NYUSZI

Nyugat Média


NYUSZI
Nyugat Szoftver Információ

Az Internet hemzseg a jobbnál jobb letölthető szoftverektől, nem egy ezek közül freeware, azaz szabadon terjeszthető, ingyenes program. A rovat szerkesztője rengeteget barangol a Neten és úton-útfélen találkozgat ilyen szoftverekkel. Mivel másokat is érdekelhet, ezért szívesen közzétesszük programajánlóját. 

A szoftver nevére kattintva letölthető az ajánlott file, a HP-ra kattintva pedig általában a fejlesztő honlapjára juthatunk. Ha Ön is ismer jó ingyenes programokat, írja meg nekünk!

PÁLYÁZAT!

Az Interneten megtalálható Freeware programot ajánló olvasóink között minden hónapban vásárlási utalványt sorsolunk ki!

 

 
AntiSPAM v1.0  ingyenes 164k W9x/NT Aki sok kéretlen levelet kap, annak hasznos lehet ez a segédprogram, ami a megadott szűrőfunkciók alapján még a levél letöltése előtt ellenőrzi a szervert és legyalulja a nemkívánatos leveleket. (HP) (Tipp: az Outlook Express ingyenes levelező 4-es verziójától már olyan kitűnő szűrőfunkciókat és beállítási lehetőségeket biztosít, amilyeneket még a fizetős szoftverek sem tudnak felülmúlni. Úgyhogy aki nem idegenkedik a Microsofttól, annak nagyon ajánlott kipróbálni. Ráadásul magyar nyelven is elérhető az összes verzió!)
Zodiac v1.0   ingyenes 3.9M W9x/NT Asztrológiával foglalkozók hasznos társa lehet ez a program. Néhány funkciója: személyes adatok alapján megállapítja az illető csillagjegyét, születésének napját, keleti horoszkóp szerinti jegyét, az adott év "színét" (pl. fehér sárkány), életkort órában, a születési év állatjegyét stb. Hasznos még az "Ez a nap a történelemben", ami megadja a keresett nap legfontosabb történelmi eseményeit. (Ez a funkció az ingyenes verzióban internetes kapcsolatot is igényelhet, a teljes verzió cca. 20 MB) (HP)
EasyDTMF v1.0 ingyenes 240k W9x/NT Biztosan hallották már: "Ha valamit akar, kérjük nyomja meg az egyes gombot, ha másvalamit, akkor a kettest..."  TONE üzemmódú telefon "csipogását" szimulálja ez a program, azaz ennek és egy számítógépnek a segítségével tárcsás telefonkészülékekről is használhatóak az egyre elterjedtebb teleinformációs rendszerek. (HP)
Programmer's File Editor  (w3.1)   W9x/NT/2000 Ingyenes text editor, tud kommunikálni más programokkal DDE-vel, beépített segítség C nyelvben irandó programokhoz (bizonyos karakterek automatikusan kimennek), parancsok rendelhetők billentyűkhöz, stb. (HP)
Mail Checker Deluxe v5.7 Ingyenes 774k W9x/NT Szeretnél azonnal értesülni róla, ha új levél esik be a postafiókodba? Akkor próbáld ki ezt a programot! A legfőbb újdonság a többi hasonló programhoz képest, hogy a Num/Lock kijelzőt villogtatja új üzenet érkezésekor. (HP
Jingle Keyboards v1.0  ingyenes 405k W9x/NT Ha egy hangulatos írógépre vágysz, vagy szereted hallani a leütött billentyűk kopogását, akkor próbáld ki ezt a kis programot. (HP)
The Font Thing v0.80b2  ingyenes 1.1M W9x/NT Könnyen eligazodhatsz a telepített és telepítetlen :) fontjaid között, mintaszövegeket nézhetsz velük, manipulálhatod őket, vagy éppen ideiglenesen is telepíthetsz betűkászletet. 
Medical Human Skull  2.7M   Utazás a koponyák körül :) (Windows Desktop Theme)
ShowMHz v1.10  ingyenes 15k W9x/NT 15 kilobyte-os program, vajon mire elég ez? Sebességmániásoknak megmutatja a processzor típusát, sebességét, belső órajelét, felismeri az MMX-et, a P3 sorozatszámát és még sok minden egyebet is! Vigyázat! Rossz kapcsolat esetén a letöltés akár fél percet is igénybe vehet :) (HP
1st Page 2000 v2.0 ingyenes 5.2M W9x/NT A pénzes HTML szerkesztő programokat megközelítő tudású szerkesztőprogram, főleg azoknak, akik a HTML alapvető szabályaival tisztában vannak. Érdemes kipróbálni... ingyen. (HP)

 

 
CPULower v1.0 /ingyenes 164k  W9x/NT Lehet gond a túl gyors processzor is??? Bizony, főleg ha nagyon régi programunkat szeretnénk futtatni. Ez a program lassítja a processzort, ezáltal visszasüppedhetünk akár egy 286-os korába is. Bánjunk vele óvatosan! (HP)
TimeLeft v1.0 /ingyenes 963k W9x/NT  Ha valameddig vissza kell számlálnunk az időt, akkor nagy segítségünkre lehet ez a program. Érdekessége, hogy a számláló külalakjához bármelyik WinAmp skin felhasználható! (HP)
DOS Navigator v1.51 /ingyenes 767k

