אודות לינמגזין


לינמגזין הוא מגזין אינטרנט העוסק בנושאים הקשורים לתוכנה חופשית וקוד מקור פתוח. במרכז האתר מדריך 'עוברים ללינוקס' - ספר מקוון שמלווה משתמשים חדשים בצעדים הראשונים שלהם עם לינוקס והקוד הפתוח, אבל מכיל גם מידע כללי על האידיאולוגיה שמאחורי תנועת התוכנה החופשית וקוד המקור הפתוח, ומתעד פעילות שקשורה לנושא המתקיימת בישראל.

לינמגזין משמש גם במה לכותבים העוסקים בתחום, בין אם על בסיס מקצועי או כחובבים ומתנדבים בפרוייקטים השונים, באמצעות מערכת הבלוגים המשולבת באתר. בשיתוף פעולה עם אתרי קוד פתוח אחרים בישראל ובעולם, אנחנו מנסים להביא לכאן מידע שימושי ועדכני ככל הניתן. בעמוד הראשי של האתר מתפרסמות ידיעות, חדשות, קטעי בלוגים ועדכונים שוטפים שנכתבים על ידי המערכת, או המבקרים.

כל התוכן שמתפרסם באתר, כולל מדריך 'עוברים ללינוקס', זמין לשימוש אישי על בסיס לא מסחרי עם רישיון Creative Commons. מידע נוסף על הרישיון אפשר למצא בפרק 'זכויות יוצרים' במדריך. מטרת הרישוי לעודד שיתוף מידע בצורה יעילה ונוחה וללא מגבלות מיותרות.

אתם מוזמנים להשתמש בגרפיקה או בלוגו של לינמגזין לקישור אלינו מהאתרים שלכם, אם תרצו. תוכלו לקבל עדכוני RSS של כל התוכן שמתפרסם כאן לשימוש פרטי, או להצגה באתר שלכם. לשאלות נוספות, הערות או תיקונים, אנא מלאו טופס זה ושלחו למערכת.

מידע נוסף: כללי השימוש באתר

אירועים מיוחדים

יולי 2005

לינמגזין בין הזוכים בתחרות "World Summit Award (WSA)" בקטגוריה "E-inclusion" במסגרת התחרות הארצית לקראת כנס פיסגת חברת המידע העולמית (WSIS), שחלק שני שלה יערך בטוניס, נובמבר 2005. את התחרות ארגן בארץ איגוד האינטרנט הישראלי (ISOC-IL) בשיתוף עם WSIS.

אפריל 2004

לינמגזין ארגן מפגש מיוחד של קבוצת מפתחים ופעילים מפרוייקטים שונים בארץ שדיברו עם גלית ימיני, כתבת הארץ. מלבד דן אלוני בסקירה נפרדת של coLinux שפורסמה מוקדם יותר, בפגישה נכחו גם שושנה פורבס, מני ליבנה, יונתן בן אברהם, אורי עידן ושחר שמש. שיחות עם המשתתפים וחומר רקע נוסף שהכנו לקראת הפגישה אפשר לקרא כאן.

אוגוסט 2004: יום חופש התוכנה הבינלאומי הראשון

לוגו תחרות הסיפורים לרגל 'יום חופש התוכנה' 2004.לינמגזין, בשיתוף עם עמותת המקור, nrg-מעריב ואתר ווטסאפ, ערך לראשונה השנה 'תחרות סיפורים וסיקורים קצרים' לרגל יום חופש התוכנה 2004.

האירוע זכה לסיקור במעריב, בו הודגשו מטרות ויעדי התוכנה החופשית. מטרת התחרות הייתה להפנות תשומת לב לעניין, למרות שהסיפורים שהשתתפו בתחרות, לא עסקו בהכרח בתוכנה או חופשית או בתוכנה בכלל. בשלושת המקומות הראשונים זכו הסיפורים הבאים: "הדיבאגר" מאת כנען אביב, "לי ילדה מפותחת" מאת אמיתי טוויטו, "הטעות" מאת יוסף מלר.