Start Omhoog Snel zoeken Austerlitz


De restauratie

 

 

De Pyramide, eigendom van het Landgoed Den Treek - Henschoten, was danig in verval geraakt in de afgelopen tijd. In 1894 heeft de Pyramide haar laatste opknapbeurt gehad. Nadien is de Pyramide in verval geraakt. De Pyramide is verworden van een statig monument tot een grote molshoop met een naald er op. Dat hier iets aan gedaan moest worden dat begrepen de eigenaren van het landgoed heel goed. Daarom werd er een stichting opgericht die de restauratie van de Pyramide moet leiden en de exploitatie van de Pyramide.

 

Herdenksteen ter ere van de opknapbeurt in 1894.

In de stichting hebben plaats genomen de eigenaren van het Landgoed Den Treek - Henschoten, de gemeente Woudenberg en de Provincie Utrecht.

 

Na de restauratie zal de Pyramide er weer bij staan zoals hij 200 jaar geleden gemaakt is. De vier zijden zullen weer traptreden hebben van Graszoden. De stenen obelisk, die jhr. De Beaufort in 1894 liet bouwen, wordt gerestaureerd en er komt een uitkijkplateau met balustrade er omheen. In de directe omgeving worden, op een aantal grove dennen na, de bomen gerooid, zodat er een cirkel ontstaat  met een straal van 250 meter zodat de Pyramide weer ge´soleerd in het landschap komt te staan. Aan de rand van de cirkel worden rode berken aangeplant. De droge gracht, die in een straal van 45 meter rond de Pyramide lag wordt opnieuw uitgegraven. Om deze gracht komt een rand van een doornhaag met prikkeldraad.

 

 

 

Zoals u ziet is de restauratie van de Pyramide in volle gang. De bomen op en rondom de Pyramide zijn weggehaald. 

 

 

Rond 12 oktober 2004, tweehonderd jaar nadat de Pyramide werd opgericht ter ere van Napoleon, wordt er een groots feest gevierd met leger manoeuvres in Napoleontische stijl. 

 

Wij zullen u verder op de hoogte houden omtrent de veranderingen op en om de Pyramide.

 

Voor meer informatie omtrent de restauratie verwijzen we u naar de website van 

de Stichting  Pyramide van Austerlitz.

 

 

Omhoog

 

 

MMR  '04                        Graag lezen wij uw reacties (opmerkingen positief/negatief) in ons gastenboek

Uw reacties naar de webmaster  via de pagina Contact!!