Saving page now... https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-zandarmerija-u-rs-ce-biti-uspostavljena/190630031 As it appears live October 18, 2019 5:39:33 AM UTC
|

Dodik: Žandarmerija u RS će biti uspostavljena

Dodik: Žandarmerija u RS će biti uspostavljena
119
S
SRNA
30.6.2019. u 12:34
82
komentara
119

dijeljenja
Dodik: Žandarmerija u RS će biti uspostavljena Foto: H. M./Klix.ba
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je da će žandarmerija biti uspostavljena u Republici Srpskoj i da to nije pitanje stranaca.
Dodik je rekao da će žandarmerija moći da djeluje na cijelom prostoru Republike Srpske, dok to rezervni sastav policije ne bi radio.

"Malo više će nas koštati, ali biće daleko efikasnije", rekao je Dodik za Politiku.On je ponovio da u Republici Srpskoj neće biti nijedan migrantski centar, te upitao kakve veze sa migrantskom krizom ima Vijeće za provođenje mira, koji je nedavno održao sjednicu poslije koje je visoki predstavnik rekao da RS ima prostora da smjesti izbjeglice.

"Inzkova Austrija je postavila ogradu, a nama priča šta treba da radimo", rekao je Dodik.

On je istakao da Vijeće za provođenje mira "može sto puta da održava sjednice" i da se ništa neće promijeniti u onom što napišu visoki predstavnik i grupa okupljena oko njega.

"Stavove PIC-a godinama ne čitam", dodao je Dodik, koji je napomenuo da to tijelo nije ni predviđeno Dejtonskim sporazumom.

Dodik je podsjetio na Inzkova pominjanja bonskih ovlaštenja u Vijeću sigurnosti UN, te istakao kako ga provocira da pokuša.
Prijavi grešku


Komentari (82)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...