27 Август, 2006 - 02:34

...

"Sоmeday, after mastering the winds, the waves, the tides and gravity, we shall harness for God the energies of love, and then, for a second time in the history of the world, man will have discovered fire."

Pierre Teilhard de Chardinдодај нов коментар | за печатење | прати по e-mail | 52 пати прочитано | трекбек url   #

стварно ме мрзеше да го преведувам... како се преведува tide на македонски со еден збор?
Намерник || 27 Август, 2006 - 02:36 | одговори
плима????
Java || 27 Август, 2006 - 02:52 | одговори
а каде е тука осеката?
Намерник || 27 Август, 2006 - 02:54 | одговори
та нели напред одиме - чуму ти е осека?
Java || 27 Август, 2006 - 02:58 | одговори
што? веќе ја избраа владата?
Намерник || 27 Август, 2006 - 03:05 | одговори
The woman will. Жената е огнот
LOLITA || 28 Август, 2006 - 01:41 | одговори

-немам коментар... само еден предлог за превод:

“Еден ден, откако ќе станеме господари на ветровите, на брановите, на плимата и на гравитацијата, ќе ги впрегнеме во име на Господ енергиите на љубовта, и тогаш тоa ќе биде како човекот за вторпат во својата историја да го открил огнот.“

gersanina || 28 Август, 2006 - 09:02 | одговори

30 Август, 2006 - 20:48

Намерник

сликата на Намерник

Блог инфо


okeanium.blog.com.mk

supramental

Корисник


пријави се или зачлени се за да пратиш приватна порака до овој корисник

12 недели 4 дена

Лични информации


3 Јун 2006

The individual is not one. We have no permanent "I" or Ego. Every thought, feeling, sensation, desire is an "I" or sub – personality which believes that it is the whole person.

-Gurdjieff

Последни коментари

supramental (c) 2006 - de-signed