Ett mycket lyckat Augustibuller 2004
Nu har nästintill alla vi som jobbar med Augustibuller hämtat oss efter årets festival och kan luta oss tillbaka för att sammanfatta kalaset. Det blev en slutsåld braksuccé med 6000 sålda biljetter, grymt väder och en underbar stämning. Vi vill först av allt tacka alla ni frivilliga som tror på devisen att många bäckar små… Utan er hade inte Augustibuller 2004 blivit av. Ett stort tack ska även alla artister ha som vi hade glädjen att ha på årets festival. Tack även till er festivalbesökare som uppskattar vårt arbete och troget, år efter år, återkommer till Augustibuller. Tänk att våran lilla festival lyckas så bra år efter år och i en sommar som denna när trenden är att festivalerna minskar så ökar Augustibuller åter igen och lockade hela 6000 besökare!
I svallvågorna efter årets bästa helg påbörjades det hårda efterarbetet som går hand i hand med förarbetet till nästa års Augustibuller. Först på schemat stod som varje år nedplockning av allt ljud och ljus som påbörjades efter de sista banden hade gått av scenerna natten till söndagen kl. 02:00. På söndagsförmiddagen togs stora scenen ned tillsammans med alla matstånd, Havaji-tältet och försäljningstälten. Tidigt på söndagsmorgonen inleddes det enorma städuppdraget som kommer efter varje festival. Centrala Lindesberg fick sig en städomgång och såg riktigt skaplig ut. Sedan var det dags för campingen som mer såg ut som en soptipp. Efter många timmars krattande, blåsande med lövblås, plockande och inkastning i sopbil var det till slut fint på campingen. Totalt sett var det cirka 12 ton skräp på campingen!! Det är ungefär 2 kilo skräp per besökare där en stor del av allt skräp bestod av tillplattade ölburkar. Det är sorligt att se vilken enorm förmögenhet som ligger i tillplattade tomburkar på campingen när festivalen är slut. De lite mer otippade fynden på campingen var t.ex. en suspensoar, bajs (i en egengrävd toalett), fulla ölburkar (tack tack) och en hel del hela uppställda tält som vi såklart pressade ihop uppställda i sopbilen.
När skräpdelen av festivalen var avklarad var det dags för nedplockning av resten av området. Alla hundratals pålar, som alla är nedsatta med slägga och manskraft, som går runt festivalområdet och campingen togs upp tillsammans med all plank, nätstaket, byggställningar, Olympostältet och alla andra saker som ställs upp veckorna innan festivalen. Allt material bortforslades till vinterförvaring och lämnade kvar en tom markplätt där det bara en vecka tidigare hade varit en stor musikfestival med tusentals besökare. Nu återstår bara pappersarbete, utvärderingar och hopknytande av festivalpåsen.


Efterfest
För att officiellt avsluta årets festival och samtidigt påbörja nedräkningen till nästa års festival anordnar vi en kombinerad efterfest/förfest på Satin i Örebro den 10 september. Kom tillbaka lite senare i veckan för mer information om denna höjdarkväll.
Texter om Augustibuller 2004
  • Paranoia Webzine
  • Blaskan
  • Buggat.nu
  • Project15
  • Hardrockinfo

  • Copyright 1999-2004 Augustibuller.com