Senaste nytt
Arkiv
Skicka inLördag, Mars 31, 2001

Hjälp till med battle.net [09:26]
Nu pratar jag alltså om
sidan battle.net och inte spelservern. Det som de behöver hjälp med är nyheter. Tydligen så har de inte riktigt tid att surfa runt på alla blizzardrelaterade sidor i världen och leta efter blizzardnyheter, men eftersom battle.net är tänkt att innehålla det mesta, så behöver de DIN hjälp. Det är inte sagt att du ska få någon belöning för detta, men du kan ju nästan säga att du jobbar för Blizzard om du ägnar din fritid åt detta=). Vill du veta vad du kan skicka in för något, och var du gör det? Tryck här.

/Lorsa

Fredag, Mars 30, 2001

Fan bild och Winamp skin [15:13]
Magnus Dalvik har skickat in en
bild och ett Winamp skin som han själv har gjort. Jag har, som ni kanske förstått av länkarna, lagt upp dem så att ni alla kan ta del av hans skapelser =)

/Untamed

Torsdag, Mars 29, 2001

FAQ'en färdig [19:08]
Då har vi lagt upp den
FAQ som Forlorn jobbat med den senaste tiden. Hela 40 frågor om WarCraft III tas upp och besvaras, så är det något du undrar över, är det bara att titta här. Om det är något du tycker saknas, eller något du har synpunkter på, så skicka ett mail till oss.

/Untamed

Warcraft.org [17:40]
Warcraft.org har nu öppnat igen, med en ny och riktigt snygg layout, och de ska nu förhoppningsvis satsa mer på sidan och uppdatera den lite oftare, vilket ju var anledningen till att de stängde ner för en tid. Kolla in Warcraft.org.

Källa:War3.com

/Untamed

Onsdag, Mars 28, 2001

Rob Pardo om "ultimate abilities" [21:15]
Som många av er kanske vet efter att ha läst vår
artikel från presskonferensen i Stockholm, så har hjältarna "ultimata förmågor" när de kommer upp på hög nivå. Rob Pardo, chefsutvecklaren av WarCraft III, sa så här i forumet på WarCraftIII.Net:

"Ultimata förmågor är en engångsmagier. De är magier som inte kan fås förrän en hjälte är minst level 5, och kräver en stor mängd mana för att kastas, så de kommer vara sällsynta.
Black Arrow är inte exakt en direkt-döds magi [instant kill spell]. Den försätter enheten i djup sömn (tänk borttagna animationer). Den är inte helt övermäktig mot enheter, men mot hjältar är den ganska kraftig, eftersom hjälten inte kan återuppväckas från altaret om han inte är död."

- Rob Pardo


/Untamed

Översättningar [20:50]
WarCraftIII.Net har fått in två stycken översättningar av den franska artikeln som utkom i förra veckan. Det är ingen ny information, men kan ändå vara kul att läsa, både den första och den andra.

/Untamed

Tisdag, Mars 27, 2001

Veckans Fråga avslutad [21:59]
Veckans Fråga är avslutad för denna gång och det var hela 121 personer som röstade. Här är resultatet:

Hur många hjältar per ras tycker du är lagom?
Mindre än fyra fler än noll 7%
Fyra funkar fint 17%
Fler än fyra men mindre än 10 51%
Fem Gruntar är fler än fyra Blademasters 25%

Drygt hälften tyckte alltså att det var bättre som det var innan, med en 5 eller 6 hjältar, till skillnad från att det är som nu med 4 hjältar. Det var faktiskt fler som röstade på att fem gruntar är fler än fyra blademasters än det var som röstade på att fyra funkar fint, något jag inte hade räknat med faktiskt.. Men det var ju trots allt "rätt" svar , i alla fall det enda av alternativen som det gick att svara "sant" på =)

Nästa veckas fråga är inspirerad av diskussioner i forumet den senaste tiden angående grafiken i WarCraft III:

Vad tycker du om grafiken i WarCraft III?


/
Untamed

Musik från WarCraft III! [21:05]
Sibelius har lagt upp del tre i sin intervjuserie där de talar med Andrea Pessino, som gjort en del av musiken i Diablo 2 och som för tillfället jobbar med musiken till WarCraft III. Och man kan längst ner på sidan ladda ner tre stycken mp3 filer med musik från spelet! Dock säger han att dessa antagligen inte kommer användas i spelet eftersom det inte är rätt "stämning" i dem. Här är direktlänkar till låtarna:

humans1.mp3
humans2.mp3
humans3.mp3

Jag har inte lyssnat på dessa själv ännu, min Felia-uppkoppling går ovanligt långsamt idag nämligen, men med tanke på att det faktiskt är Blizzard vi talar om här så lär det vara världsklass.

För övrigt så är det en ganska intressant artikel, och det finns även del två och del ett. Kul läsning för dig som är intresserad av musik i datorspel och hur den görs.

