Ge någon en lejonkram
Svenska Leonbergerklubben
Leonberger - Leonberger - Leonberger     tisdag 3 januari 2006   Leonberger - Leonberger - Leonberger
 
Innehåll
Om SLBK
Rasinfo
Valpar/omplaceringar
Hanhundslista
Utställningsresultat
Nya championat mm
Guldlistorna
Fotogalleri
Medlemsinfo
Working leos
Tävlingsresultat
Vattenarbete
Viltspår
Tjänstehundar/ bevakning
Agility
Länkar
Nöje
Hem
 
Aktuellt
 
» Årsmöte 11 februari
Motionsstopp är
2006-01-20
» Specialutställning i Köping 18 februari -06
Anmälan senast 20/1 -06
» Inofficiell utställning för alla raser i Köping 19 februari -06
Anmälan senast 20/1 -06


 

Vattenarbete

» Att träna vattenarbete på land
» Att träna vattenarbete, del 2 NY

» Vattenprovsklasserna
» Tävlingsregler
» Mer om vattenarbete
water leonberger Leonbergern har stor förkärlek till vatten. Ett arv som den har från newfoundlandshunden. Den har simhud mellan tårna vilket gör den till en utmärkt simmare. Simning är en motion som passar alla åldrar. Redan som liten valp kan den lära sig simma. Vattenarbete passar leonbergern perfekt, den får både simma och arbeta.

Har man en hund som älskar att bada, tycker om människor och släpar upp allt på land, då ska man prova på vattenarbete. Det är en rolig, lite udda och framförallt en blöt sport att hålla på med. Tyvärr är säsongen som bekant ganska kort, men hundarna har roligt och stortrivs.

Vattenarbete är en ganska ny sport inom hunderiet. Svenska Newfoundlandsklubben "SNK" har tagit fram tävlingsregler och anordnar idag dessa vattenprover. Proverna blev officiella för newfoundlandshundar den 1 maj 1994. 1 januari 1996 blev vattenproverna officiella även för leonbergern. Proverna har samma status som t ex lydnadsprov osv. Man kan naturligtvis få ut championat, S(Vp)ch = Svensk Vattenprov Champion.

Leonberget'z X-makes The Rules "Magnum" har tillsammans med sin förare Lena Svensson, banat vägen för de andra. Han började tävla i vatten redan 1993. De tävlar med stor framgång i elitklass och blev vårt första lejon med titeln S(Vp)ch. Magnum vann även SM i Vattenprov 1996.

Man tränar och tävlar i vatten. Det är även en hel del landträning. De flesta moment som ingår i vattenarbetet tränas in på land och flyttas sedan ut i vattnet. En färdigutbildad hund livräddar människor, bogserar in båtar och apporterar mm.Texten är hämtad ur Leonbergersällskapets Rasinformationshäfte (1996)

  Lupus

Spnsorer
   
Detta är Svenska Leonbergerklubbens officiella hemsida.
Styrelsen: styrelse@slbk.com
Avelsrådet: avelsrad@slbk.com
Webmaster: webmaster@slbk.com

Information om cookies »  

   
 

  © Copyright Lena Lindgren