home | utasészrevételek | site map | English
 keresés:  menetrenden oldalakon

BKV Zrt. - közlemények

Változások a főváros közösségi közlekedésében 2006. október 1-jétől

A BKV Zrt. elkötelezett abban, hogy - a tulajdonos Fővárosi Önkormányzattal együttműködve fokozatosan javítsa az utazás kényelmét. Ezért került sor 2006. első félévében a csúcsidőben kiemelten zsúfolt vonalakhoz kapcsolódó megoldási lehetőségek vizsgálatára. 2006. október 1-jétől illetve 2-ától elsősorban olyan intézkedésekkel találkoznak az utasok, amelyek a meglévő eszközparkkal (járművekkel) valósíthatóak meg, egyúttal az adott térségben érzékelhetően javítják az utazás színvonalát.

A BKV Zrt. szakmai előterjesztése alapján, a Fővárosi Közgyűlés Városüzemeltetési Bizottsága augusztus 28-i és szeptember 4-i határozatainak értelmében 2006. októberétől a következő hálózatfejlesztési és menetrendi intézkedések lépnek életbe:

    Budatétény - Nagytétény környékén a délutáni csúcsidőben 14 és 18 óra között sűrítve közlekedik a 13-as vonalcsoportot, így a Barackos út mentén 30 helyett 20 percenként járnak az autóbuszokat. Ezért új, 113A jelzésű járat is indul Budatétény, Campona és Nagytétény, Angeli utca között. Az eddigi 13A jelű autóbusz - az egyszerűbb tájékozódás érdekében - 113-as számon üzemel tovább. A vonalcsoporton további új utazási lehetőséget teremt a Camponától 19.00 és 20.00 óra között 19.30-kor induló autóbusz.

  • Sűrűbben közlekednek a Moszkva tér és Budakeszi között a 22-es gyors autóbuszok. A vonal egy járművel többel üzemel a reggeli és a délutáni csúcsidőben. Az új menetrend szerint egyes időszakokban a 22-es járat is kismértékben ugyan, de sűrűbben közlekedik.

  • Pesthidegkút térségében a teljes buszhálózaton új menetrend lép életbe. Sűrűbben közlekedik a 63-as busz, egyidejűleg megszűnik a 63A jelű járat. A sűrűbb 63-as révén a kiszolgált terület egyenletesebb, kiszámíthatóbb ellátást kap. Sűrűbb lesz a reggeli és a délutáni csúcsidőben a 64-es autóbusz, valamint egyes időszakokban az 57-es, 157-es, 257-es járat. A hűvösvölgyi és pesthidegkúti járatok menetrendi összehangolásával azokon a vonalszakaszokon, ahol több párhuzamos járat is közlekedik, egyenletesebbé válik a kiszolgálás.

  • Újpalota, Szentmihályi út és Újpest-Városkapu között új járat indul 96A gyors jelzéssel, a meglévő 96-os gyorsjárat mellett. A fejlesztés révén a reggeli csúcsidőben Újpalota és Újpest között a vonal kapacitása több mint 15%-kal nő. Egyúttal a Váci úti, gyengébben kihasznált szakaszon csökken az autóbuszok száma. A 96A gyorsjárat a reggeli csúcsidőben, 6 és 9 óra között közlekedik.

  • Pestszentimre térségében teljesen megújul az autóbusz-hálózat, melynek célja a csúcsidei zsúfoltság csökkentésén túl a Pestszentimre központi átszállás kiküszöbölése, és így az eljutási idő jelentős javítása. A jelenlegi 54-es, 54-es gyors, 94-es, 94-es gyors és 294-es vonalak átalakulnak, szerepüket új járatok veszik át. A Boráros tér - Pestszentimre, Ültetvény utca közötti alapjárat mellett új járat indul a Boráros tér és Gyál, Vecsési út között, 55-ös jelzéssel. A Kispest, Határ úti metróállomástól ezentúl három gyorsjárat és egy expresszjárat indul a XVIII. kerület és Gyál felé. 84-es gyors jelzéssel az autóbusz a Nagykőrösi út - Pestszentimre, Nemes utca - Kisfaludy utca útvonalon át Gyál, Deák Ferenc utcáig közlekedik, és az új átszállásmentes kapcsolaton túl a 82-es autóbusz zsúfoltságát is mérsékli. 89-es gyors jelzéssel a Nagykőrösi úton át Gyál, Bem József utcához indul járat, amely az eddigi 54-es gyors mellett a 294-es busz szerepét veszi át. A Kispest, Határ út - Gyál, Vecsési út között közlekedő 94-es gyors jelzésű autóbusz menetrendje módosul, ezentúl csúcsidőn kívül, este és hétvégén is jár, valamint több megállót kap a budapesti szakaszon. Csúcsidőben 94E expresszjárat közlekedik, még gyorsabb eljutást biztosítva. A budapesti szakaszon a 84-es, 89-es és 94-es gyorsjáratok összehangolva közlekednek, és minden olyan megállóban megállnak, amelyeket ma az 54-es gyors autóbusz érint.

