השבוע בלינמגזין

הסוף של סוזה?

זה היה בלתי נמנע מן הסתם, לאור הנטישות של עובדים בכירים רבים בחברה ("Brain Drain") במהלך השנה האחרונה, אבל גם לאור החלטות דומות של רד האט וסאן לפניה. נובל בצרות, כידוע בוודאי, למרות השבחים הרבים שזוכה לה סוזה, מערכת ההפעלה שהיא ירשה כאשר רכשה את חברת סוזה הגרמנית. קורט פייפל (Kurt Pfeifle), מפתח ואוונגליסט KDE, סוקר את המצב בחברת נובל כיום, לאחר ההכרזות על פיטורם הצפוי של 10 עד 20 אחוזים מהעובדים. בעלי המניות רוצים לראות קיצוצים ובניגוד גמור לעמדה שטוענת שלינוקס הוא מרכז הכובד של נובל כיום, עושה רושם שהחברה תבצע את עיקר הקיצוצים בעסקי הלינוקס שלה, במיוחד בשולחן העבודה.

extend firefox: תחרות הרחבות מוזילה לרגל שיחרור גירסה 1.5


המוזילות עורכים תחרות מפתחים לרגל השחרור הקרוב של פיירפוקס 1.5. התחרות, בשיתוף עם המו"ל אוריילי, נועדה לעודד פיתוח הרחבות חדשות ומקוריות על בסיס תכונות חדשות בגירסה 1.5. הפרס לזוכה הוא המחשב המעוצב (טנטיבית) בתמונה. פרסים מיוחדים (iPod Nano, מזכרות ומזומנים) גם לזוכים בקטגוריות המשנה: שמישות, חדשנות, שיפור חוויות המשתמש או אינטגרציה עם שירות רשת כלשהו. התחרות תפתח ב-3 בנובמבר, הצעות אפשר להגיש עד ה-6 בינואר 2006.

כלי פיתוח חופשיים - אל תגישו פרוייקט בלעדיהם

1993. השעה חצות. מחר אני צריכה להגיש את התרגיל הראשון שלי בשפת C, אבל הוא אפילו לא מתהדר. אין לי מושג מדוע: הוא (הוא זה בורלנד C) צועק כל מיני דברים, ואי אפשר להבין את ההודעות שלו. שעה אחר כך, חבר בא למעבדת המחשבים ועזר לי להבין את הודעות השגיאה. אבל עכשיו נשארתי עם קוד שעושה דברים אקראיים. אין לי מושג מדוע. הוא אפילו לא צועק עלי.

שוחררה גירסת טרום־שיחרור ראשונה עבור פיירפוקס 1.5

גירסת הטרום־שיחרור הראשונה של Mozilla Firefox 1.5 זמינה כעת להורדה. גירסה זו מיועדת לאפשר לבודקים לוודא כי אין שום בעיות בקוד המוצר. ככל הנראה תהיה לפחות גירסת טרום־שיחרור אחת נוספת בעתיד לפני השיחרור הסופי של Firefox 1.5.

יוניסיס: לינוקס מוכנה לעסקים

חברת יוניסיס (unisys) הצטרפה לארגון הקוד הפתוח OSDL זה מכבר, כך שלא מפתיע לשמוע הכרזות בדבר המוכנות של לינוקס לסביבה הארגונית. פטר בלקמור, נשיא ומנהל המכירות העולמי, מסביר לכתב eWeek מהי האסטרטגיה של החברה, שהיא כידוע, גם שותפה חשובה של חברת מיקרוסופט. בלקמור מציין שחברות יכולות להפחית 30% מעלויות המחשוב בארגון על ידי מעבר לקוד פתוח, הודות לאמינות ובשלות של פתרונות אלו כיום. 50% מההכנסות של חברת יוניסיס כיום מקורן במיקור חוץ של מרכזי מחשוב בארגונים גדולים.

סופרי הצללים: עדכון מחזית המאבק על אופן דוקיומנט

הקרב על מסצ'וסטס מתחמם עושה רושם. מיקרוסופט נלחמת למען משתמשים בעלי מוגבלויות, והיא מזהירה שאלו "יתקשו להשתמש בתקן אופן דוקיומנט." לזכותה של מיקרוסופט יאמר שהתמיכה שלה במשתמשים בעלי מוגבלויות טובה יותר מאשר אפשר למצא היום בתוכנות הקוד ההפתוח (ראו ראיון עם אהרון לבנטל על הנגשת מוזילה ופיירפוקס למשתמשים עם מוגבלויות), אבל כידוע, 'אופן דוקיומנט' הוא תקן, לא תוכנה. כבר הודלף שמיקרוסופט בוחנת אפשרות לפתח תמיכה מתאימה בתקן זה מתוך חבילת היישומים שלה, וממילא התחרות על שוק היישומים המשרדיים, שיתבססו על אופן דוקיומנט, תגדיל את האפשרויות שעומדות לפני אוכלוסיות שונות של משתמשים.

