Stackars Tom, (SVT, 2002)

Tom
Anita
Kex
Jenny
Jacob
Lena
Jonte
Timo
Amir
Petter
Kenneth
Mentorn

G-son
Kerstin
Sara i godisaffären
  Joakim Nätterqvist
Malin Larsson
Jacob Ericksson
Camilla Larsson
Niklas Falk
Frida Hallgren
Mattias Silvell
Benny Laustiola
Jimmy Endeley
Magnus Schmitz
Max Eriksson
Anders Eldebrink

Rolf Skoglund
Gunilla Abrahamsson
Meliz Xarlge

Varje avsnitt är ca: 57 minuter långt.

Del 1
Ulla - Meta Velander

Kex vill inte älska kvällen före match. Toms flickvän Anita vill ha barn och han går en aning motvilligt med på det. När Tom försöker berätta hur han känner inför barn berättar Kex en lika poänglös som lång historia innan han ser snett på kyssande bögpar. På kvällen har Tom, Anita, Kex och Jenny parmiddag. Lena ber vännen/grannen Jacob att ringa sin son, det vill säga Tom. När han vägrar ringer hon själv och berättar för Tom att hans far är mycket sjuk. Tom lägger på men blir på dåligt humör och förstör middagen. Nästa morgon tvingar Kex de andra i korpinnebandylaget Scania Scandal Beauties att fysträna. Kex blir osams med Timo som har mage att röka, nu när de har chans att gå upp i trean! Jacob berättar för Lena att han vill bygga ett konstverk, en landningsbana för änglar. Lena fortsätter att föra Tom på tal men Jacob är kallsinnig. Det är match och Tom blir, med hjälp av Eldebrink [som visar sig för honom i en vision], matchhjälte. Kex är närmast maniskt peppad. Lena söker upp Tom på jobbet och berättar att hans far har aids, och ber hon hjälpa Jacob att konstruera landningsbanan. Tom ber henne fara och flyga. [Tom har alltid sagt till de andra att båda hans föräldrar är döda] Kex skaffar nya klubbor åt de andra, och kräver dem på 900 kronor per skalle. Lena och Jacob förbereder landningsbanan när en granne kräver att de sticker. Lena skäller ut honom och skrämmer hans mops. Jenny och Anita diskuterar Kex och hans ovilja att ha sex. Anita är övertygad om att hon är gravid, trots att det bara gått en vecka. Tom skippar träningen och åker hem till sin far Jacob (i akt och mening att klå upp honom för att han övergav honom och mamman). Tom försöker förstå varför han lämnade familjen för en man. Anita har gjort ett graviditetstest och tror att hon är med barn, men hon har läst testresultatet fel. Eldebrink tröstar Tom.

Del 2
Tom funderar och Eldebrink ber honom att bestämma sig. Kex är lyrisk över det faktum att de nästan har grejat seriesegern och han har skaffat nya matchtröjor. De andra är milt överseende med hans lycka över laget. Lena och Tom munhuggs men till sist bestämmer han sig för att hjälpa till att bygga den där "fjolliga jävla landningsbanan". Jonte är kär, men han vet inte ens vad kvinnan ifråga heter. Lena fortsätter att tracka Tom och stöter samtidigt på honom. Anita och Kex flickvän Jenny diskuterar livet. Tom och hans far bygger medan tokiga grannen står och blir irriterad. Kex lånar ut sonen Kenneth till Jonte så att tjejen i godisaffären ska bli kär i honom. Tyvärr bajsar Kenneth i fel ögonblick. Kex är orolig över att Tom missar träningar. Anita är rädd att Tom träffat någon annan. De har fest hos Lena och Kex ser Tom och Lena genom fönstret. Jacob blir full och Tom stormar ut därifrån. Kex konfronterar Tom, lovar att inte säga något, men berättar för Jenny direkt som i sin tur berättar för Anita. Tom berättar för Anita om sin far. De grälar och Tom förklarar att han inte är säker på att han vill ha barn, för att han nog inte skulle bli en bra far. På Eldebrinks inrådan bjuder Tom in sin far till matchen mot Elanders El. När Tom ska hämta honom till matchen har Jacob svimmat så Tom och Lena tar honom till akuten. Kex och laget får klara sig utan Tom och åker på tokstryk. Efteråt är Kex ursinnig och skäller på allt och alla. Anita tycker att Tom ska stanna på sjukhuset. Jacob har dödsångest och efter viss tvekan tröstar Tom honom.

Del 3
Mannen i kapellet - Bo Samuelson

Nästa dag i lunchrummet skäller Kex ut Tom, som förklarar hur det ligger till med pappan. När Kex fjantar sig slår Tom ner honom. De andra i laget stöder Tom och Kex begriper ingenting. Som kronan på verket har Jenny köpt sig en stor svart massagestav. Kex dödar hennes akvariefiskar. Anita undrar om Tom vill att hon ska börja äta p-piller igen. Tom besöker sin fars tomma lägenhet och passar på att säga hej till Lena. Kex sover över hos Jonte. Kex lovar att fixa allt och först på listan står Jontes sexliv men flickan i godisbutiken visar sig vara förlovad. På väg från butiken träffar Jonte på Jenny. Tom och Lena åker ut till "landningsbanan" men när de kommer fram ser de att den är nedbränd. [Grannen har brännblåsor]. Lena och Tom kysser varandra och Eldebrink undrar vad det skulle vara bra för! Anita har åkt efter för att berätta en sak för Tom, och får hon se dem. Kex förklarar att förlossningen fått honom att tappa sexlusten, men han lovar att gå till psykolog om det är vad som krävs. Det kommer fram att Jenny tagit Jontes oskuld. Kex förlikar sig snabbt med situationen vilket gör Jenny lite sur. Anita flyttar till sina föräldrar. Lena och Tom hälsar på Jacob, som blir allt sämre. Kex och laget bönar och ber Tom att ställa upp för laget och han lovar att göra det på ett villkor: de ska hjälpa till att bygga upp konstverket. De laddar upp med "kalorichock" och hälsar på Jacob, men han ligger död i sängen. Jonte tröstar Tom och berättar hur det var när hans far dog. De skippar matchen. De bygger landningsbanan. När Tom förvägras ta med sig Jacobs aska smyger Kex in och hämtar den i en kakburk. De har en minnesstund vid landningsbanan dit även Anita kommer. Jonte bjuder hem Lena för att visa henne sin Leica. Eldebrink hjälper Tom att fokusera, och Tom förklarar Anita sin kärlek. Hon berättar att hon väntar barn. Kex anländer med askan som de sprider för vinden.