Nieuwsblad van het Noorden, 29 juni 1998:

GRONINGEN - "Welkom op... onze begrafenis!" Met die opbeurende woorden opende de stad-Groninger punkpopformatie Dandruff!! gisteravond haar afscheidsconcert in een volgepakt Vera, om vervolgens met alle middelen de stemming er in te brengen, en te houden.

De mannen hadden daartoe zowaar diep in de buidel getast. Op hun paasbest uitgedost, compleet met glitterjasjes, stonden ze onder een gehuurde lichtshow die een kleine 3000 gulden had gekost. De bewegelijke hi-tech laserspots en projecties vormden een opmerkelijk contrast met het door Dandruff!!-vrouwen gerunde circuskraampje, waar de overgebleven voorraad exemplaren van hun laatste cd tegen een spotprijsje werd verpatst.
Na zeveneneenhalf jaar en twee cd's was de rek eruit. De spanning tussen de trechter van het burgermansbestaan en het uitblijven van een echte doorbraak deed hen het punkbijltje erbij neergooien. Maar al te zeer gaan ze daar kennelijk niet ondergebukt. Zo had gitarist Maak (ooit van de Boegies) zijn collega's van Tafeltje-Dek-Je uitgenodigd, terwijl er zo te zien ook wel de nodige collega's uit verzekeringswereld rondlipen. Die zagen hoe de jonge honden van I Agianst I de avond openden en hoorden vervolgens hoe zanger Tuppus van Dandruff!! zichzelf en alle aanwezige 30-plussers om de haverklap tot 'bejaarden' bestempelde. Want ja, leeftijd en rock'n'roll, het kān een problematische verhouding opleveren. Al zit'm dat niet zelden tussen de oren. Amerikaanse punkbands die in de jaren '90 massaal doorbraken bij de jeugd bestonden immers goeddeels uit hetzelfde soort 'punkbejaarden'. In deze Groninger punks van de eerste generatie schuilen echter geen Meidendoosjes, hebben ze zelf geconcludeerd.

Hoe definitief de 'trechter' is, zal moeten blijken. Uit de as van de Boegies herrezen tenslotte ooit Jammah Tammah en Dandruff!! In Tuppus schuilt mogelijk een country-zanger, zo bleek aan het eind. Hoe dan ook: Dandruff!! nam afscheid met een vrolijke knal, niet met een zucht.

foto Š Jaap Knigge