DOS 

Ha azt mondom Norton Commander, akkor mindenki azonnal tudja miről van szó. Ha azt mondom: DOS Navigator, háát, talán tízből egy. Pedig ez a kis program is tudja, amit kell, ráadásul ingyenesen. Tessék kipróbálni! (HP
Remind! v3.22  /ingyenes 1.1M W9x/NT Akinek nincs esze, legyen notesze -tartja a népi bölcselletek tudója. A Remind! megpróbálja pótolni agyunk hiányzó memóriamoduljait. Megadott időpontokban elindítja az általunk megadott programokat, alkalmazásokat, stb. (HP)
EmptyDrive v3.10 /ingyenes 88k W9x/NT Kicsi program, de hasznos. Figyelmeztet, ha kikapcsoláskor CD, floppy, DVD, vagy egyéb kütyü maradt valamelyik meghajtóban. a figyelmeztetés szövege változtatható. (HP)
Calendar-Almanac v1.16 /ingyenes 226k DOS Pislantsunk a naptárainkra. Mit is látunk? Mindenhol a Gergely naptárral találkozhatunk. De mi van akkor, ha mi más rendszerben szeretnénk megállapítani, mit is írunk? Most itt a segítség! Egyszerű, dos-os programocskának tűnik a C-Almanac, azonban megtudhatjuk belőle a Julianus-, zsidó-, maya-, discordian-, illuminati- stb. naptár aktuális dátumait, figyelembe vehetjük a holdfázisokat, de a program nagyon sok történelmi információt és ünnepet is tartalmaz. És hogy miért nem grafikus felületen? Hát istenem, a maják is zsenik voltak ilyen luxus nélkül is :)  (HP)
AgentWebRanking v1.6 /ingyenes
1.9M W9x/NT Egyre többen jutnak el oda, hogy egy weblap nem is nagy ördöngösség, nem kell nagy szakértelem hozzá, hogy valaki pofás oldalt hozzon össze, azonban örömünk működő weblapunk felett csak addig tart, amíg fel nem tesszük az első számlálót, ami alapján egyértelmű, hogy lapunkat csak mi látogatjuk a Neten. :) Ezen segít ez az univerzális program, ami teszteli lapunk regisztrációját a keresőkben, segít Meta tag-okkal ellátni oldalainkat (ez alapján találnak meg minket), társ a lapregisztrációknál, stb, stb. Érdemes kipróbálni! (HP)
Uno v1.4  /ingyenes 117k W9x/NT Hazánkban sokáig ismeretlen volt az UNO kártyajáték, azonban mostanában rohamosan terjed a család játékának nevezett őrület. Színes kártyák, egyszerű szabályok. Kicsitől nagyig mindenki élvezi. Nosza, töltsük hát le! (HP)

 