  • A 2001-ben beindított, és azóta is jelentős forgalmat vonzó 3-as és 62-es villamosok, valamint a közúti torlódások hatására a Kőbánya és Angyalföld között, csúcsidőben közlekedő, 132-es gyors autóbusz az utóbbi években jelentősen veszített vonzerejéből. A párhuzamos és gyorsabb villamosra tekintettel így a vonal megszűnik. Helyette az Örs vezér tere és Angyalföld között a 32-es lényegesen sűrűbben, csúcsidőben az eddigi 10 perc helyett 5-6 percenként közlekedik. Az intézkedéstől a 32-es vonalon utazók egyenletesebb és megbízhatóbb kiszolgálását várjuk, míg a felszabaduló autóbuszokat más, zsúfolt vonalakon használjuk fel.

Az október 1-jén illetve 2-án bevezetésre kerülő új menetrendeken túl a BKV Zrt. vizsgálja további fejlesztések megvalósítási lehetőségét. A Városüzemeltetési Bizottság mostani határozata alapján - külön egyeztetés alapján, későbbi időpontban - a tervek között szerepel a 18A, 68-as, 82A és 194-es autóbuszvonalak kapacitásbővítése.

Érvényes: 2006. október 1-jétől
55
AUTÓBUSZ
Útvonal:
GYÁL, VECSÉSI ÚT felé:
Boráros tér vá. - Soroksári út - Illatos út - Nagykőrösi út - Gyál, Kőrösi út - Ady Endre utca - Széchenyi István utca - Gyál, Vecsési út vá.
BORÁROS TÉR FELÉ:
Gyál, Vecsési út vá. - Vecsési út - Kőrösi út - Budapest, Nagykőrösi út - (Pamut utca - Bocskai utca - Dózsa György utca -)* Nagykőrösi út - Illatos út - Soroksári út - Boráros tér vá.
(Pamut utca - Bocskai utca - Dózsa György utca -)* - reggeli csúcsforgalom idején nem érinti
Megállóhelyek:
GYÁL, VECSÉSI ÚT felé M.idő
(perc)
  BORÁROS TÉR FELÉ M.idő
(perc)
Boráros tér vá. -   Gyál, Vecsési út vá. Pest-szt.-imre, kp.-tól
Haller utca     Szent István utca
Közvágóhíd     Kőrösi út
Földváry utca     Bocskai István utca
Beöthy utca     Somogyi Béla utca
Illatos út     Ady Endre utca
Gubacsi út     Gyál felső, MÁV-állomás
Mester utca     Kalász utca
Táblás utca     Paula utca
Gyáli út     Csolt utca  
Határ út     Bocskai utca*  
Hitel Márton utca     Pestszentimre, központ vá.  
Kossuth Lajos utca     Eke utca  
Irányi utca     Arany János utca  
Nagysándor József utca     Kettős-Körös utca  
Debrecen utca     Zöldségpiac  
Vasút sor     Közdűlő utca  
Kéreg utca     Kamiontelep  
Alvinc utca     Szentlőrinci út  
Fiume utca     Autópiac  
Autópiac     Használtcikk piac  
Szentlőrinci út     Vas Gereben utca  
Kamiontelep     Zrínyi utca  
Közdűlő utca     Batthyány utca  
Zöldségpiac     Hunyadi utca  
Hunyadi János utca     Pannónia út  
Bethlen Gábor utca     Újlaki utca  
Eke utca     Gomb utca  
Pestszentimre, központ     Határ út  
Csolt utca     Gyáli út  
Ár utca     Táblás utca  
Kalász utca     Mester utca  
Gyál felső, MÁV-állomás     Gubacsi út  
Ady Endre utca     Soroksári út  
Rákóczi Ferenc utca     Tagló utca  
Széchenyi István utca     Koppány utca  
Somogyi Béla utca     Közvágóhíd  
Bocskai István utca     Dandár utca  
Gyál, Vecsési út vá.     Boráros tér vá.  
Új viszonylat   Bocskai utca* megállóhelyet - reggeli csúcsforgalomban nem érinti

Budapest, 2006. szeptember

BKV Zrt.


A jegy- és bérletpénztárak kerületenként
Egész évben nyitva tartó pénztárak
 

lap teteje


home | utasészrevételek | site map | english
busz | metro | villamos | troli | hév | éjszakai | egyéb