blog.com.mk
blog.com.mk
28 Јули, 2006 - 19:24

Барај со Најди!

 
Блогeрaj MK

Прелистај архива

« Јули 2006  
По Вт Ср Че Пе Са Не
         
28 29 30
31            

Присутни членови

2-3 ствари за Париз, проститутката и киното

1.jpg
Мртвите објекти живеат. Живите луѓе најчесто се веќе мртви.

* tv-set on blue

“Историја на нафтата“

Малку поместување ваму или таму нема да помогне. На крајот од краиштата, ние не може да го одржиме земјиниот капацитет за подршка на животот со сегашниот економски систем. Капитализмот не е одржлив по својата природа. Предодреден е на бесконечно растечкиот пазар, побрза потрошувачка и поголемо производство на конечна планета. Покрај тоа, неговиот идеолошки модел останува како централен организирачки принцип на нашите животи, и се додека тоа останува така ќе ја враќа назад секоја наша зелена иницијтива со која ќе излеземе.

За оние кои ова малку ги скокотна, еве го и:

* PeakOil

Кина за цар!

Е кинезиве се цареви. Не сакам уште еднаш да слушнам како некој ги обвинува за тоталитаризам, цензура, кршење на човекови права и сл. Вредности наметнати од некакво си западно демократско општество. r.jpg

Царевите забраниле реклами кои што ги лажат луѓето, како оние за зголемување на гради или ослабување. Тоа е нешто што е за почит во ваков заебан свет кај што луѓето имаат повеќе право да лажат, убиваат, продаваат цигари на деца, промовираат продажба на тела живи и неживи, бомбардираат, не потпишуваат договори против нагазни мини и за намалување на емисија на гасови кои влијаат на зголемување на ефектот на стаклена градина, се договараат дека нуклеарната енергија е најеколошка (може да го зачисти цел свет), секојдневно збришуваат од земјата фрапантен број загрозени видови, сите имаат право да прават што сакаат, освем оние што не се сложуваат со тоа дека треба да го сакаат она што овие што дозволуваат го дозволуваат, има едни кои имаат нешто повеќе исто право и слобода да прават што сакаат отколку други кои имаат исто но малку помалку исто право и слобода да го сакаат истото...

* BI

Нешто против Рапот

“Рапот за мене не е музика. Неколку увежбани реченици, каде зборовите ретко кореспондираат со нешто кое има смисла. Рапот е едно од големите срања што ни ги донесе глобализацијата. Рапот е само едно средство со кое десетина американци станаа светски популарни! Гад Дем!„

* БУНТ

ЈОЛЕ И НАЈДОБРИТЕ УЧЕНИЦИ

Некогаш во Јоле се фузионираа писателот и чашката.

Денес - читателот и чашката.

Тоа удирање у пијанство има една предност, од читателот прави писател. Му доаѓа така, уз весеље да почне па и да твори. Додуше автоматски престанува да чита.

И стварно, што е пораката? Сузбивање на анксиозното читање сам по дома?

* Дневен разговор

Наваму натаму по блог - корзото

* Дај бе не паѓајте на вака глупи финти

* "Се што е овде женско или е малолетно или одамна омажено или има четири нозе и блее".

* СВАРОГ, паганскиот ЕСМ. 

* "Ништо посебно..."

* Chote, на дното, открил нова Планета 

* И Брле направил темплејти

* Стварно, ќе го прочита ли тој ова? 

* Нашмркани патрдии.

* Тој не пие кафе а нејзините се во Шпанија. 

* Во животот доаѓа момент кога ви треба услуга

* Старите добри шеми и денес функционираат: ај ќе одиме кај дечко ми да гледаме филм :)  

* Навистина штета

* Блог колаборација: Македонија зборува англиски. 

* Make love not war? Не кај Jurak ot. За него, ебењето Е војна. 

* Gersanina го обожава својот најнов пријател

* Peakoil поставува прашања што мирисаат на нафта.

Последни блог-постови

Random blogs

За нас Форум Често поставувани прашања www.on.net.mk blog.com.mk blog.com.mk