Källa:War3.com

/Untamed

Söndag, Mars 25, 2001

Nya bilderna upplagda [14:04]
Nu har jag lagt upp de nya bilder som fanns med i den franska smygtitt jag rapporterade om igår. Det handlar om en
skiss och en skärmbild, alltså inte två skärmbilder som jag sa igår, jag upptäckte nämligen att vi redan hade en av dem (börjar bli många bilder att hålla reda på nu =).

/Untamed

Ännu fler filmer [12:11]
Nu har
WarCraftIII.Net lagt upp ytterligare tre filmer. Den första är på 20 MB och handlar om flmer i War3. De två andra är på ca 8 MB vardera och visar de olika kameravinklarna, eller zoomnivåerna, och i den andra kan man lyssna på när en Peasant pratar! =) Dessa rekommenderas starkt, och kan laddas hem från WarCraftIII.Net.

/Untamed

Lördag, Mars 24, 2001

Rapport från presskonferensen [22:10]
diabloii.nu hittar du nu en full rapport från presskonferensen i tisdags. Mest är det information om Diablo 2 Expansionen, men det står även lite om själva besöket som kanske kan vara intressant även ur ett WarCraft III fans synvinkel.
Klicka med musknappen här för att läsa

/Untamed

En till! [21:50]
Japp, en till, även denna svensk och gjord av
Kosmodrom, en för mig tidigare okänd spelsida. Inte heller här finns något nytt, men det kan ändå vara kul att läsa om intresset finns. Dock verkar det som om de inte förstått vissa saker korrekt, t.ex. säger de att man kan "döda fiender med telepati (Black Arrows)". Du hittar smygtitten här.

Källa:Fragzone.se

/Untamed

Ytterligare en smygtitt [21:39]
Puh, börjar bli jobbigt det här med alla smygtittar :)
Gamersinside har skrivit ihop en artikel om det de fick reda på på presskonferensen, och här har vi faktiskt något nytt:

"Nu tar Blizzard ännu några steg i riktningen mot att spela tillsammans så kommer man nu även kunna välja att styra varandras gubbar och ge varandra resources. Till det sistnämnda finns även en praktisk sak som de kallar "taxes" (skatt), och det fungerar så att när en spelare väljer att taxa en annan så får den andra spelaren en viss del av allt vad spelare 1 tjänar in. Perfekt om någon går på en stark ekonomi, kanske skapar några extra gold mines med Mountain King och sedan väljer att ge 50% av sin inkomst till den andra spelaren."

I övrigt är det i stort sett samma information som finns här och på de flesta andra ställen, men om du ändå vill läsa så hittar du artikeln här.

/Untamed

Har du en fråga om WarCraft III? [21:22]
Nu har du chansen att fråga något riktigt intelligent (eller dumt, det är helt upp till dig) om WarCraft III och kanske få ett dumt (eller intelligent, det är helt upp till Blizzard) svar. GFraizer vill nämligen att de som har frågor ska fråga dem som svar på hans
inlägg på Battle.Net's forum. Men innan du klickar iväg för att ställa din fråga, så klicka först in på Blizzard's WarCraft III FAQ så att du inte frågar något som det redan finns svar på =)

Källa:Infoceptor

/Untamed

En smygtitt till [21:14]
Även
Gamerush har lagt upp en smygtitt av WarCraft III. Ingen ny information här heller, eftersom denna, precis som alla andra smygtittar som ploppar upp överallt just nu är baserade på Bill Ropers europabesök.

Källa:Infoceptor

/Untamed

"Intervju" med Bill Roper [21:08]
EuroGamer har lagt upp en "intervju" med Bill Roper, fast egentligen så är det mer en artikel om hans presentation av WarCraft III på presskonferensen han höll i London. Inget nytt, men om du vill ha bra läsning så kolla in den.

Källa:War3.com

/Untamed

Filmer på WarCraftIII.Net [20:59]
WarCraftIII.Net har lagt upp totalt tre stycken filmer från deras presskonferens med Bill Roper. De tre filmerna handlar om varför Burning Legion togs bort, NPC-enheter, och lite blandat om Undead och Night Elves. Jag har själv inte sett dom än, jag laddar ner dem för tillfället, men de är säkert väl värda nedladdningen. Dock är två av dem ca 25 MB, och en är på 7 MB, så om du inte har en snabb uppkoppling kan det ta en stund. Du hittar dem alla tre på WarCraftIII.Net's filmsida.