JDS/Linux: הסוף

אז לא נזכה לראות גירסת לינוקס שלישית במספר של מערכת ההפעלה Java Desktop System של חברת סאן. למרות ששתי הגירסאות הקודמות לא הצליחו להשאיר רושם בלתי נשכח אצל הנסיינים שלהן (ראו סקירות), סאן דווקא דיווחה בעבר על 'הצלחה היסטרית' של מערכת ההפעלה שלה, אותה היא פיתחה על בסיס SUSE Linux, בקרב לקוחות מוסדיים גדולים ברחבי העולם - אבל זה היה אז. בסאן מאמינים כיום שללא שליטה מלאה על תהליך הפיתוח של מערכת ההפעלה, בהתחשב בכך שנובל רכשה את סוזה, אין ממש טעם להתעקש. המשך הפיתוח של JDS יעשה על גבי אופן סולאריס, החלטה שבוודאי לא תפתיע אף אחד בהתחשב בהתנהלות השנויה במחלוקת של סאן כלפי לינוקס עד כה. (מקור: LXER)

בית ספר על"ה בהרצליה

לפני תחילת שנת הלימודים הושמשו שתי עמדות בתיכון על"ה בהרצליה.

תלמידים התחילו להשתמש בעמדות לינוקס שהותקנו וגם הביעו קצת התעניינות. עכשיו, חודשיים אחרי פתיחת השנה התקבל אישור להעביר הרצאה לתלמידים בנושא קוד פתוח כדי להכיר להם את הנושא בצורה מסודרת יותר. לשמחתי, ההרצאה היא במסגרת בית הספר באופן רשמי, ותעשה בשעות הלימודים (16 לנובמבר בשעה 10 בבוקר) לשכבות ז'-י'.

נתח השוק של פיירפוקס חצה את מחסום 10%

על פי נתונים שאוספת חברת OneStat, נתח השוק של הדפדפן החופשי פיירפוקס עומד כיום על 11.51 אחוזים. הידיעה באתר בטא ניוז מזכירה שנתונים אלו סותרים נתונים אחרים של חברת NetApplications.com, שמצאה שנתוני השימוש בפיירפוקס "מנופחים" בגלל דיווח שגוי בדפדני נטסקייפ. אגב, גירסת RC1 של פיירפוקס שוחררה היום. (מקור:

נענע: סקירה של אופן אופיס 2 עברי


מוזר שאני עוד לא שמעתי שאופן אופיס שחררו את הגרסה העברית, וזה גם לא מופיע באתר הרשמי, אבל נענע כן הצליחו איכשהו להשיג גרסה כזו. "עד כה, חברות ענק כמו IBM, ADOBE, SUN ו-NOVELL הכריזו על תמיכה בתקן (Open Document), וגם פרוייקטים פתוחים צנועים יותר כמו Koffice כבר תומכים בו בפועל. מרשימה זו נפקדת בעיקר Microsoft, ואין זו הפתעה, לאור העובדה שתקן פתוח כזה מנוגד כמעט לחלוטין לכל תפיסת העולם שלה."

WordPress על Ajax


ערכת הנושא החדשה הזו עבור הבלוגר WordPress עדיין בפיתוח אמנם, אבל היא נראית מבטיחה ביותר. BloXpress היא מעטה מבוסס Ajax מעל גירסה 1.5.2 של WordPress והיא מוסיפה לה יכולות אינטראקטיביות מרשימות.

Mac Mini אאוט, Mini PC אין


המימדים שלו: 6.5 x 6.5 x 2 אינצ'ים, עם מעבד Intel Pentium M או Celeron M עם שבבי 915 GM מתוצרת אינטל וזיכרון DDR2 400 SODIMM בנפח 512MB, עם דיסקים בנפחים 40 או 80 ג"ב וצורב DVD. במחיר התחלתי של $399, יחס המפרט/עלות משאיר את המק מיני הרחק מאחור וגם המראה לא רע בכלל. אוקיי, למעשה הוא חיקוי די נאמן של המקור, למעט יציאות legacy שאינן נתמכות במק. את הדבר הנחמד הזה מייצרת חברת טייוואנית בשם AOpen, שגם מתקינה בו את לינספייר והיא תתחיל לשווק אותו בארה"ב בקרוב. מי שמתעקשים על WindowsXP יצטרכו לוותר על $100 דולרים נוספים. (דרך: LinuxDevices.com)

ראש שקט עם Linode ו-rsync

טוב, אז חזרתי מאוסטריה שמח ומאושר, עם הרבה אנרגיות ועוד איזה 20-30 קרובי משפחה חדשים באינסברוק (כלומר, הם ישנים, אבל פגשתי אותם בפעם הראשונה). ישר צללתי לתוך המשימה הגדולה הבאה: הכנת המחשב שלי לשנת הלימודים.

ImaNote: ביאור תמונות ומפות חברתי

מערכת מקוונת שמאפשרת למשתמשים להוסיף ביאור ותגובות למפות ותמונות. על ידי סימון אזור כלשהו על גבי התמונה, המשתמשים יכולים להוסיף ביאור, תגובות, קישורים ומידע נוסף. את המידע המצטבר אפשר להפיץ בעדכוני RSS. המערכת מפותחת במסגרת פרוייקט מחקר אקדמי באוניברסיטה לאמנות ועיצוב בהלסינקי, כמודול עבור מערכת ניהול התוכן Zope.