Saving page now... https://www.klix.ba/vijesti/bih/vlada-rs-a-utvrdila-pet-amandmana-kojima-se-brise-rezervni-sastav-policije/190625074 As it appears live October 18, 2019 5:09:35 AM UTC
|

Vlada RS-a utvrdila pet amandmana kojima se briše rezervni sastav policije

Vlada RS-a utvrdila pet amandmana kojima se briše rezervni sastav policije
0
F
FENA
25.6.2019. u 13:41
17
komentara
0

dijeljenja
Vlada RS-a utvrdila pet amandmana kojima se briše rezervni sastav policije Foto: M.D./Klix.ba
Vlada Republike Srpske (RS) je na telefonskoj sjednici utvrdila pet amandmana na Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima, kojima se brišu članovi koji se odnose na uspostavljanje rezervnog sastava policije RS-a.
U obrazloženju prvog amandmana navedeno je da je MUP RS-a u proteklom periodu proveo dodatne analize i utvrdio da su za uspostavljanje rezervnog sastava policije potrebni duži vremenski period i dodatna sredstva kako bi se on stavio u operativnu funkciju.

"Ministarstvo će u narednom periodu izvršiti reorganizaciju postojećih interventnih snaga te će na ovaj način biti u mogućnosti brže i efikasnije odgovoriti na sve bezbjednosne izazove s kojima se suočavamo i koje možemo očekivati u narednom periodu", navedeno je u obrazloženju.

Amandmani su usvojeni jučer na telefonskoj sjednici, a danas su podijeljeni poslanicima u Narodnoj skupštini RS-a.

O Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima trebalo bi danas da se raspravlja u parlamentu RS.

Iz MUP-a RS su jučer naveli da su iz tog zakona povučeni članovi koji se odnose na uspostavljanje rezervnog sastava policije RS-a.
Prijavi grešku


Komentari (17)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...