Eindhovens dagblad
 
9 februari 2006

Nick Dekkers, algemeen directeur van Norsiforme.(foto Vincent Wilke)

Studentenvondst tegen RSI-klachten

EINDHOVEN – „Stop het bandje maar snel weg en ga er meteen patent op aanvragen.” Toen zes ondernemers in spe dit van hun projectbegeleider van de Fontys Hogescholen hoorden, wisten ze dat ze iets bijzonders in handen hadden. De studenten hebben een elastisch polsbandje ontwikkeld dat een oplossing moet bieden tegen RSI-klachten, zoals een muisarm.


Internationale oproep tot kalmte

NEW YORK - De Verenigde Naties, de Europese Unie en een belangrijke islamitische organisatie hebben dinsdag de noodklok geluid over de uit de hand gelopen woede in islamitisch wereld over spotprenten van de profeet Mohammed. In Afghanistan moesten voor het eerst ook Nederlandse militairen het ontgelden.

Weer vertrouwelijke informatie op straat

DEN HAAG - Opnieuw is vertrouwelijke informatie van de politie in verkeerde handen gekomen. Dat gebeurde eind vorige week bij twee inbraken in politieauto's. Dat heeft minister Remkes (Binnenlandse Zaken) woensdag gezegd in een overleg met de Tweede Kamer.

lees verder

Vogelgriep steekt kop op in Nigeria

PARIJS - In het Afrikaanse land Nigeria is nu ook een uitbraak van het vogelgriepvirus H5N1 geconstateerd. Het is voor het eerst dat het virus in een Afrikaans land de kop opsteekt. Dat heeft de wereldorganisatie voor gezondheid van dieren OIE woensdag in Parijs bekendgemaakt.

lees verder

Groen licht voor verbouwing van De Bunt

SOMEREN – De verbouwing van gemeenschapshuis De Bunt in Someren-Heide heeft groen licht gekregen van de Somerense commissie Welzijn. Alleen de fractie van Leefbaar Someren is tegen.

Van Gijzel geen wethouder

EINDHOVEN – Voormalig PvdA-Kamerlid en oud-burgemeesterskandidaat Rob van Gijzel is niet in voor een wethouderspost in het nieuwe Eindhovense college.

lees verder

PSV krijgt geen geld voor Leandro

EINDHOVEN - PSV krijgt geen vergoeding voor de Braziliaanse voetballer Leandro, die in het seizoen 2004/2005 overstapte naar van PSV naar FC Porto.

lees verder


Het schilderij 'Kruisdraging' is één van de twee Goudstikker-werken dat zich in Helmond bevindt. (Foto Ton de Hond)

Goudstikker-werken in Helmond

HELMOND – Twee kunstwerken die in het bezit zijn van het Gemeentemuseum Helmond en die behoren tot de Goudstikker-collectie hoeven (nog) niet terug naar de rechtmatige eigenaar. De twee schilderijen zijn niet inbegrepen bij het besluit tot teruggave aan de erven van de joodse kunsthandelaar dat staatssecretaris Medy van der Laan maandag heeft genomen.

Stemmen voor beeld Meneer Frits

EINDHOVEN – Wat is de beste plek voor het standbeeld van Frits Philips? Stem hier op een van de zeven mogelijke plaatsen. Weet u zelf een betere plek? Laat het ons dan weten. Volgende week leest u de uitslag in het Eindhovens Dagblad en op www.eindhovensdagblad.nl
Klik hier om uw stem uit te brengen.

lees verder

Zoeken binnen website ED

EINDHOVEN - De website van het Eindhovens Dagblad is vernieuwd. De archieffunctie werkt nog niet volledig. Hier wordt nog aan gewerkt. Wel kunnen de laatste artikelen worden gezocht via het zoekveld rechtsbovenaan het scherm. Onze excuses voor het ongemak.

lees verder

REACTIES: 36
Eindhoven Stad

’Geluk zit echt niet in je be...

Marijke Smits (56) uit Best is 25 jaar muziekdocente op de Mytylschool in Eindhoven, een school voor kinder...lees verder

Catharina Debat legt armoe ...
’We verkopen over de ...
’Extremisten brengen islam ...
Weer levenslang geëist...
’Kroegen en discoR...
overig Eindhoven Stad
Helmond Stad

Goudstikker-werken in Helmond

HELMOND – Twee kunstwerken die in het bezit zijn van het Gemeentemuseum Helmond en die behor...lees verder

Boekels gilde gebruikt Helm...
’Geen mevrouw met wit...
Nedschroef weg uit hart Hel...
Politie Deurne zoekt getuig...
’Kippenvel en de koud...
overig Helmond Stad
Eindhoven Regio

Drie miljoen voor pareltje

SINT-OEDENRODE – Het leek er niet meer van te komen. Maar Plan Dotterbloem, de verfraaiing van de Dom...lees verder

’Altijd stof genoeg o...
’Eind dit jaar golfen...
Sportpark al volgend jaar i...
Asociaal woongedrag in Berg...
Kappen van bomen Best makke...
overig Eindhoven Regio
Helmond Regio

Een oude hippie met een missie

Een oude hippie met een missie hield gisteren een aula vol havo- en vwo-leerlingen van het Astense Varendon...lees verder

Deurnes echtpaar aan ramp o...
’Dit wordt vanmiddag ...
Kasteelruïne Asten ine...
Bonte Avond met heel veel dans
Weinig maar mooi geklets in...
overig Helmond Regio