Saving page now... https://avaz.ba/vijesti/bih/493000/rebalans-budzeta-do-kraja-mjeseca As it appears live June 17, 2019 11:55:10 PM UTC

FBIH Ministarstvo finansija

Rebalans budžeta do kraja mjeseca

Ono što je sigurno je da će 15 miliona maraka, koji nedostaju da bi provedba zakona o pravima demobilisanih boraca počela od 1. jula, ipak kroz rebalans biti uzeto od državnih službenika

M.R.S.
09.06.2019 20:55

Ministarstvo finansija: Čekaju se prijedlozi budžetskih korisnika

Do kraja ovog mjeseca bit će završen rebalans federalnog budžeta, kazali su nam u Ministarstvu finansija FBiH.

Ono što je sigurno je da će 15 miliona maraka, koji nedostaju da bi provedba zakona o pravima demobilisanih boraca počela od 1. jula, ipak kroz rebalans biti uzeto od državnih službenika koji imaju izvršne presude zbog niže isplaćenih plaća i naknada.

Da li će biti još nekih promjena budžeta ovisit će o, kako su rekli u Ministarstvu finansija, prijedlozima budžetskih korisnika.

Zbog obustave isplata po presudama je Sindikat službenika FMUP-a nedavno podnio krivičnu prijavu protiv premijera Fadila Novalića.

S druge strane, Sindikat državnih službenika i namještenika FBiH čekat će da Federalni parlament kaže konačnu riječ o rebalansu, u nadi da ga neće podržati.

-Podržavamo da borci dobiju svoja prava, ali se 15 miliona KM može naći negdje drugo, a ne sa stavke namijenjene isplati po presudama  – rekao je Samir Kurtović, predsjednik Sindikata državnih službenika.

Komentari

NA VRH