/Untamed

Ny smygtitt [20:38]
Den franska sidan
Gamedata har skrivit en preview på WarCraft III. Om det är något nytt i informationsväg kan jag inte uttala mig helt säkert om, men jag kollade igenom det med hjälp av Babelfish och hittade inget nytt, men översättningarna som man får är ju inte jättebra heller. Men det fanns flera nya bilder. Dessa kommer snart upp med analyser här på warcraftiii.nu, men tills dess så kan ni kolla in dem genom att trycka på länkarna nedan:

Night Elves enheter
Skiss av människa, möjligtvis Anduin Lothat
Nygammal bild, med skillnaden att Warlord här använder en magi
Shadow Hunter är på rövartåg

Källa:War3.com

/Untamed

Fredag, Mars 23, 2001

Massa nytt godis [00:00]
00.00.01 *PIP!* Det är fredag, och det betyder att vi får lägga upp informationen och bilderna som vi fick på presskonferensen i tisdags. Själv var jag inte där personligen, men både Shinee och roboth från
diabloii.nu var där, och det är ju nästan som om vi också varit där ;) I alla fall så har vi nu lagt upp allt nytt i form av tre nya skärmbilder, två nya skisser, en ny filmbild och en stor artikel.

Skärmbild nummer ett - En Blademaster tar över en byggnad
Skärmbild nummer två - Night Elves och Orcer drabbar samman i snölandskap
Skärmbild nummer tre - Bönder går en ond bråd död till mötes av en gammal fiende i ny tappning

Skiss nummer ett - Crypt Fiend
Skiss nummer två - Grom Hellscream i svartvitt

Läs, titta, njut.

/Untamed

Torsdag, Mars 22, 2001

Information och bilder från presskonferensen [13:06]
Flera sidor, bl.a.
WarCraftIII.Net har nu publicerat de bilder som fanns på den CD som gavs ut till de deltagande på presskonferenserna runt om i Europa. Själva ombads vi att inte lägga upp något av detta förrän imorgon, fredag, vilket vi också kommer följa. Men titta in på WarCraftIII.Net där du kan både se de nya bilderna och läsa en två sidor lång rapport från det hela.
Du hittar även en del information i den preview som EuroGamer lagt upp.

/Untamed

Tisdag, Mars 20, 2001

Veckans Fråga avslutad [20:24]
Under veckan som gått har 166 personer röstat på frågan "Vad tror du om Diablo II: Lord of Destruction?". Här är resultaten:

Superbra 33%
Efterlängtat 31%
Lätt och lagom 16%
Lär la va sådär kul 10%
Åh nej, inte nu igen 10%

Inte så konstiga resultat kanske, med tanke på Diablo II's popularitet, men det var ändå intressant att se vad alla WarCraft freaks tycker, kunde mycket väl varit så att inte många här gillat Diablo II.

Nu över till frågan för nästa vecka. Det har ju varit lite hit och dit den senaste månaden nu om hur många hjältar det faktiskt ska vara, och för tillfället är det alltså fyra stycken som gäller. Är detta lagom? Eller är det för många/få? Det är vad denna veckans fråga handlar om:

Hur många hjältar per ras tycker du är lagom?


/
Untamed

4 hjältar konfirmerat? [19:23]
Enligt
WarCraftIII.Net så kontaktades de av Rob Pardo, bossen över det utvecklingsteam som gör WarCraft III, och han sa att antalet hjältar i varje ras just nu är fyra, och inget annat. Men som sagt, så kommer det säkert ändras framöver ändå ;)

/Untamed

Ingen rapport om War3 förrän torsdag [19:17]
Som vi tidigare rapporterat om så höll Bill Roper en presskonferens i Stockholm idag där han visade upp Diablo II: Lord of Destruction och WarCraft III. Tyvärr så ville inte Blizzard att något av det som demonstrerades skulle presenteras förrän på torsdag, alltså den 22/3, så vi får gott vänta tills dess. Dock så verkade det som om de höll på väldigt länge med D2 expansionen, så det blev inte så mycket tid över till WarCraft III, men något litet blir det alltid =)

UPPDATERING: Det är fredagen den 23/3 som gäller, inte datumet som står ovan. Vi får alltså, och kommer, lägga upp informationen klockan 00.00.01 på fredag =)

/
Untamed


Vad tycker du om grafiken i WarCraft III?

Liknar ingenting annat
Ser ut som ett Nintendo64 spel
Påminner om Baldurs Gate 2
WarCraft II i 3D
Ser helt enkelt för ******* ut


Skriv in din e-mail adress i fältet.

Prenumerera
Avsluta prenumeration

01/03/29 - Kolla in vår FAQ för alla dina frågor om WarCraft III.

01/03/25 - En ny skiss och en ny skärmbild upplagda.

01/03/23 - Information och bilder från Bill Ropers presskonferens i Stockholm har lagts upp:
Artikel om allt nytt
Filmbild
Skärmbild #1
Skärmbild #2
Skärmbild #3
Crypt Fiend - skiss
Skiss av Grom Hellscream

01/03/08 - Information om Horde finns nu tillgänglig. Kolla in översikten, hjältarna och enheterna!

01/02/28 - Den nya bilden är upplagd och analyserad.

The ETM Network

© Copyright 1999-2001 Henrik Siljebråt. All Rights Reserved.
None of the content of this site may be used or copied without written expression from one of the staff members.
All images are © Copyright to their respective owners. WarCraft, WarCraft II and WarCraft III are all registered trademarks of Blizzard Entertainment.