Saving page now... https://www.svegot.se/2018/03/19/lars-bern-om-george-soros-han-ar-en-superskurk/ As it appears live June 18, 2019 8:35:55 AM UTC

Lars Bern om George Soros: ”Han är en superskurk”

Finansmannen Soros utmanar USAs president Donald Trump

I en intervju med Mikael Willgert på Svensk Webbtelevision berättar Lars Bern, teknologie doktor och samhällsdebattör, om finansmannen George Soros skadliga inflytande på världen.

Intervjun börjar med ett klipp där Sveriges finansminister Magdalena Andersson i en video skryter med att hon får beröm av EU-kommissionen för Sveriges solida statsfinanser och höga tillväxt. Detta påstår Andersson beror på att Sverige har nästan 200 000 fler personer i arbete jämfört med när regeringen tillträdde.

– Det är inte konstigt att Andersson får beröm av EU för statsfinanserna är hyfsade. Men det beror ju på att man har vältrat över kostnadsökningarna på kommunerna. Dessutom är det ju så att Sverige är en av EUs supportrar och därför är EU angeläget om att berömma Sverige. Vi gör ju precis som de säger – släpper in en massa flyktingar och så, och därför får vi ju en dunk i ryggen. EU är en direkt produkt av globalisterna, säger Lars Bern.

Så när Magdalena Andersson får beröm betyder det inte att det hon gör är bra för Sverige eller det svenska folket?

– Absolut inte. Men det är bra för EU.

Därefter går Lars Bern in på finansmannen George Soros, en amerikansk finansman med bakgrund i Ungern. Han är valutaspekulant och finansiär av en mängd så kallade antirasistiska organisationer, bland dem Expo. 2016 avslöjades det till exempel att han påverkade valet i Sverige 2014 genom att finansiera utbildningsläger för aktivister som skulle påverka svenskarna att inte rösta på Sverigedemokraterna.

– Den mest synliga rösten för globalismen är George Soros, säger Lars Bern, men påpekar att Soros som person inte är så viktig utan det faktum att han representerar en grupp människor.

– Han var en fattig jude som kom till USA och där finansierades han av världens förmögnaste bankirfamilj Rothschild. De hjälpte honom att starta en hedgefond och därefter har han kunnat bygga upp en enorm förmögenhet. Och den förmögenheten används nu till olika globalistiska projekt.

Trots att Soros kraschade den svenska kronan 1992, något som kostade svenska skattebetalare många miljarder kronor, så bjöds han 1998 in till Sverige och fick äta middag med kungen, togs emot av Peter Wallenberg och fick hålla föredrag på Handelshögskolan och på Sipri, Stockholm International Peace Research Institute.

– Och vad pratade han om? Jo, om hur viktigt det var med en global ekonomi, att ta bort alla hinder för detta – fri rörlighet för kapital. De är ju ett gäng som jobbar för att skapa så goda förutsättningar som möjligt för sina stora företag, och Rothschild är en stor och förmögen släkt och även Rockefeller som började redan vid förra sekelskiftet. Soros har blivit en galjonsfigur för detta. Att han har kunnat tjäna så mycket pengar beror väl på att han har fått insidesinformation från de här människorna. Den kretsen har rör sig i sitter på enormt mycket information.

Lars Bern talar också om hur George Soros använder sitt inflytande för att ta fram de politiker han vill ha.

– USA är inte längre en demokrati. Den förre presidenten Jimmy Carter sa häromåret att USA numera är en oligarki. Man kan inte nå ledande politiska befattningar i USA om man inte är finansierad av någon. Både Barack Obama och Hillary Clinton hade George Soros som huvudfinansiär. Han har ett enormt inflytande.

Bern tar också upp det märkliga fenomen att Soros går som barn i huset hos EU-kommissionen. Han har en betydligt högre status där än vad Sveriges statsminister har. Han kan komma dit när han vill och förklara vad han tycker.

– Varför ska han ha det inflytandet? Har är inte vald i någon demokratisk process. Han manipulerar och styr genom ideella organisationer. 2015 tog han fram en handbok på arabiska för migranterna som gav dem instruktioner för hur de skulle bete sig för att ta sig in i Europas länder. Skälet är att han vill ha fri rörlighet och arbetskraft.

Lars Bern konstaterar en annan viktig sak – att migrationen leder till destabilisering av nationalstaterna:

– Man vill ha svaga nationalstater så att de stora företagen kan diktera villkoren. Och gärna högt belånade nationalstater för då kan bankirerna tala om för dem vad de ska göra – och de är inte föremål för några demokratiska beslut.

– Soros finansierade upploppen i Ferguson. Allt som försvagar statsmakterna är bra för globalisterna. Det ska inte finnas några starka statsmakter – det ska vara en fri marknad.

Så när Magdalena Andersson får beröm av EU är det kanske i sjävla verket Soros som berömmer henne?

– Jag skulle inte utesluta det. Sverige är det land där han är mest populär. Här ses han som en hjälte som hjälper fattiga människor. Jag har fruktansvärt naiva vänner i näringslivet som tycker att Soros är fantastisk. Men han är en superskurk.

Han har tjänat pengar på katastrofer?

– Han var med och finansierade statskuppen i Ukraina. Han kraschade inte bara svenska kronan utan även det brittiska pundet. På det tjänade han en miljard dollar, och det fick de brittiska skattebetalarna stå för.

Lars Bern menar att det just nu pågår en maktkamp mellan Soros och USAs president Donald Trump.

– Just mu pågår en maktkamp mellan George Soros och Donald Trump. I Davos [under World Economic Forum] var han inbjuden att tala och där talade han om för alla potentater inom näringsliv och politik att Trumps dagar är räknade: “Bry er inte om vad han säger för han kommer att försvinna snart.”

Så en demokratiskt vald president utmanas alltså av George Soros?

– I högsta grad. Han har ju ett mandat från en mängd väldigt förmögna människor som finns bakom honom. Han har tagit rollen som galjonsfigur så att de andra kan gömma sig i bakgrunden. På sin tid sa man att Wallenbergfamiljen hade som devis att ”vara men inte synas”, men det är ingenting mot vad familjen Rothschild har gått in för. De vill absolut inte synas – det enda de vill bli förknippade med är goda franska viner. Men de är oerhört inflytelserika, inte minst i Västvärldens bankväsende.

I slutet av intervjun talar Lars Bern om Agenda 21/Agenda 2030.

– Låt mig bara ta ett exempel på deras makt – miljöfrågan. Vid FNs stora miljökonferens i Rio 1992 satte klimatpropagandan igång. Den initierades av en organisation som heter Rom-klubben, startad av Rockefellers, och de lanserade idén att använda klimatfrågan för att skrämma upp allmänheten – för att få dem att underordna sig en överstatlig agenda.

Se hela intervjun i spelaren högst upp i artikeln.

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}