Saving page now... https://www.klix.ba/vijesti/bih/nasa-stranka-odgovara-nip-u-povodom-parade-ponosa-mup-je-dao-dozvolu-neka-ljubi-ko-god-koga-hoce/190823115 As it appears live September 22, 2019 9:27:45 PM UTC
|

Naša stranka odgovara NiP-u povodom parade ponosa: MUP je dao dozvolu, neka ljubi ko god koga hoće

Naša stranka odgovara NiP-u povodom parade ponosa: MUP je dao dozvolu, neka ljubi ko god koga hoće
67
Klix.ba
23.8.2019. u 16:12
227
komentara
67

dijeljenja
Naša stranka odgovara NiP-u povodom parade ponosa: MUP je dao dozvolu, neka ljubi ko god koga hoće Foto: Arhiv/Klix.ba
Nakon što su se oglasili iz stranke Narod i pravda te pozvali na otkazivanje Bh. povorke ponosa zakazane za 8. septembar u Sarajevu, stigao je i odgovor Naše stranke. Reagirao je premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, a zanimljivu poruku na Facebooku poslao je i predsjednik te stranke Predrag Kojović.
"Organizatori Bh. povorke ponosa su dobili dozvolu za održavanje od Ministarstva unutrašnjih poslova KS. Samim tim, postoje zakonske obaveze da se ovaj skup održi dostojanstveno i mirno. S druge strane Vlada KS će u skladu s našim odgovornostima osigurati sve što je potrebno da se ispoštuje dato odobrenje", istakao je premijer Kantona Sarajevo Edin Forto.

Naveo je kako je obaveza Vlade KS da osigura da se zakazana "Povorka ponosa" održi bez incidenata na način na koji se to dešava u gradovima širom regije, Evrope i svijeta.

"Kao premijer Kantona učinit ću sve da svi građani i građanke ovog Kantona budu ravnopravno tretirani, da imaju pravo na okupljanje i da uživaju zaštitu policije. U proteklim danima Festivala još jednom smo pokazali da je Sarajevo grad otvorenog srca, prijestolnica kulture i tolerancije, potrudimo se da taj imidž zadržimo i njegujemo", poručio je premijer Forto.Svoj komentar o temi koja će biti aktuelna u narednom periodu na Facebooku je ostavio i predsjednik Naše stranke Predrag Kojović koji je stihovima poznate sevdalinke istakao podršku povorci ponosa.Iz Naroda i pravde pozivaju organizatore da još jednom preispitaju namjeru i potrebu organiziranja prve bosanskohercegovačke povorke ponosa koja je zakazana za septembar. Iz partije ističu da u ionako uzavreloj političkoj situaciji u BiH bilo kakva eskalacija može izazvati negativne posljedice.
Prijavi grešku


Komentari (227)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...