 
GuruNet v1.0.0.33b  /ingyenes 3.5M W9x/NT Angolul tanulóknak, angolul tudóknak, Internetben tudatlanoknak... :) Ugye mindenki találkozik nap, mint nap olyan szavakkal böngészés közben, amiről fogalma sincs, mit is jelenthet, mégha naponta találkozik is vele. A GuruNet ezen próbál segíteni. Csak rákattintunk az ismeretlen szóra és már jön is a segítség, igaz angolul. Azért érdemes kipróbálni, esetleg magyarítani :) (HP)
Trace3D v1.0 /ingyenes 1.3M W9x/NT  A térkép kocsink egyik legfontosabb papírdarabkája (amíg át nem lépjük a sebességhatárt :)) ), de nagyon jó dolog, ha a térkép csak azzal az úttal foglalkozik, amin mi szeretnénk közlekedni. A TRACE3D ebben nyújt segítséget. (hmmmm, csak sajnos nem Magyarországon :( ) (HP)
Cat Silhouettes  17k   Macskabarátoknak: macsek-betűkészlet, egérvadászok árnyképeivel. (HP)
Text Information v1.2 /ingyenes 30k DOS Egy szövegből sokféle szempont szerint készíthetünk statisztikát. Ez az egyszerű program is segítségünkre lehet ebben. (HP)
jK's Downloader v1.0 /ingyenes 79k W9x Sokan vannak, akik nem használnak letöltő-szoftvereket és sokan, akik használnak (általában lopottat). Most itt a lehetőség, hogy használjuk a mindössze 79 kb-os programot, amellyel előre kiválaszthatjuk, mit is szeretnénk letölteni, a szoftver azután elvégzi helyettünk a piszkos munkát. (HP)
HTMLDOC v1.7 /ingyenes
1.1M W9x/NT A program indexelt HTML oldalakat, Adobe PostScriptet, vagy PDF-et állít elő az általunk készített weblapokból. A HTML 3.2-vel és 4.0-val boldogul, de néhány táblázatelemet és form-ot sajnos még nem támogat. (HP)
CoolAide v1.0 /ingyenes 230k W9x/NT Ha szeretnéd kiakasztani ismerőseidet, akkor itt az alkalom. Töltsd le és telepítsd ezt a kis programot az áldozat gépére. Elindítás után sehol nem látható, hogy fut, de ha megnyomod a "*" gombot, akkor a billentyűzetkiosztás összezavarodik...
Újból csillagozva visszaáll az eredeti rend. Kilépés: gépeld be (nagy betűkkel) "STOP". (HP)
MailTo-Encrypter v1.1 /ingyenes 201k W9x/NT Akinek honlapja van, az általában feltünteti saját e-mail címét, hogy elérhető legyen. Felismerték ezt a "spam"-cégek is, így naponta robotok tömkelege böngészi a lapokat, kilopva belőlük az e-mail címeket, hogy aztán tucatszámra kaphassuk a "jobbnál-jobb", ámde kéretlen leveleket. Az MTE ezen segít, egyszerű módszerrel teszi használhatatlanná a lopott címet, a weblapunkon azonban továbbra is a helyes cím jelenik meg. (HP)
Instant Version Info v1.1 70kb W9x/NT Előfordul, hogy szükségünk van egy file verziószámára. Ezzel a programmal egyszerűen megtudhatjuk, ami minket érdekel. (HP)
InterPrint v0.9 1,0M W9x Biztosan vannak olyan megszállottak, akik szeretnék az e-mail-eket, faxokat azonnal nyomtatott papíron olvasni. Nekik segítség az InterPrint, ami a beérkezett üzeneteket azonnal továbbítja a nyomtatóra. (HP)
SimFero v2.0   /ingyenes 2.9M W9x/NT Ha már kívülről fújod, hol rejtőznek az ellenségek kövöldözős játékodban, ezért meguntad,  akkor próbáld ki a SimFero-t. Mellette bármit csinálhatsz, játszhatsz, dolgozhatsz, a desktop-kommandó a legváratlanabb pillanatokban bukkan fel a Windows ablakok mögül. Jobban jársz, ha Te lősz elsőnek... (HP)
Jotter 2000  /ingyenes 2.0M W9x/NT Az IE5-ben már működik az automatikus formkitöltés, de a Jotter többre is képes. Nyomon követi a webes mocorgásainkat és szinte mindenre visszaemlékszik. Jelszavak, azonosítók többé nem merülnek feledésbe... (HP)
Kill Win v2.1.4   /ingyenes 340k W9x/NT Naponta többször is "bebootoljuk" a windowst, azonban a "kibootolás" már kétesélyes. (legrosszabb esetben: CTRL+ALT+DEL - CTRL+ALT+DEL -RESET :))), vagy a konnektor kiszántása a falból. A Kill Win a Kikapcsolás menüt bővíti ki. (HP)
Spector 2.1
/shareware
1,1M W9x/NT "A gyerekeid utálni fogják. Az alkalmazottaid utálni fogják. Mert mindent lát." Ez a szlogenje a Spector legújabb kiadásának, ami nyomon követi ki mit csinál a számítógépen. Lementi a Chat-eket, megőrzi a konferenciák adatait, titokban elraktározza az oldalak jellemzőit és képeit, fekete-fehér (szürke) másolatot készít mindenről. Semmi nem maradhat titokban! Csak szőrösszívű apáknak és tipikus kukkolóknak ajánlott :) (HP)
1st Page 2000 v2.0  /ingyenes 5.2M W9x/NT Vannak, akik a NotePad-re esküsznek, mások a nagy, drága HTML editorokat részesítik előnyben. Mindkét tábornak ajánlom kipróbálásra a 1st Page-t, ami annak ellenére, hogy ingyenes, egy nagyon jó felszereltségű szerkesztő. (HP)
Resize IE v1.0    /ingyenes

2k

W9x/NT Sok bosszúságot okoz, ha a meglátogatott honlap más képernyőfelbontást támogat, mint ami nekünk éppen be van állítva. Ezen segít ez a mindössze 2 kb-os segédprogram Internet Explorer részére. Csak egy kattintás és máris 640*480, 800*600, stb. felbontásban szelhetjük a Net hullámait. (HP)
SpaceChecker 2.8
/ingyenes
3.0M W9x/NT Szeretnéd tudni, mekkora tárterületed van még szabadon szolgáltatód szerverén, kíváncsi vagy, mi mekkora helyet foglal? Töltsd le ezt a programot és mindenre választ kapsz! (HP)
       

Ajánló

Kérem ossza meg velünk kedvenc ingyenes programját! Írja le, mitől olyan jó, mit tud a program és mi a letöltési címe.
Ajánlott program neve:
Program elérhetősége:
Ajánló adatai:
Rövid leírás:

 

    

Linkek

 

Vélemény

 

 

©2000 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Információ: info@nyugat.hu
Lappal kapcsolatos észrevétel: webmaster@nyugat.hu
Telefonszám: 30/ 90-10-655