BosanskiHrvatskiСрпскиEnglish Predsjedništvo Bosne i Hercegovine
 
Aktuelnosti
ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BiH ŽELJKO KOMŠIĆ POVODOM SMRTI IVICE RAČANA UPUTIO TELEGRAM SAUČEŠĆA ČLANOVIMA I RUKOVODSTVU SDP-a REPUBLIKE HRVATSKE
29.4.2007 Duboko me je pogodila vijest o smrti druga Ivice Račana. Dijeleći vašu bol zbog gubitka dugogodišnjeg predsjednika i pokretačke snage SDP-a, želim naglasiti da je gosp. Račan akter i svjedok velikih historijskih promjena prelaska iz nedemokratskog ka demokratskom društvu.
ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BIH DR. HARIS SILAJDŽIĆ, POVODOM SMRTI IVICE RAČANA, UPUTIO TELEGRAM SAUČEŠĆA PORODICI I GRAĐANIMA REPUBLIKE HRVATSKE
29.4.2007 Iza sebe je ostavio veliko nasljeđe i neizbrisiv trag na stvaranju demokracije u Republici Hrvatskoj, zbog čega će ostati zapamćen kao jedna od ključnih osoba u novijoj hrvatskoj historiji. Za sve građane Hrvatske i njegovu porodicu, smrt Ivice Račana je nenadoknadiv gubitak.
Saopćenje iz Kabineta člana Predsjedništva BiH dr. Harisa Silajdžića
29.4.2007 Diplomatska nota, koju je Ministarstvo vanjskih poslova Republike Srbije uputilo Bosni i Hercegovini povodom presude Međunarodnog suda pravde po tužbi za genocid, predstavlja grub oblik negiranja ove presude od strane Republike Srbije, te pokušaj da se Bosni i Hercegovini ospore prava koja proizilaze iz međunarodno-pravnog poretka.
Prirodne i kulturne znamenitosti BiH
 
mapa sajta Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, 2007.