Saving page now... https://www.klix.ba/vijesti/bih/nakon-rs-a-i-fbih-povukla-inicijativu-o-uvodjenju-rezervnog-sastava-policije/190626078 As it appears live August 12, 2020 3:11:07 PM UTC
|

Nakon RS-a i FBiH povukla inicijativu o uvođenju rezervnog sastava policije

Nakon RS-a i FBiH povukla inicijativu o uvođenju rezervnog sastava policije
62
S. H.
26.6.2019. u 12:56
66
komentara
62

dijeljenja
Nakon RS-a i FBiH povukla inicijativu o uvođenju rezervnog sastava policije Foto: D. Z./Klix.ba
Nakon što je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske poručilo da povlači dio izmjena zakona koji su predviđali uvođenje rezervnog sastava policije recipročno je odgovorila i Federacija BiH.
Ministar unutrašnjih poslova u Vladi FBiH Aljoša Čampara za Klix.ba je kazao da je Vladi FBiH dostavio obavijest o povlačenju incijative za dopune zakona, kojim je predviđeno uvođenje rezervnog sastava policije u FBiH.Ta inicijativa prvobitno je bila upućena kao recipročna mjera Republici Srpskoj. Ipak, pošto je u RS-u došlo do odustajanja od priče o rezervnom sastavu policije, reagirali su i u entitetu FBiH.

"Aktom broj 01-03-02-2-39/19 od 14. juna 2019. godine dostavili smo vam Prednacrt zakona o dopunama Zakona o unutrašnjim poslovima Federacije Bosne i Hercegovine radi uvrštavanja na dnevni red sjednice Vlade Federacije Bosne i Hercegovine. S tim u vezi, obavještavamo vas da ovim putem povlačimo dostavljeni Prednacrt zakona iz daljnje procedure", navodi se u obavještenju ministra Čampare.

Ovim je za sada priča o uvođenju rezervnog sastava policije, prije svega u RS-u, a sada i u FBiH, okončana.Ostaje da se vidi na koji način će se MUP RS-a ponašati u narednom periodu s obzirom na to da su najavili formiranje žandarmerije.
Prijavi grešku


Komentari (66)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...