlla başınıza kötü şeyler gelecek diye birşey yok, ancak herkes bilir ki sonunu düşünen kahraman olamaz.
Riyad ambargosu artık gizli değil aleni
Yusuf Bahadır Keskin / Amasya Üniversitesi Öğr. Gör.
-
09.10.2020
Suudi Arabistan'da Türk tüccar ve nakliyecilere yönelik devlet eliyle yürütülen gizli ambargo, “Made in Turkey” ibaresi taşıyan ürünlere yönelik boykot çağrılarıyla farklı bir noktaya taşındı. Bu gelişmeler gösteriyor ki; Ortadoğu'nun şımarık prensleri, Türkiye'ye güçleri nazarında saldırmaya devam edecek. Fakat bu adımların hiçbirisi Türkiye'yi hedeflerinden alıkoymak için yeterli değil.
Gümrük Birliği mi? Doğrular ebediyyen saklanamaz
Prof. Dr. Harun Gümrükçü / Antalya Bilim Üniversitesi
-
09.10.2020
Orhun Yazıtları'nda Türklük bilinci
Bülent Tokgöz / Şair-Yazar
-
09.10.2020
Kelimenin yazılışı, söylenişi, anlamının evrimi, uzun uzadıya konuşulabilecek bir bahis. Çin, Bizans ve Soğdça kaynaklarda farklı söylenişlere bürünen Türk kelimesinin sıfat mı özel ad mı olduğu da. Aslının Türük şeklinde çift heceli mi, Türk şeklinde tek heceli mi olduğuna dair ihtilaf da öyle.
09.10.2020
Kim bu Selefiler?
Doç. Dr. Ramazan Akkır / Tekirdağ Namık Kemal Üniversit
Tarihsel Selefi düşünce ile modern Neo-Selefilik arasında bariz farklılıklar bulunmaktadır. Bu bağlamda Selefilik, bazı ortak özellikleri olmakla beraber, çelişkili ve birbirinden farklı tutum ve davranışları belli bir çerçeveye oturtan şemsiye bir kavramdır. Ne homojen bir düşünce ne de bütünsel bir bakış açısıdır.
09.10.2020
YTB: Güçlü Türkiye güçlü diaspora
Abdullah Eren / YTB Başkanı
YTB, yurtdışındaki vatandaşlarımızın haklarını korumak gibi anayasal bir görev üstlenen, kardeş topluluklarımızla ortaklıklar kurarak tarihî bir sorumluluğu yerine getiren ve daha yaşanabilir bir gelecek için dünya öğrencilerine fırsat sunan bir kamu kurumudur. Görevlendirildiği tüm alanlarda sayısız faaliyet ve proje gerçekleştirerek, 10 yıl gibi kısa sayılabilecek bir zaman zarfında arzu edilir bir geleceğe doğru önemli mesafeler kat etmiştir.
En çokOkunanlar
Okuyucularımız tarafından en çok okunan yazılarımız.
19.09.2020
AB, Türkiyesiz genişleme hatasını telafi edebilecek mi?
Prof. Dr. Nurşin Ateşoğlu Güney / N
19.09.2020
Extrem farkındalıklar
Dr. Necdet Subaşı / Yazar
03.10.2020
Türkiye'yi lanetlemek
Ercan Yıldırım / Yazar
18.09.2020
Fransa'ya Akdeniz'de diz çöktüren Türk komutan
Koray Şerbeçi / Tarihçi, Yazar
11.09.2020
Çorumlunun yaptığını herkes yapamaz
Mustafa İsen / Yazar
11.09.2020
Ölümcül virüsü bilerek bulaştırmanın cezası
Cüneyd Altıparmak / Hukukçu
02.10.2020
Devlet, hafıza ve stratejik vizyon
Mustafa Ekici / Yazar
03.10.2020
Lacan, psikanaliz ve tüm diğer disiplinler
Murat Güzel / Açık Görüş Kitaplığı
Fink, psikanalizin sadece kendine has dayanakları olan bir disiplin söylem olmanın ötesinde, diğer disiplinlerin kör noktalarını aydınlatan, yapılarını ve işleyişlerini çözebilen yegâne söylem olduğunu iddia ediyor. Lacan gibi o da bir gün bilimin de psikanalizi kabul edebilecek kadar usta bir hale dönüşeceğini umuyor.
03.10.2020
Mükemmel toplumun münzevi filozofu: Farabi
Prof. Dr. Haşim Şahin / Sakarya Üniversitesi
Fârâbî, dünyanın çok vefasız olduğunu ve kimseye hayır getirmediğini düşünüyordu. Bu yüzden toplumdan kendini soyutlamış ve evine çekilmişti. Kendi ifadesiyle “kitapları ve kalemleri onun en iyi dostlarıydı”. O, insan ruhunun ancak faal akıl ve mistikliğin birleşmesiyle huzura ereceği kanaatindeydi. Ruh ve ahlâk temizliğini her şeyin üzerinde tutuyordu.
02.10.2020
Devlet, hafıza ve stratejik vizyon
Mustafa Ekici / Yazar
02.10.2020
Yeni küresel dönem ve Türk dış politikasının dönüşümü
Umut Berhan Şen / SASAM Uzmanı
Ortadoğu, Orta Asya ve Kafkas ülkeleri ile ilişkilerini geliştiren ve bu bölgelerde daha etkin olan bir Türkiye'nin AB karşısında da eli güçlenecek ve AB'ye giriş süreci de hızlanmış olacaktır. Zira, Türkiye'nin demokratikleşme, modernleşme ve reform çabaları ne kadar ileri düzeye erişmiş olursa olsun AB ülkelerinin Türkiye'yi birliğe alma konusundaki çekincelerini ortadan kaldırmaya yetmeyecektir.
02.10.2020
Paşinyan'a dört soru
Prof. Dr. Aygün Attar / Türkiye Azerbaycan Dostluk İşbi
02.10.2020
Türkiye, Suriye gibi olsun istenmişti
Doç. Dr. Hüseyin Şeyhanlıoğlu / Gaziantep Üniversitesi
6-8 Ekim olayları başta Diyarbakır olmak üzere bütün Güneydoğu'da tüm şiddet ve vahşetiyle yaşanmıştır. Kurban bayramına da denk gelen olaylarda Diyarbakır'da kurban eti dağıtan Yasin Börü ve arkadaşlarının vahşice katledilmeleri gibi vahim olaylar yaşanmış, çok sayıda masum insan çatışmalardan etkilenmiştir.
Suç realitileri, izdivaç programlarından daha masum değil
Röportaj: Hale Kaplan
Her mücadeleyi bir zafere dönüştürebilseydiniz neler olurdu?
Mustafa Çiftçi / Yazar
Gelenekten medeniyete
Mehmet Akif Çeç / Yazar
Gülüşlerindeki çiçekler solmasın diye...
Av. Cüneyt Altıparmak / Hukukçu